Ha melegekről, vagy homoszexuálisokról esik szó, miért gondol mindenki férfiakra?
A homoszexuális kifejezés a saját neméhez szexuálisan vonzódó embert jelöli. Nemtől független, ha tetszik uniszex kifejezés.
Mégis hogyha melegek kerülnek szóba, sok ember csak meleg férfiakra gondol.
Pl. volt ezen az oldalon egy olyan kérdés is, hogy ha van meleg felvonulás, akkor miért nincs leszbikus.
A hírhedt Andrássy úti felvonulást, már néhány éve LMBT felvonulásnak, vagyis leszbikus-meleg-biszexuális-transzvesztita felvonulásnak hívják.
Az előzőekből látszik, hogy ők is elkülönítik a férfi, és a női homoszexualitást.
Nekem eleve feláll a szőr a hátamon a "meleg" kifejezéstől! Meleg a nyár, vagy a leves, a saját neméhez vonzódó az homoszexuális!
Én tudom, hogy a "meleg" felvonuláson leszbikusok is részt vesznek. Ezt a kérdést csak demonstrációnak idéztem.
Mellesleg a harmadik téved. A meleg ugyanaz, mint a homoszexuális. Csak egy ilyen hosszú és kacifántos, meg idegen eredetű szót nem szívesen használnak az emberek a köznapi beszédben.
Holott a legtöbb leszbi nem is nőies. Ott is megvannak a szerepek, hogy ki a "férfi", és ki a nő.
Ez nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!