Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha melegekről, vagy homoszexuá...

Ha melegekről, vagy homoszexuálisokról esik szó, miért gondol mindenki férfiakra?

Figyelt kérdés

A homoszexuális kifejezés a saját neméhez szexuálisan vonzódó embert jelöli. Nemtől független, ha tetszik uniszex kifejezés.

Mégis hogyha melegek kerülnek szóba, sok ember csak meleg férfiakra gondol.

Pl. volt ezen az oldalon egy olyan kérdés is, hogy ha van meleg felvonulás, akkor miért nincs leszbikus.

2009. dec. 17. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Tudtommal a meleg felvonuláson a leszbik is felvonulnak. Sajnos a társadalom ilyen, a férfi szerelmet undorítónak tartják, míg a leszbi szerelmet úgy képzelik el, hogy két bombázó nyalja egymást. Holott a legtöbb leszbi nem is nőies. Ott is megvannak a szerepek, hogy ki a "férfi", és ki a nő.
2009. dec. 17. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:

A hírhedt Andrássy úti felvonulást, már néhány éve LMBT felvonulásnak, vagyis leszbikus-meleg-biszexuális-transzvesztita felvonulásnak hívják.

Az előzőekből látszik, hogy ők is elkülönítik a férfi, és a női homoszexualitást.

Nekem eleve feláll a szőr a hátamon a "meleg" kifejezéstől! Meleg a nyár, vagy a leves, a saját neméhez vonzódó az homoszexuális!

2009. dec. 17. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
mert a meleg szót a férfiakra használjuk...ugyanúgy, mint a nőkre a leszbikusokat... a közös megnevezésük a homoszexuális
2009. dec. 17. 21:04
 4/5 A kérdező kommentje:

Én tudom, hogy a "meleg" felvonuláson leszbikusok is részt vesznek. Ezt a kérdést csak demonstrációnak idéztem.

Mellesleg a harmadik téved. A meleg ugyanaz, mint a homoszexuális. Csak egy ilyen hosszú és kacifántos, meg idegen eredetű szót nem szívesen használnak az emberek a köznapi beszédben.

2009. dec. 17. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Holott a legtöbb leszbi nem is nőies. Ott is megvannak a szerepek, hogy ki a "férfi", és ki a nő.

Ez nem igaz.

2009. dec. 19. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!