Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szoktatok decemberben adakozni...

Szoktatok decemberben adakozni, adományt adni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem szokásom,mert nekem se segített senki,amikor nagyon szükségem lett volna rá(kenyérre se volt pénzem)

De egyszer adtam egy hajléktalannak egy áruház előtt,ő nagyon hálás volt érte.De ő nem pénzt kért,hanem vizet még a nyári hőségben.Szóval szerintem,ha valaki tud és akar adni az az év bármely szakában ad.Aki meg nem akar vagy nem tud,az nem fog adni,hiába van december vagy akár karácsony.

2009. dec. 10. 20:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Én régebben többet adtam és bármikor az év bármely szakábam..viszont pár éve márcsak decemberben adakozom..főleg gyerekeknek..Kicsit naívan,de úgy gondolom,hogy majd az a gyerek is fog adakozni,és majd így tovább..Bár ezzel persze nem lehet megválltani a világot,de az én lelkemnek nagyon jó,hogy adhattam..idén cipősdobozba raktam pár apróságot,remélem örömöt okozok vele..
2009. dec. 10. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbi időben (októbertől) viszonylag többször átmentem a Keleti pályaudvat előtti aluljában.Feltünt egy ott "lakó" kb.35-40-es életkorú ffi.A nap bármelyik szakában Öt mindig ott láttam, előtte a földön egy kétes tisztaságú sapkaféle, benne alig néhány forint (amit feltehetőleg Ő tett oda) Ebből a látványból én arra következtetek, (magamat is beleértve) nem vagyunk kifejezetten adakozó tipus, függetlenül, hogy milyen évszak van az aluljáró felett.Ez az emberke még arra sem volt képes - ha csak nem éjszaka - hogy felemelje a nadrágját és valami betevő falatra valót keressen magának.Na már most, az ilyennek adakozzak?De aki nem ilyen, az meg nem kéreget.Röviden ennyi!
2009. dec. 11. 09:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szeretetszolgálatoknak szoktunk adni,de sajnos csak jelképes összeget tudunk.
2009. dec. 11. 12:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nos,én inkább gyerekeknek adok(pl,cipősdoboz akció),vagy családsegítő szolgálatnak viszek be ruhákat..Gyerekeknek,mert ők nem tehetnek róla,hogy rossz körülmények között élnek..Most,hogy Édesanya lettem,mégjobban foglalkoztat ez a kérdés..A hajléktalanokat nem bántom,mert nem tudhatjuk milyen okokból kerültek az utcára..elég hozzá egy lakáshitel,amit manapság egyre kevesebben tudnak kifizetni..aztán a sok tartozásnak lehet ez a vége...viszont nem értem azokat,akik nem fogadják el a meleg hajléktalanszállók segítségét..
2009. dec. 11. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
A szomszéd egyedül élő néninek minden karácsony előtt vittem sütiket,ünnepi ennivalót.Még sírt is a meghatottságtól.Sajna ezen az ünnepen már nem lesz itt:( Adtam 3zsák gyerekruhát a helyi családsegítőnek.Kitették egy padra,turisnak(ingyen)3/4részét a szomszéd gyerekeken láttam viszont,pedig a szülők tudnának venni ha nem magukra költenék.
2009. dec. 12. 08:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Amiről én tudok az annyi h van a cipősdobozajándék-akció, meg h a máltai szeretetszolgálathoz lehet bevinni ruhát.
2009. dec. 12. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!