Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki Magyarországon szerzett...

Aki Magyarországon szerzett diplomát, de kiköltözött más országba, az fizesse vissza vagy ne fizesse vissza a diplomája árát?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok a kérdésről? Nem az én gondolatom, csak olvastam egy fórumon és érdekelne, hogy mások erről mit gondolnak...
2009. dec. 1. 14:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy furcsa kérdés, de miért CSAK az állam a hibás, ha a diák pusztán azért, hogy diplomája legyen, elvégez valami hülyeséget, és utána ott áll diplomás bálám szamaraként. Miért van az, hogy én tudtam 4 évvel ezelőtt, hogy milyen szakmák lesznek ma kelendőek? Miért van az, hogy én tudtam nyelveket tanulni? Miért van az, hogy ezek még választékom is volt, melyik munkát vállaljam el?
2009. dec. 1. 16:03
 22/25 anonim ***** válasza:

Tévedés,csak annak biztosítottak munkát,aki rátermett volt.Azonkívül nem azt tanult mindenki,amit akart,hanem amit javasoltak neki.Tehát,ha diplomával nincs munkád,akkor piacképes szakmát kellett volna tanulnod.

Egyébként meg tandíjat kellene bevezetni már nyolcadik utántól és mindjárt lenne normális oktatás.

2009. dec. 1. 16:06
 23/25 anonim ***** válasza:
Akkor azt az adónkat is fizessék ők meg vissza, amit oly könnyelműen elherdáltak! Én azt mondom! És még finom voltam...Az ember a diplomájáért legalább megdolgozott...
2009. dec. 1. 16:17
 24/25 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg tandíjat kellene bevezetni már nyolcadik utántól és mindjárt lenne normális oktatás."

Aham, amikor rengeteg családnak még a könyvek beszerzése is nehézséget jelent pénzügyileg?

Ha nem piacképes a diploma, akkor minek támogatja az állam? akkor meg csodálkozik, hogy pénzkidobás... Ha veszteséges a befektetés, minek elkezdeni, és pénzt ölni bele egyáltalán? Ha nem támogatta volna, akkor nem azt a szakot választják.

Másrészt sokan tudják, hogy diplomájuk idehaza nem lesz piacképes, de külföldön igen, ezért elvégzik, ha már úgyis van rá állami támogatás, és persze azért, mert ezzel szeretnének foglalkozni. Most őszintén, nem ezt csinálná bárki az ő helyében? Ha adott a lehetőség, miért ne éljen vele?

2009. dec. 1. 21:21
 25/25 anonim ***** válasza:

Amennyi pénzt elvesz anyáméktól az állam (és tőlem, mint kereső diákként), és abból mennyit tudnék magamra költeni, ahhoz képest szerintem nem nagyon zsákmányolom ki én az államot az államilag finanszírozott féléveimmel... Ha nem vennének el ennyit, hidd el, én is dobálnám a pénzt költségtérítéses szakokra, de sajnálom én egyszerűen csak tanultam mint az állat hogy bejuthassak olyan szakra, ahol 400+ pont kell. A baj azzal van, ahogyan meg van szervezve a felsőoktatás, kamu szakok, értelmetlenek, és már egy közepes érettségivel is bekerülhetsz egyetemre!Özönlenek az egyetemekre a középiskolából és nagyon sokan csak azért ,mert nem akarnak még elmenni dolgozni középsuli után. Igen, sokan elmennek külföldre, mert hívogatóbb és mintha több lehetőség lenne benne.

Hogy mennyire hűtlenség az, hogy az állam segít a tanulmányaimban, aztán én itt hagyom, az elgondolkodtató. Viszont ha ő nem lenne hozzám ilyen, nekem eszembe se jutna őt elárulni...

2009. dec. 1. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!