Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vannak ilyen emberek?

Miért vannak ilyen emberek?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy a mai magyar társadalom kétféle: akinek van munkája és akinek nincsen. Sajnos jelenleg nekem több honfitársamhoz nincsen munkám. Több dipolmám is van, jelenleg levelezőn tanulok, hogy vmi hasznosra fordítsam az időmet. Sok ismerősöm van, aki elég nagy beosztásban van és anno elég sokat segítettem rajtuk, de most hátat fordítottak nekem. :(( Ezek az emberek törnek pálcát felettem és azok is akiknek munkahelyük van. Úgy gondolom sokan nincsennek tisztában azzal, h. mit jelent egyszer fent, másszor lent lenni. Úgy hiszem,mkire igaz ez a mondás. Vajon miért merészeli lenézni a másikat, akinek most nincsen munkája. Lehet, h. pár nap múlva neki nem lesz. Utálom az ilyen semmilyen embereket........
2009. nov. 30. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért,mert nem értik meg ..
2009. nov. 30. 17:41
 2/9 A kérdező kommentje:
mert idióták.....
2009. nov. 30. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok ember az alapján ítéli meg a másikat, hogy milyen munkája, végzettsége van, mennyit keres. Én az összes ilyen ismerősömet (ideig-óráig tartó látszatbarátságomat és rokonaimat) szanáltam még 3 évvel ezelőtt - amikor minden szempontból nagyon rosszra fordult az életem, és az hiányzott a legkevésbé, hogy a hiénák még örvendezzenek is a balsorsomon. És sokkal boldogabb vagyok azóta, hidd el! Konkrétan a kérdésedre válaszolva: azért csinálják, mert azt hiszik, ha belerúgnak/lenézik stb. a másikat, a jelenleg rosszabb helyzetben lévőt, akkor ők többnek látszanak. Ez pedig nyilván azért van, mert a látszólagos felszín ellenére nincs semmi önbecsülésük, egyszóval szánalmasak.

Ne barátkozz ilyenekkel, vannak normális emberek is, akik akkor is emberszámba vesznek, ha éppen bajban vagy, nincs munkád vagy pénzed. Lehet, hogy ez csak egy jel számodra az élettől v. sorstól v. Istentől (kinek melyik tetszik :)), hogy meg kell változtatni a társaságodat/környezetedet. Igazad van abban, hogy az ember egyszer fent, másszor lent van. Ez viszont nemcsak veled van így, hanem mindenkivel. Szóval ne aggódj, előbb-utóbb mindenki sorra kerül :)

28/l

2009. nov. 30. 17:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, köszi. :D Serintem is így van, legalábbis remélem. :D 27/L
2009. nov. 30. 17:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs munkám de nekem csak érettségim van meg 2 szakmám.

Az emberek többnyire rosszindulatúak is, pl a párom tanul levelezőn és egy jóakaró mentora nem is szólt neki hogy lejelentette vizsgára, és ha nem kerül beszéd közben felszinre, akkor ki sem derül a dolog.

Jó mi?

Amúgy neked azért nincs munkád mert nem mész el bizonyos munkakörbe vagy fizetés alatt dolgozni, vagy egyszerüen nem kapsz lehetőséget se. Nekem utóbbi..

Hiába jelentekez nem is jeleznek vissza, úgy döntöttem mostmár erőszakosan nyomulni fogok és verni fogom az ajtót hátha így észrevesznek vagy nem lesz olyan 1x ű lerázni eléggé a végét járják az anyagi tartalékaim..

Amúgy ahol legutóbb melóztam ott viccet csináltak az önéletrajzokból, ha egy nő oylan képet küldött be ami kissé kihívó arra majdhogynem elcsöppentek ha meg férfi volt azt kigúnyolták kiröhögték a vezetők nameg a kollegákat beosztottakat is a hátuk mögött..

2009. nov. 30. 18:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem hogy nem mennék, hanem nincsen lehetőség sehol. Sok ismerősm tudna pedig segíteni, de 'nem tudnak'.... legalábbis ők ezt mondják. Remélem az ilyenek is megkapják..

A végzettségem elég magas mindenhová, de már el vállaltam volna mást is a végzettségem alatt, de sehova se kellek. :(( De pl. az olyan embernek van helye, aki tök süket mindenhez, pl ilyenek vannak az önkormányzatoknál..etc.. és ez nagyon idegesít......

2009. nov. 30. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok újra: az önkormányzatokhoz, minisztériumokhoz, kormányzati szervekhez, államigazgatásba stb. Magyarországon vagy protekcióval kerül be/marad meg egy fiatal munkaerő, vagy atomdurva, önmagát porig alázó seggnyalással, vagy pedig úgy, hogy lefekszik a főnökkel (na jó, ez csak nők esetében igaz :D), ezt mindenki tudja. Nekem mindháromra volt példa az ismerőseim között, utána meg persze ezeknek van a legnagyobb arcuk. Persze nem akarok általánosítani, biztos van ellenpélda is, csak én eddig ezt láttam a környezetemben. Ne parázz rajta, röhögd ki őket magadban, és tudd, hogy te sokkal jobb vagy náluk :) Amúgy ezt csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem véletlen, hogy az értelmesebb fiatalok mind kimennek külföldre. Ott normális úton, saját tehetségedre, tudásodra támaszkodva is tudsz érvényesülni, itt még sok helyen mindig feudalizmus van. Na mindegy, ez már nem a kérdéshez tartozik.
2009. nov. 30. 18:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi. :D Én is találkoztam nemcsak fiatallal, de több öreggel is, aki eltünt korengedményes nyugdíjba és utána visszament 4 órásba, mert a főnök nője volt......ill. az a mai napig, a mávnál jártam így 2*, pont ezek miatt nem vettek fel.....
2009. nov. 30. 20:04
 9/9 A kérdező kommentje:
És azt is tudom, hogy egyszer az én időm is eljön... :DDD
2009. nov. 30. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!