Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen szabadságot akarnak az...

Milyen szabadságot akarnak az emberek? Mit jelent a freedom?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ember tetováltatja magára, hogy freedom, illetve sok szám is van ami a szabadságról énekel stb. és én soha nem értettem, mi ez a szabadság amiről énekelnek, és amit szeretnének az emberek?
2011. nov. 20. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom nem ugyan arról a szabadságról van szó. Van, aki a politikai szabadságról, van, aki nem akarja, hogy a párja/családja kösse le, ahány ember, annyi féle jelentés van mögötte. Nem fogsz tudni találni egy egyértelmű választ.
2011. nov. 20. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előttem szóló írja, és aki rátetováltatja magára, szerintem annyi fogalma lehet róla, mint neked. De egy meghatározást adhatok, mint szabadságharcos:

A szabad választás lehetősége nem más, mint a SZABADSÁG maga.

2011. nov. 20. 21:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Hmm..Divatszó. A legtöbben csak ismételgetik..tetoválgat-ják..beleszenvedik a vakvilágba, gitárkísérettel. Kevesen néznek mögé igazán. "Vulgárszinten" ahány egyén, annyi féle vágykép.

Társadalomban élünk. Jó, hogy az egyén szabadsága nem totális: írott és íratlan törvények korlátozzák. Az anarchia utopisztikus gondolat..ahhoz egyformán érett, belátó/önkorlátozó egyének társadalmi méretű, egyidejű fellépése és együttműködése kéne. Ezt hagyjuk is.

Ami engem illet, élhetőnek tartok egy olyan társadalmat, amelynek törvényeiben a "bibliai" erkölcs alapvető parancsai tükröződnek ("Ne ölj!" "Ne lopj.." "Tiszteld.."). Ha ez többségi megegyezés tárgya, akkor nyugodt vagyok. Hogyha az így kijelölt erkölcsi keretben van kezdeményezési/cselekvési/kooperációs szabadságom, sőt: szólásszabadságom is (amellyel, szükség esetén, további szabadságokat "teremthetek": döntésit..választásit..), akkor alapvetően minden rendben. A belső szabadságomat meg semmi sem tudná korlátozni. Egy irgalmatlan diktatúra sem. Azok épp abba "szoktak" - nagy szerencsénkre - belebukni, hogy a belső szabadságunktól való megfosztásunk.. lehetetlen.

2011. nov. 21. 14:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban divatszó. Milyen vagányan hangzik, h ő szabad akar lenni, pedig elnyomják, stb.
2011. nov. 21. 16:26
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a kommenteket. :)
2011. nov. 22. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!