Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hamvak hazavitele esetében,...

Hamvak hazavitele esetében, mi az új jogszabály?

Figyelt kérdés
Szóval,ha az a kívánságom,hogy halálozásom után hamvaimat szórják el egy kiserdőben,akkor mit kell tennem,mit kell nyilatkoznom és hogyan?
2013. szept. 14. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, azt nem lehet.

Szórni szóróparcellában lehet, vagy idáig hazavihetted, de nem szórhattad el. Talán ez változott meg most.

2013. szept. 14. 17:30
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

valami olyasmi lesz(vagy már van), hogy csak akkor vihetik el, ha arról az elhunyt nyilatkozott előtte.

de szerintem, ha felhívsz egy temetkezési vállalkozót az megmondja rendesen.

amúgy elvileg ahhoz is kell engedély, hogy elszórhassák valahol a természetben. de a gyakorlatban sokat nem ártanak vele szerintem.

2013. szept. 14. 19:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Tegyük fel,hogy nyilatkozom,hogy haza lehessen vinni,papíron elég gondolom,ha mondjuk saját kezüleg leírom.Aztán utána úgysem látja senki,hogy mit csináltak a hamvakkal.

Szóval ahoz,hogy el lehessen hozni,elég egy kézzel írott nyilatkozat?

2013. szept. 15. 09:23
 4/4 anonim ***** válasza:
8%
Minek akarod te a hamvaidat halálod után szétszóratni? Van egy elkülönített helye az elhunytaknak, amit úgy hívnak: temető. Ilyen butaságok helyett inkább a lelkeddel törődnél, hiszen a testednek édes mindegy mi lesz vele, a lelked viszont Isten elé fog kerülni. (Bár ha ilyen elszórásokon gondolkodsz, kétlem hogy vallásos lennél). Ne haragudj, én az elhunyt kutyáimnak és macskáimnak is sírt ástam a kertbe, úgy gondoltam, annyi tisztelet azoknak is jár, sőt még a háborúkban megkínzott hadifoglyokat is bekaparják egy gödörbe, te meg azt akarod hogy szórjanak szét, hát, érdekes egy gondolkodásmód mindenesetre.....
2013. okt. 3. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!