Milyen emberek a törökök?
én ismerek pár Németo-ban élő törököt.
egyik fele totál hajlamos a bűnözésre, vagy drogokra, azok az igazi "rossz csávók"
másik fele meg egy csicska (képes évtizedeken át egy helyen dolgozni -takarítani és nem fejlődik sehova évtizedek alatt )
a harmadik réteg lépten nyomon el akar valakit venni feleségül, de elvileg a gyereket elveszik és kiviszik, asszem pénz jár az apának a gyerekkel (amúgy nagyon nm mindegy, hogy melyik vallásúakról, meg melyik fajtájú törökökről van szó)
Én ilyen téren mindig kilógtam a sorból, részemről sokkal fontosabb, hogy kényelmesen érezzem magam a ruhában, minthogy kiöltözzek. Kifejezetten kedvenceim voltak az iskolai ünnepségek meg hasonlók, sose volt semmiért még szaktanárim sem, ami akadt 12 év alatt az 4 szer ilyen ruhai dolog volt, a többi esetben meg körülbelül nem is foglalkoztak vele, hogy én megszokott ruhában vagyok, hozzáteszem nem is voltam egyedül.
Meg amúgy is úgy voltam vele, ugye amik vannak iskolai kötelező ünneplős ünnepek... én nem ünneplek semmit, ugyanolyan nap mint a többi, csak valamelyik szünetben kiállunk végighallgatunk valamit az aktuális ünnepről, ami igazából a diákok 80%-át nem is érdekli, inkább csak az hogy elúszott a szünet, mert mindig ez volt az elégedetlenség tárgya, aztán jött a pláne mikor volt tesi is, ugye aki ünneplő... tesi után olyan kellemes illatok voltak osztályteremben, ahogy mindenki feszült a szerelésben... hát én ezért nem vettem fel sose.
Néha ha van alkalom esküvő ilyesmi, arra van iszonyat finom szövésű fekete farmerem, meg fehér ing de az sem a klasszikus " kivasalt " hanem kicsit lazább de mégis elegáns, számomra nem az egyenlő a tisztelettel, hogy felveszek bizonyos ruhákat.
Kíváncsi lennék, hogy ha sok alkalomnál szabad akaratból lehetne dönteni ki jön ünneplőbe és ki nem, akkor vajon hányan jöttek volna úgy.
1-etlen alkalom majd az esküvőm lesz mikor felveszek ilyen ruhát.
Bocsánat, másik kérdéshez szántam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..
alapvetően 2 csoportra tudom őket osztani:
- a nyugatias törökök, akik már nem gyakorolják a vallásukat. Idetartoznak azok a fiúk is, akik szédítik a naív kis magyar tinilányokat interneten. És szintén idetartoznak a németországi törökök, akiknek egy része tartja a vallását, de a zöme nem. Ez viszont arra vezethető vissza, hogy a mostani fiatalok generációja, már odaszületett.
- A másik csoport a hithű muszlimok csoportja, akik kedélyesen és barátságosan elbeszélgetnek a nyugati "gyaur" turistákkal, de magukban nem sokra tartják őket, ami az erkölcsör és az értékrendet illeti. Idetartozom én is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!