Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szoktak albérleteknél...

Miért szoktak albérleteknél kezdetnek több havi díjat is elkérni?

Figyelt kérdés
szinte mindenhol olvasom kiadó lakásoknál, hogy előre kérnek min. 2 havi kauciót. miért csinálják ezt, csak gondolják hogy lesz pénze következő hónapban is albérletre az illetőnek ha egyszer belevágott nem? vagy nem értem az okát
2009. dec. 6. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ok az, hogyha a lakó kiköltözik és kifizetetlen számlákat hagy maga után, vagy a lakást nagyon lelakja és renováltatni kell, akkor ne a tulajdonosnak kelljen kifizetni. Ha minden rendbe van, akkor kiköltözéskor vissza kell adni ez csak biztositék.
2009. dec. 6. 22:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igy van, ahogy az első is írta.

Gondolj bele, ha pld. kikölcsönzöl egy takarítógépet, ott is elkérnek 20 ezer Kauciót, aztán ha visszavitted, és minden ok, akkor azt visszakapod, és csak a bérleti díjat kell kifizetned. A lakásnál is kb. ezért van.

2009. dec. 6. 22:36
 3/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi nektek
2009. dec. 6. 22:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Nos én elkövetem azt a hibát,hogy nem kértem depositot a szobáért(Anglia),csak annyit kértem,hogy ha úgy dönt elmegy akkor előtte legalább 1-2 héttel szóljon..Nos a kedves lakóm egy bizonyos hónap után egyszerűen lelépett...Pár nap múlva felhívott,hogy nem kell a szoba neki,és a cuccait őrizzük addig amíg érte nem jön...Kidobtam mindent!!

Szóval ennyit a bizalomról...Ezért kell előre kérni 1-2 hónapi depositot vagy kauciót ahogy otthon mondják..

2009. dec. 6. 23:06
 5/6 A kérdező kommentje:
ez tényleg durva, és mit szólt amúgy a bérlő mikor megtudta hogy kidobáltál minden cuccát? nem volt belőle bonyodalom?..
2009. dec. 6. 23:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem mert 2 heti bérlési díjjal tartozott,és amúgy se volt bőr a képén jönni a cuccokért! A telefonban mondtam,hogy csak úgy viheti el ha kifizeti a 2 hetet...Inkább nem jött..

nem, vagyok raktár,hogy tároljam a dolgait!!

2009. dec. 7. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!