Szoktatok decemberben adakozni, adományt adni?
Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 19:39
1/7 anonim válasza:
Nem szokásom,mert nekem se segített senki,amikor nagyon szükségem lett volna rá(kenyérre se volt pénzem)
De egyszer adtam egy hajléktalannak egy áruház előtt,ő nagyon hálás volt érte.De ő nem pénzt kért,hanem vizet még a nyári hőségben.Szóval szerintem,ha valaki tud és akar adni az az év bármely szakában ad.Aki meg nem akar vagy nem tud,az nem fog adni,hiába van december vagy akár karácsony.
2/7 A kérdező kommentje:
Én régebben többet adtam és bármikor az év bármely szakábam..viszont pár éve márcsak decemberben adakozom..főleg gyerekeknek..Kicsit naívan,de úgy gondolom,hogy majd az a gyerek is fog adakozni,és majd így tovább..Bár ezzel persze nem lehet megválltani a világot,de az én lelkemnek nagyon jó,hogy adhattam..idén cipősdobozba raktam pár apróságot,remélem örömöt okozok vele..
2009. dec. 10. 20:17
3/7 anonim válasza:
Az utóbbi időben (októbertől) viszonylag többször átmentem a Keleti pályaudvat előtti aluljában.Feltünt egy ott "lakó" kb.35-40-es életkorú ffi.A nap bármelyik szakában Öt mindig ott láttam, előtte a földön egy kétes tisztaságú sapkaféle, benne alig néhány forint (amit feltehetőleg Ő tett oda) Ebből a látványból én arra következtetek, (magamat is beleértve) nem vagyunk kifejezetten adakozó tipus, függetlenül, hogy milyen évszak van az aluljáró felett.Ez az emberke még arra sem volt képes - ha csak nem éjszaka - hogy felemelje a nadrágját és valami betevő falatra valót keressen magának.Na már most, az ilyennek adakozzak?De aki nem ilyen, az meg nem kéreget.Röviden ennyi!
4/7 anonim válasza:
Szeretetszolgálatoknak szoktunk adni,de sajnos csak jelképes összeget tudunk.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nos,én inkább gyerekeknek adok(pl,cipősdoboz akció),vagy családsegítő szolgálatnak viszek be ruhákat..Gyerekeknek,mert ők nem tehetnek róla,hogy rossz körülmények között élnek..Most,hogy Édesanya lettem,mégjobban foglalkoztat ez a kérdés..A hajléktalanokat nem bántom,mert nem tudhatjuk milyen okokból kerültek az utcára..elég hozzá egy lakáshitel,amit manapság egyre kevesebben tudnak kifizetni..aztán a sok tartozásnak lehet ez a vége...viszont nem értem azokat,akik nem fogadják el a meleg hajléktalanszállók segítségét..
2009. dec. 11. 14:46
6/7 anonim válasza:
A szomszéd egyedül élő néninek minden karácsony előtt vittem sütiket,ünnepi ennivalót.Még sírt is a meghatottságtól.Sajna ezen az ünnepen már nem lesz itt:( Adtam 3zsák gyerekruhát a helyi családsegítőnek.Kitették egy padra,turisnak(ingyen)3/4részét a szomszéd gyerekeken láttam viszont,pedig a szülők tudnának venni ha nem magukra költenék.
7/7 anonim válasza:
Amiről én tudok az annyi h van a cipősdobozajándék-akció, meg h a máltai szeretetszolgálathoz lehet bevinni ruhát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!