Miért vannak ilyen emberek?
Sok ember az alapján ítéli meg a másikat, hogy milyen munkája, végzettsége van, mennyit keres. Én az összes ilyen ismerősömet (ideig-óráig tartó látszatbarátságomat és rokonaimat) szanáltam még 3 évvel ezelőtt - amikor minden szempontból nagyon rosszra fordult az életem, és az hiányzott a legkevésbé, hogy a hiénák még örvendezzenek is a balsorsomon. És sokkal boldogabb vagyok azóta, hidd el! Konkrétan a kérdésedre válaszolva: azért csinálják, mert azt hiszik, ha belerúgnak/lenézik stb. a másikat, a jelenleg rosszabb helyzetben lévőt, akkor ők többnek látszanak. Ez pedig nyilván azért van, mert a látszólagos felszín ellenére nincs semmi önbecsülésük, egyszóval szánalmasak.
Ne barátkozz ilyenekkel, vannak normális emberek is, akik akkor is emberszámba vesznek, ha éppen bajban vagy, nincs munkád vagy pénzed. Lehet, hogy ez csak egy jel számodra az élettől v. sorstól v. Istentől (kinek melyik tetszik :)), hogy meg kell változtatni a társaságodat/környezetedet. Igazad van abban, hogy az ember egyszer fent, másszor lent van. Ez viszont nemcsak veled van így, hanem mindenkivel. Szóval ne aggódj, előbb-utóbb mindenki sorra kerül :)
28/l
Nekem sincs munkám de nekem csak érettségim van meg 2 szakmám.
Az emberek többnyire rosszindulatúak is, pl a párom tanul levelezőn és egy jóakaró mentora nem is szólt neki hogy lejelentette vizsgára, és ha nem kerül beszéd közben felszinre, akkor ki sem derül a dolog.
Jó mi?
Amúgy neked azért nincs munkád mert nem mész el bizonyos munkakörbe vagy fizetés alatt dolgozni, vagy egyszerüen nem kapsz lehetőséget se. Nekem utóbbi..
Hiába jelentekez nem is jeleznek vissza, úgy döntöttem mostmár erőszakosan nyomulni fogok és verni fogom az ajtót hátha így észrevesznek vagy nem lesz olyan 1x ű lerázni eléggé a végét járják az anyagi tartalékaim..
Amúgy ahol legutóbb melóztam ott viccet csináltak az önéletrajzokból, ha egy nő oylan képet küldött be ami kissé kihívó arra majdhogynem elcsöppentek ha meg férfi volt azt kigúnyolták kiröhögték a vezetők nameg a kollegákat beosztottakat is a hátuk mögött..
Nem hogy nem mennék, hanem nincsen lehetőség sehol. Sok ismerősm tudna pedig segíteni, de 'nem tudnak'.... legalábbis ők ezt mondják. Remélem az ilyenek is megkapják..
A végzettségem elég magas mindenhová, de már el vállaltam volna mást is a végzettségem alatt, de sehova se kellek. :(( De pl. az olyan embernek van helye, aki tök süket mindenhez, pl ilyenek vannak az önkormányzatoknál..etc.. és ez nagyon idegesít......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!