Hogy van ez az új jogszabály? Hol lehet cigizni és hol nem?
Elvileg zárt nyilvános helyen és attól 5 méterre nem lehet, eltekintve néhány kivételtől. A BKV megállóiban sem lehet, a MÁV és a Volán megállókkal nem vagyok tisztában. Mondjuk azt nem értem, hogy ha a megállóban csak egy ember van, akkor miért ne dohányozhatna. Továbbá az aluljárókban, játszótereken (ötévesen nagy szám lenne ☺).
Azt viszont nem tudom, hogy a cigarettára gyújtás számít csak dohányzásnak tehát amikor füstje van, vagy a bagózás is, ami a dohány rágását jelenti, illetve a burnót, ami pedig a dohány orrba való felszippantása.
teház ha sétálok az utcán úgy szabad?
vagy ha megállok valami bolt előtt ott szabad?
Meg vannak helyi rendletek is. Pl Pécsett az egész belvárosban tilos a dohányzás, még sétálva is, mert közintézmények, kórházak, iskolák, templomok 50 m-es környezetében tilos a dohányzás.
Országos szinten buszmegállókban, távolsági és helyi buszpályaudvarokon és MÁV állomásokon is tilos.
Nyitott vendéglátóipari egységnél szívhatod, illetve otthon, esetleg utcán sétálva ha nem érintesz buszmegállót, iskolát, közintézményt..stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!