Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki Magyarországon szerzett...

Aki Magyarországon szerzett diplomát, de kiköltözött más országba, az fizesse vissza vagy ne fizesse vissza a diplomája árát?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok a kérdésről? Nem az én gondolatom, csak olvastam egy fórumon és érdekelne, hogy mások erről mit gondolnak...
2009. dec. 1. 14:14
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%

Érdekes kérdés, még nem találkoztam ezzel a nézőponttal korábban. Volt hozzá valami indoklás is, ahol olvastad? Érdekelne bővebben?

Így első blikkre azt mondom lehet benne valami. Végül is az állam egy csomó pénzt áldozott a diplomád megszerzésére (persze ha nem fizetősön vagy) és te ezt a pénzt kiviszed az országból és máshol hoz hasznot.

2009. dec. 1. 14:22
 2/25 A kérdező kommentje:
Egy olyan személy írta, aki másokat akart provokálni, szóval komoly indoklása nem volt, de maga a téma elég érdekes szerintem.
2009. dec. 1. 14:25
 3/25 A kérdező kommentje:
Bár hozzátenném, hogy ezzel az erővel az óvodától a középiskoláig is kifizet az állam rengeteg pénzt az iskoláztatásra, talán jóval többet.
2009. dec. 1. 14:27
 4/25 anonim ***** válasza:
98%

Miért kéne visszafizetnie? Ha egy burkoló/kőműves/ács/asztalos kimegy, annak talán vissza kell fizetni? Az nem közpénzből tanult? Érdekes, hogy ez mégse jut senkinek eszébe, hogy nekik bármit vissza kéne fizetni...

Azért van a Oktatásügyi Minisztérium benne szénné fizetett államtitkárokkal, miniszterrel stb., hogy kisakkozzák, mire van szüksége az országnak és olyan képzéseket indítani. Egy 18 éves gyerek nem az alapján választ szakot, hogy mi használható majd a munkaerőpiacon, hanem, hogy mi érdekli, miből jó.

Végiggüriz 4-5 évet, letesz nyelvvizsgákat egy vagyonért, hogy megkapja a diplomáját, amivel elmehet a Tescoba krumplit pakolni, vagy a mekibe hamburgert sütni 57 000 -ért. Ebből megélni, saját lábra állni, családot alapítani nem lehet, miért is maradna akkor itt?

A felsőoktatás expanziója nem a hallgatók hibája, hanem az azt lehetővé tevő kormányoké. A gyerekek csak élnek a lehetőséggel, a szintén naiv szülő meg örül, hogy diplomás lesz a gyerek, mert valamikor úgy volt, hogy a tudásnak volt értéke. ("Tanulj fiam, hogy legyen belőled valami.") Ez régen így is volt.

Én azt gondolom, hogy a munka világának minden szegmenségben (kezdve a betanított munkástól!) TISZTESSÉGES BÉREKET kellene adni, amiből meg lehet élni, lehet otthont teremteni, lehet gyereket vállni. Amíg ez nem adott, addig senkinek semmi joga ítélkezni mások felett, hogy miért megy ki, hogy gondolja, stb.

Nem azokra kell haragudni, aki a kétségbeesésükben, az éhendöglés elől külföldre menekül, hanem aki előidézte ez a helyzetet. Amúgy feltételezem, hogy ugyanazon személyeknek köszönhető a jelelegi siralmas helyzet, akik ilyen ócskaságokkal uszítják egymásnak a kizsigerelt, megalázott lakosságot. "Oszd meg és uralkodj." És hogy működik! Lám, te sem azon gondolkozol, hogy kinek kéne bűnhődni azért, hogy a magyar lakosságot bérrabszolgákká/adósrabszolgákká tették, hanem, hogy milyen csúnya dolog a diplomásoktól, hogy nem akarnak itt éhen dögölni...

25/L

2009. dec. 1. 14:31
 5/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, mindenki azt szeretné, hogy tisztességes bérek legyenek, de ha nincsenek ez csak álom marad. Egyébként én külföldön élek, bár nem a pénz miatt jöttem ki.
2009. dec. 1. 14:33
 6/25 A kérdező kommentje:
De kedves 25/L, mondtam már, hogy ez nem az én gondolatom, hanem máshol olvastam és kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről mások.
2009. dec. 1. 14:33
 7/25 anonim ***** válasza:
51%
Fizesse! És igaza van az előttem írónak, ne csak a diplomás!
2009. dec. 1. 14:37
 8/25 anonim ***** válasza:
69%
az óvoda-középiskola azért nem jó példa, mert azokat kötelező elvégezni
2009. dec. 1. 14:38
 9/25 anonim ***** válasza:
97%

Kedves Kérdező!

Tudom, hogy Te nem azt mondtad, hogy fizessék vissza. Többször találkoztam már ezzel a kérdésfelvetéssel és őszintén szólva mindig kiakadok rajta...

Tehát mégegyszer mondom, szerintem inkább annak a felelősét kéne megtalálni, akik miatt az emberek elhagyják ezt az egyre inkább élhetlenné váló országot.

25/L

2009. dec. 1. 14:40
 10/25 A kérdező kommentje:
Felelős az soha sincs ilyen esetekben. Szerintem nem is lesz.
2009. dec. 1. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!