Milyen jogon akarja dolgozatírás közben a padtársam, hogy segítsek neki? Mit lehet ilyenkor tenni?
Sosem tanul semmit. Van, hogy én sem, de akkor legalább óra előtt átolvasgatom, órán figyelek, így ragad rám annyi, hogy egy négyesre mindig meg tudom írni. Ő ír kb. 1 sort (vagy még annyit sem), aztán hozzám fordul, hogy segítsek neki. Azt szoktam mondani, nem tudom az ő kérdését (mert más csoportban vagyunk - A, B), aztán ilyenkor háborog...
Szerintem kaparja ki magának a gesztenyét!
1. Mondd ezt meg neki
2. Ha már kész vagy a dolgozatoddal, szerintem nem olyan rohadt nagy dolog neki segíteni egy kicsit...
Mondtam neki, de nem képes felfogni.
Szerintem pedig igenis nagy dolog, mivel fennáll a lebukás veszélye, és akkor a tanár rám lenne dühös. Másrészt vizsgán sem fogok tudni segíteni. Szerintem mindenki a saját sorsának a kovácsa.
Neked van igazad. Én rendesen tanulok, és baromira idegesít, hogy az osztályom nagy része tojik rá, nem figyel oda, nem jegyzetel, röhögnek, hülyéskednek órán, de dogánál meg, jaj segíts máááááár...
21/L
Nekem is volt egy ilyen padtársam, de elültem mellőle. Nem egyszer fordult vele elő, hogy elvárta volna, hogy a cikázó tanár mellett én még lediktáljam neki a féloldalas kifejtős kérdést.
Azóta olyan mellett ülök aki ugyan nem a legjobb tanuló, de minden órára rendszeresen tanul és azért emlékeket könnyebb előhozni és így segíteni, mint a nagy semmiből bármit elmagyarázni....
"szerintem nem olyan rohadt nagy dolog neki segíteni egy kicsit."
És ha a tanár ezért megbünteti a segítőt? Mert ez csalás ha nem tudnád! És majd munkahelyen is megkéri a másikat hogy végezze már el a munkáját, de a pénzt felveszi? Ez nem segítés, hanem csalás!
Szerintem segíthet c neki mert nem nagy dolog max jobban odafigyelsz a súgásnál és nem minden áron fogsz súgni.
És ha nem akarsz segitenni akkor bár tegyél úgy mind ha megpróbálnád :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!