Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Első nyugdijas napjaimat...

Első nyugdijas napjaimat töltöm itthon. Nyugtalan vagyok. Neszekre figyelek, nem találom fel magam. Tanácsok?

Figyelt kérdés
2014. jan. 9. 10:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
hová-mihez?
2014. jan. 9. 19:17
 22/30 anonim ***** válasza:

a nyitott emberek közé........... mint írod.

Azt, hogy ez ténylegesen miképpen tudod megtenni?

bizonyára Neked kell kiválasztani az utat, de jól haladsz, ha legalább az igényed már megvan rá, és az első lépést már meg is tetted:)

2014. jan. 10. 16:48
 23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásokat.
2014. jan. 11. 14:21
 24/30 anonim ***** válasza:

Először is már most az elején szokd meg, hogy legyen valami hobbid. Mert csak a tv csak a számgép az nem elég. Valami alkotó munka ami fantáziát igényel.

a neszezést hallod-- először is legyen zárt az ajtód, aztán pedig ne fülelj a neszekre. Bár én mikor előre láttam hogy nyugdíjas leszek.... kertes házat akartam idős koromra, kiülni a saját fám alá és szagolni a saját virágaimat, hallgatni a madarakat nem pedig a felettem, alattam lakó neszezését.

[link]

aztán ajánlom a blogomat, abból is az öngyógyítási gyakorlatokat. Ismerd meg önmagad, és tanulj meg ábrándozni, idősebb napjaidra célokat kitűzni... attól függően hol laksz és mit engedhetsz meg magadnak.

2014. febr. 5. 00:56
 25/30 anonim válasza:

Kíváncsi vagyok, két és fél hónap elteltével mire jutottál.

Kérlek, írd meg!

2014. márc. 23. 17:02
 26/30 anonim ***** válasza:
Hát igazából még mindig nem állt be a rendszeresség. Közben beteg is lettem, kórházba is kerültem. Nem vagyok beteges, ezért ez is furcsa volt. Most félek, nehogy vissza jöjjön. Az egyáltalán nem hiányzik, hogy bejárjak dolgozni, legalábbis oda nem! Ha még vállalnék munkát, akkor csak fél napban esetleg. Köszönöm az érdeklődést.
2014. márc. 23. 17:27
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad- "Közben beteg is lettem, kórházba is kerültem. Nem vagyok beteges, ezért ez is furcsa volt. Most félek, nehogy vissza jöjjön.""

ez azt mutatja, hogy szorongsz- tessék értelmes elfoglaltságot találni és ha valaki nem dolgozik attól még tűzhet ki önmagának célokat. Céltalanul csak szorongás az élet főleg mivel az interneten fent vagy és nagyon sok butaságot, babonaságot irkálnak sokan amivel a többi idősebb embernek, félelmet szorongást idéznek elő. különösen ha valaki nem tölti ki az idejét, hasznosabb dolgokkal és az interneten olvasgat minden eszement butaságot és az szorongást okozhat.

Tanácsot adni nem könnyű hisz fogalmam sincs nő vagy, vagy férfi. Speciel a férjemnek én szoktam elfoglaltságokat adni, máskülönben unatkozna, olvasni nem olvas, mert ahhoz szemüveget kellene csináltatnia vagy is elmenni egy Szaküzletbe... Pedig nagyon sok idős ember épp azért betegszik meg és romlik az állapota, mert kiüresedik szó szerint- ahelyett hogy élvezné a szabadságot egy ledolgozott élet után és megfogadni, hogy sokáig fogok élni azért is, hogy minél tovább fizessék a nyűdíjunkat! De ez csak akkor érhető el ha célokat tüz ki az ember amit elszeretne érni és sétálna sokat megnézni mind azt amire a rohanó életünk mellett soha nem volt időnk!

2014. márc. 23. 20:16
 28/30 anonim ***** válasza:
Az összes válasz közül az utolsó tetszett a legjobban. Elgondolkoztató. Köszönöm. 56/N.
2014. márc. 24. 11:14
 29/30 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy a tanácsom tettszett, a Létezés fantasztikum blogot is én írtam. szeretettel egy 72 éves nagymama és szülő is 10 éve, mert nálunk felejtették a két unokánkat, azóta mi neveljük őket.

Tehát speciel nagyon sok elfoglaltságom van szülő vagyok, nagymama is, feleség is, írtam a blogot elmesélve benne sok mindent és tanácsokkal tűzdelt, de van még két hobbim is a kertem és a festészet. szóval nem igen marad időm azon filózni, mit kezdjek magammal.- őszintén lelkileg még mindig fiatalnak érzem magam, az viszont visszahat a szervezetem működésére is. Gondjaim? persze hogy rengeteg van, hisz a gyerekek nevelésére egy fillért se kapunk és a pereskedésbe belefáradtam de beosztom azt ami van és nem rágódom rajta- most már a nagyobbik, 19 éves unokám is sokat segít.

Kívánom neked is sikerüljön széppé, tartalmasabbá tenni az idős napjaidat.

2014. márc. 24. 17:26
 30/30 anonim ***** válasza:
Pozitiv vagy, gratulálok!
2014. márc. 24. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!