Nekem van egy olyan problémám, hogy társasházban lakom udvaros 3-man lakunk az udvarban és a középső lakó még decemberben odahozott egy nagytestű kutyát kell-e engedély a tartásához?
Már megint egy olyan ember akit zavar, ha valaki kutyát tart.
Hát igen.... ez magyarország.....
Miért avatkozol más kutyatartásába?
Az ő házába és udvarába akkor visz kutyát amikor akar. Ha nem tetszik, hogy ott a kutya, akkor költözz el! Ennyi. Nem kell mást zaklatni, mert kutyát tart.
csütörtök 15:16-os válaszoló vagyok.
Kertes házban nem kell, ismétlem nem kell a szomszédoktól engedélyt kérni kutyatartáshoz, még akkor sem ha társasházról van szó, mivel van küönálló udvara minden lakónak. Tuladonjogot nem szabad megsérteni, ez diszkrimináció! Mindenkinek joga van kutyát tartani! Általában az olyan eberek mint te kérdező, kitalál mindent a kutyatartóról.
Nekem törzskönyvezett collie kutyám van, 2 db. Igényesen tartom őket nem ugatósak, jól neveltek, stb..... Éshát ugye falun lakunk.... Gondolom nem kell ragozni.... A sok hülye parasztnak szúrja a szemét a mi igényes kutyatartásunk..... Már többször megfenyegettek minket, hogy ha nem takarodunk el a kutyákkal, akkor meglincselnek minket és utánna kiírtanak a faluból.....
Hozzáteszem az önkormányzat is baszogat minket, hogy más éhezik, szegény, mi meg luxusmódra tartunk kutyákat.....Ez a falusiakat kiakasztja.....
Természetesen nem az én problémámat vetitem másra, de a többi kutyás ismerősökkel is így bánnak más településeken. Hozzáteszem negyedévente el akrják vitetni a kutyáimat, de a biróságon szerencsére mindig pereket nyerünk, hála Dr. Pozsonyi Anikónak!
Hát ezért utálom azokat akiket zavar a kutyatartás. Engemet is zavar sokminden, de médse baszogatom a másikat, mert semmi közöm hozzá.
Kedves utolsó!
A te ügyed teljesen más, mint a kérdező problémája.
Ha egy udvaron belül, igaz, elkerítve, de nem megfelelő tisztasággal van tartva a kutya, igenis joga van szólni az ott lakónak. Sőt... ,mivel társasház, kell lennie alapszabályzatnak, amiben le van írva a kutyatartás formája a társasházon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!