Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen jogon akarja dolgozatír...

Milyen jogon akarja dolgozatírás közben a padtársam, hogy segítsek neki? Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Sosem tanul semmit. Van, hogy én sem, de akkor legalább óra előtt átolvasgatom, órán figyelek, így ragad rám annyi, hogy egy négyesre mindig meg tudom írni. Ő ír kb. 1 sort (vagy még annyit sem), aztán hozzám fordul, hogy segítsek neki. Azt szoktam mondani, nem tudom az ő kérdését (mert más csoportban vagyunk - A, B), aztán ilyenkor háborog...

Szerintem kaparja ki magának a gesztenyét!

2010. dec. 4. 17:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem már ez a kérdés nem aktuális, de én is nagyon tudtam értékelni, amikor egy nehéz dolgozatnál még azon kívül, hogy a sajátomat is alig tudtam befejezni, a padtársam meg a körülöttem ülők elvárták, hogy még ontsam is magamból az ő irányukba az információt. Én nem tudom, honnan gondolják ilyenkor, hogy nekem nincs szükségem minden időmre, koncentrációmra a _saját_ dolgozatomhoz. Lehet, hogy azt gondolták, hogy ha én az ötösre hajtok, ők meg hármasnak is örülnének, akkor nekem hozzájuk képest nyilván "feleslegem" van, abból igazán adhatnék... de ha egyszer nekem az nem felesleg volt!!! Azért, mert én szeretnék (-tem volna) komoly helyen továbbtanulni, ők meg nem???

Úgyhogy annak a hozzászólónak, aki azt mondta, hogy nem nagy dolog, szeretném mondani, hogy de, rohadt nagy dolog, egy egységnyi anyagot lesúgni kábé annyi energia, idő, koncentráció stb., mint három egységnyi anyagot leírni. Tudom, mert a fent leírtak ellenére nagyon sokat csináltam. És még csak nem is panaszkodtam soha, mert úgysem értették volna meg.

De azért jó lenne, ha azok, akik súgásból élnek, legalább nem vennék természetesnek a dolgot, hanem megköszönnék, vagy egyéb módon érzékeltetnék, hogy nem kötelességet teljesített feléjük az, aki súgott, hanem bazi nagy szívességet tett.

2010. dec. 4. 18:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Ülj el mellőle! Gondolom nem bírod az illetőt. Mert mondjuk én szoktam segíteni a padtársamnak meg ő is nekem ha épp elfelejtette, hogy doga lesz. Vagy fordítsd te is úgy, hogy ne lássa!
2010. dec. 4. 18:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Undorító dolog, a puskázás is, de ez még undorítóbb, amikor nem készül valaki és a másikat ba×zogatja, félpercenként, hogy "monggyad má!" Elmegy az idő, nem hagy figyelni, koncentrálni. Az összes ilyet ki kéne rúgni, a későbbiekben úgyis élősködő pszichopata lesz belőlük, akik miatt csak mások szenvednek. NE SEGÍTS NEKI, HANEM MONDD MEG, HOGY AZ Ő DOLGA A SAJÁT JÖVŐJÉT MEGALAPOZNI, HOGY KÉPZELI, HOGY A TE ENERGIÁID SZÍVJA! Azzal segítesz rajta, hogy nem súgsz; hátha elkezd tanulni. Én most egyetemre járok, és sajnos nem megy, mert nem vagyok oda való. Bármennyire is át akarok menni soha nem folyamodnék még puskázáshoz sem, mert amit kipuskázok az úgysem a saját tudásom, tehát semmi értelme, előbb utóbb úgyis megbosszulná majd magát. Ha valaki normálisan kérdez, mert mondjuk nem ugrik be neki egy számérték vagy egy fogalom, akkor azt természetesen gyorsan megsúgom(bárkivel megeshet, hogy apró dolog nem jut az eszébe), de semmi több. Olyan több mondatos választ tőlem senki ne várjon, egyszerűen az már túl van a jószándék határán szerintem, azzal már csak ártok magamnak is, meg a kérdezőnek is.
2010. dec. 4. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Kérj valamit cserébe.
2010. dec. 4. 19:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Megértelek kérdező, velem is volt már hasonló szitu. Roh@dt idegesítő amikor én tanulok, még írok nagyban, ő pedig elvárja, hogy mindent lediktáljak:S Nem vagy önző, mindenki a saját sorsának a kovács!

Az persze egészen más, ha valakinek nem jut eszébe egy fogalom, egy szakszó, egy évszám vagyis csak egy lökés kell neki. Ilyenkor természetesen szívesen segítek:)

L/19

2010. dec. 4. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!