Mit tegyek? Segítsek!

Figyelt kérdés
Elsős vagyok a gimiben. A hangom miatt állandóan beszólogat két fiú. Nagyon-nagyon érzékeny vagyok, egyszerűen minden apróságon eltudom sírni magamat. Eleinte nem érdekelt a dolog. Aztán éreztem, hogy egyre nagyobb rosszindulattal mondják, de igazából tényleg nem érdekelne, de két akkora balfácán mondja, és azt hiszem, ha sírok, az már nem is a megbántottságtól, hanem az idegességtől van, mivel túl csendes vagyok ahhoz, hogy odamenjek és jól a képükbe. Pedig néha olyan jól esne lekeverni egy pofont nekik... Aztán mostmár azt is hallottam, hogy kb. 1 méterre tőlem beszélték, hogy milyen buta vagyok. És tudom, hogy ez nem az a tipikus "butaaa", hanem az az igazán rosszindulatú buta. Teljesen kiakaszt ez az egész, anyumnak is szóltam már erről, de nagyon elkezdett aggódni, és nem akarom ezzel terhelni. Osztálytársak, és barátok azt mondják ne foglalkozzak velük... Komolyan fontolgatom a suliváltást, de nem akarok megfutamodni! Segítsetek!:( (Amúgy lány vagyok, és elvileg nyávogós,magas a hangom.)
2009. dec. 8. 20:15
 1/6 A kérdező kommentje:
*képükbe olvassak
2009. dec. 8. 20:16
 2/6 A kérdező kommentje:

*Segítsetek!

Bocsiii a sok hibáért!

2009. dec. 8. 20:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, sszia.

Nos, ismerős az érzés, engem nem a hangom miatt csesztettek. Megmondom kereken, szerintem csak egyféleképpen oldódhat meg a dolog; és az nem feltétlen a suliváltás. (azonkívül nem tudhatod, hogy ott mi lenne)

Az én esetemben úgy oldódott meg, hogy beszéltem velük. Nálam az volt a baj, hogy kb. voltam én meg az osztály. Egyáltalán nem álltam be közéjük soha beszélgetni.. mondhatni nagyon elzárkóztam. Ráadásul, az a típusú ember vagyok, Hozzád hasonlóan, akit látszatról könnyű máshogy megítélni, mint amilyen valójában.

Azt javaslom Neked, hogy mondd el nekik őszintén egyszer, hogy mit érzel. Először csak 1-2 embernek, négyszemközt. Mondd el, hogy mennyire rosszul esik.. és hogy nem tudod, mit tegyél, mert ezzel egyenlőre nem sokat tudsz kezdeni. Ez van, ilyen a hangod, Te is utálod, de nem tudsz vele mit kezdeni.

Ha más nem utal arra a bizonyos dologra, amit ilyenkor az előítélet szül egy nyávogós hangból.. (nem öltözöl folyton rózsaszín cicababa-cuccokba... nem hordod úgy a táskád, mint a legtöbb p...a..) akkor szerintem nincs joguk elítélni. Kizárólag hang alapján.

Máshogy nem tudod megoldani, mert... nekik így a legkönnyebb. Amíg nem ismernek Téged, addig csak arra tudnak támaszkodni, ami kívülről látszik. És ha a látszat ez, és felhívja magára a figyelmet a hangot.. akkor ezen fognak lovagolni. És hidd el, nem fogják megunni.

Jobb ezen minél hamarabb túlesni. Gondolj arra, hogy rosszabb már nem lehet.

Még valami.. ne sírd el magad. Erre van megoldás. Nézd le őket! De nagyon. Mikor valamit beszólnának.. akkor ne arra gondolj, hogy.. Jaj, már megint.. beletaláltak.. és igazuk van.. és de ciki az egész, kínos.. Hanem arra gondolj, hogy szánalmas kis p*csök, inkább sajnáld őket. Légy akár rájuk mérges is, de ne hagyd, hogy lássák, mennyire fáj!

Amikor pedig beszélsz majd velük, akkor légy nagyon magabiztos és határozott! Gyakorold, tégy akármit. De ne lássák, mit érzel, mert az egy hatalmas támadható felület.

Ha ellentmondásnak tűnik, amit írok... én úgy gondolom, hogy mikor eléjük állsz, akkor pontosan azért kell eltüntetned minden érzékeny pont látszatát, mert csak úgy tudsz 100%-ban magabiztosnak tűnni/lenni. Ha egy kicsi kétely is van benned, félelem vagy fájdalom.. és az látszik is rajtad, folytatják, mert nem érdekli őket annyira.

Fontos, hogy határozottan állj ki magadért... ne hagyd magad, nincs joguk hozzá.

Sok sikert!

Ui.: Csak egy tipp: Xantus?

2009. dec. 8. 20:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló jól látja a helyzetet bár az írása végét nem olvastam el, mert akkor elfelejtem mit akartam én írni :D engem se kedveltek különösebben az osztályban én is úgy voltam tőlük külön. Színes egyéniségnek tartom magam de nem szoktak úgy csacsogni meg minden én elvoltam magamnak egyedül úgyis csak a suli végét vártam mindig. Volt egy srác aki nagyon utálhatott mindig megjegyzéseket tett rám. De úgy, hogy nem tudtam vele mit csinálni. Pl. álltunk a terem előtt sokan ő meg a hátam mögött odasúgta a haverjának hogys én hogy nézek ki. Most mit tehettem volna menjen hátra és kezdjek vitába vele? Akkor még nagyobb égés lett volna szerintem meg nem is nagyon érdekelt. Aztán teltek az évek rájött, hogy nem is olyan vagyok amilyennek gondolt. Most már tudja, hogy nem vagyok unalmas és kedvel. Csak most már én jöttem rá hogy mekkora egy pö.cs ő és nem állok vele szóba. hehe :))

Amikor legközelebb cikiznek a fiúk menj oda hozzájuk és kérdezd meg mi a bajuk valójában. Úgyse tudnak mit mondani majd. ha megint felhozzák a hangodat és nem válaszolnak akkor piríts rájuk, hogy igen így van de lépjenek már túl ezen mert már krvára unalmas. És ne hagyd őket békén kérdezgesd, hogy mi a bajuk veled miért csinálják ezt amikor te nem ártottál nekik. Nem kell sírni meg érzelgősködni simán kérdezd meg, hisz jogod van tudni. Mondják ki végre mi a fene bajuk van vagy fejezzék be. vagy ha van jó barátnőd beszélj vele, hogy te nem akarsz odamenni mert úgy érzed nem sikerülne idegességedben jól leteremteni őket. Odamehetne ő hogy fejezzék be. Én biztos odamennék ha a barátnőmet cikiznék és leállítanám őket. Emiatt ne válts sulit kitudja máshol mi lesz nameg a tanulás a fontos és ezek a dolgok. Emiatt ne menj másik suliba, meg a fiatalok beszélnek egymással szóval mindenkinek van olyan haverja aki másik suliba jár és így úgyis elterjedne az egész. Ha átmennél másik suliba lehet, de csak lehet hogy úgy néznének rád mint az a csaj aki amiatt jött el az előző sulijából mert cikizték a hangja miatt. Lehet hogy még annyi barátod se lenne, mint most mert így senki nem szólna hozzád. Vannak idióta sulik. De nem értem miért nem szól rájuk senki, hogy ez nincs rendben. Ne foglalkozz velük, egyszer úgyis megunják. Vagy vágj vissza nekik, hogy ezt pont te mondod aki ...... ?! ide behelyettesítesz valamit, hogy sosem mosol hajat, nem tudsz öltözködni, akkora vagy mint egy ház, akinek akkora füle van mint egy elefántnak stb. Nálunk is volt egy csaj akinek olyan magas vékony hangja volt, hogy ha suttogott akkor is fájt tőle a fülünk :))) de meg kell szokni, ez nem szinkronizáló szakkör, hogy mindenkinek tökéletes hangja legyen hanem egy átlaghely.

2009. dec. 9. 02:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Nem, egyáltalán nem vagyok az a cicababa, és nyavalyogni sem szoktam semmin, nem járok állandóan rózsaszínben stb... Igazából megkérdeztem a családtagjaimat és a barátaimat is a hangomról, és senki sem mondta, hogy "rossz". Ezek a fiúk nem csak nekem szólogatnak be, hanem másoknak is, egymásnak is, de csak én veszem föl. Egyik barátnőm kiállt mellettem már, és tényleg nem vagyok "kirekesztve" szerencsére, mert vannak barátaim :):), csak egyszerűen elegem van abból a két sötétből, akik mindenkiben keresik a hibát, közben bennük van a legtöbb. Egyszerűen véget akarok vetni ennek.

2009. dec. 9. 18:47
 6/6 anonim válasza:

pff ezek a tipikus "tökéletes" önimádó emberkék akiket semmi más nem érdekel csak önmaguk.ugye jól gondolom??

az iskola "menőinek" tartják magukat közbe meg lófaszt nemérnek.

sajnálom az ilyen embereket-.-""

2009. dec. 26. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!