Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » KÖNYVTÁR-ban hogyan lehet a...

KÖNYVTÁR-ban hogyan lehet a RAKTÁR-ba bejutni könyveket böngészni? Mi az erre von jogszabály?

Figyelt kérdés
például KESZTHELYEN és HÉVÍZEN a könyvtárakat úgy "KORSZERŰSÍTETTÉK", hogy a 2000 előtti könyveket elzárták a "raktárba". A dolgozók oda élő embert be nem engednek, kérésemre azt válaszolták, hogy oda még az úristen se mehet be. kb 100.000 /keszthely/ ill 5000 / Hévíz / könyvet zártak el a kíváncsi szemek elől. a címük megtalálható a katalógusban, ezzel vígasztalnak a modern cenzúra alkalmazottai a könyvtárban.

2014. febr. 8. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Akkor építs nekik nagyobb könyvtárat, hogy ne legyen szükség raktárra...
2014. febr. 8. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
A raktárba valóban csak a könyvtárosok mehetnek be. Nem tudom mi ezzel a gond, ez nem azt jelenti, hogy nem viheted ki a könyvet, csak annyit, hogy a katalógus alapján kiválasztod a könyvtáros kihozza neked a raktárból te meg kikölcsönzöd. Dolgoztam és is könyvtárban, ott a ritkán kivett vagy régebbi könyvek voltak a raktárban, mivel a szabadpolcos részre nem fért ki minden.
2014. febr. 8. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem látom be hogy azokat a könyveket miért ne lehetne kölcsönözni!

Nálunk is sok van ami nincs elől , de a könyvtárosok kihozzák, és van olyan amit el is lehet vinni.Én írnék egy reklamáló levelet , valamelyik felsőbb szervnek.

2014. febr. 9. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy kicsikerekecske honnan ette, hogy azokat a könyveket nem lehet kikölcsönözni, pedig még a kérdést is visszaolvastam a hozzászólása után.

"Kedves" kérdező! Bocsánat, hogy idézőjelet használok, de enyhén szólva sem értem a felháborodásod és főleg a hangnemed okát. (Lehet, hogy csak azért, mert könyvtáros vagyok).

Úgy van, ahogy az előttem szólók már leírták: azért van olvasói tér és raktár, mert a kettő nem ugyanaz. A hentes sem enged be a pult mögötti helyiségbe, hogy feltrancsírozd magadnak a féldisznót, ugye?

De hogy adjak egy tippet, hogy mehetsz be a raktárba (mondjuk én ezt anno nem Keszthelyen, hanem Nagykanizsán alkalmaztam): jelentkezz könyvtár szakra, menj a keszthelyi könyvtárba gyakorlatra, alakíts ki jó kapcsolatot a könyvtárosokkal, és mikor már ismernek és kellő szakmai ismereteid is vannak ahhoz, hogy elhiggyék, nem fogsz nagy kavarodást okozni és nem fogod suttyomban kitépni a lapokat a könyvekből, amikor felügyelet nélkül hagynak, akkor talán, mondom, talán beengednek a raktárba egyedül böngészni.

2014. febr. 9. 21:44
 5/6 A kérdező kommentje:
A KÉRDÉS EZ: MI A JOGSZABÁLY ERRE ???:
2014. febr. 11. 14:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez valószínűleg nem jogszabály hanem a könyvtárhasználat szabályai közt van amit viszont a beiratkozással elfogadtál.
2014. febr. 12. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!