Miről beszélgessek egy filozófussal?
Pontosítanék :
Megismerkedtem egy férfival,aki filozófia szakon végzett és nyilván e köré fonódik érdeklődésének jelentős része(valamint az ezzel szorosan összefüggésben álló fogalmak,mint például művészetek,pszichológia,filmek,könyvek,stb )
Tőlem sem állnak távol ezek a dolgok,de én ennél jóval "lazább " vagyok.
Mi lehet a kapcsolódási pont egy ilyesfajta kvalitású/beállítottságú személyhez?
Vagy ők is "emberek" és őket is érdekelhetik a hétköznapi témák?
Köszönöm,ha valaki érdemben hozzá tud szólni.
30/N
"Vagy ők is "emberek" és őket is érdekelhetik a hétköznapi témák?"
Hajjaj, de még mennyire! Ne akarj filozofálni vele, legyél laza, amilyen szoktál. Nem hinném, hogy azt várná el tőled, hogy megjátszd magad, inkább legyél önmagad.
Kicsit írhatnál többet, miért akarsz vele beszélgetni, van-e valami konkrét célja a beszélgetésnek, ami több egy udvarias jópofizásnál, bájcsevejnél.
Pl. nyilvánosan beszélgetsz-e vele, ha nem, akkor interjút akarsz-e belőle, amiből megjelenik majd egy riport, vagy egy összeállítás az újságban, vagy esetleg netán az egész interjút le akarod adatni egy lapban, vagy tévében, rádióban, mint anyagot?
Szóval, miért és hol és hogyan, milyen körülmények között akarsz vele beszélgetni, és mi a célod az ebből elkészült (akármilyen formátumú, legyen az hangfelvétel,videófelvételm vagy Word dokumentum) anyaggal?
Én is azt végeztem, de elküldeném a halál f....ra, ha valaki Kanttal, meg Hegellel jönne, értelmes, könnyed beszélgetés helyett. Kivéve, ha ők is szerették a metált, Bruce Lee-t, sportokat, jó kajákat, filmeket, csajokat, az Univerzum rejtélyeit...
Hidd el, lehet, hogy már herótja van tőle, főleg úgy, hogy elvégezte, de nem tud vele sehol elhelyezkedni...
4-es, honnan veszed, hogy párkapcsolati témában gondolkodik a kérdező?
Se a kérdés, se annak kategóriája nem utal párkapcsolati jellegű kérdésekre... és azért igen, egyáltalán nem mindegy, hogy nyilvános-e a beszélgetés, ha nem, nyilvános lesz-e a belőle megjelent anyag(újságban, online magazinban interjú, szakdolgozat - az is évtizedekre visszamenőleg visszakereshető ma már), vagy beadja a tanárnak, aki -jó esetben- elolvassa, aztán ráír egy jegyet, vagy egy láttamot.
nagyon szépen köszönöm a kivétel nélkül hasznos hozzászólásokat!úgy örültem,mikor olvastam,köszönöm :)
a "többség" látja jól,itt szimplán,mint magánszemélyek vagyunk jelen ebben a dologban,vagyis férfi-nő/esetleges párkapcsolat síkon mozog a dolog,és szerintem eléggé egyértelmű volt a következő szavakból kifolyólag :
" megismerkedtem egy férfival",illetve úgy gondolom,érezhető volt a sorok közt az ismerkedési szándék.
több mondatot is kiemelhetnék az adott válaszokból,de ami nagyon tetszett,az az a hozzászóló volt,aki - mondjuk úgy-,agyhúgykövet kapna,ha a "magánéletben " is Kant-al sorvasztanám.
Pont ezért vetődött fel bennem a kérdés,hogy mi van ha egy ilyen nagytudású ember ( külföldön elismert filozófus,és egyébként is külföldi) egy nővel pont totál más témájú beszélgetéseket kultivál és örül,hogy végre másról is szól az élete...
Sík hülyének érzem magam filozófiai magaslatokban és baromira nem lett volna kedvem belemászni a tárgyba,elkezdeni könyveket olvasgatni,hogy esetleg 3 mondatot kukkantani tudjak.
Így van,leszek,aki amúgy is vagyok,és ösztönösen mondom majd,ami jön.
( a kommunikációval amúgy sem állok hadilábon,panasz nincs rá,csak ilyen emberkékkel ritkán futok össze és hát..megilletődtem..egy kis pontnak érzem magam mellette,számomra egy kicsit ijesztő,de majd kiderül,hogy mi sül ki belőle )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!