Itthon is működött olyan tolvaj banda abba az időben mint amibe Twist Olivér csöppent a regényben?
Figyelt kérdés
itt Magyrországon is működött az 1800as évek elején-közepén olyan zsebtolvaj "úri rabló" banda mint a Twist Olivér történetben Londonban? ez időtájt tudom volt itthon a betyárkorszak de az más jellegű volt teljesen ilyen kifinomult nagyvárosi bűnbandára gondolok mint amibe Olivér csöppent ilyen is volt itthon is pl. Buda, Pest, vagy nagyobb városokban?2013. szept. 30. 15:57
1/1 anonim válasza:
Minden olyan állam ahol nagy a szegénység és az otthontalan sajnos megteremtheti a csavargók és tolvajok bandáját is.
A II. világháború végén, Budapesten de biztos másik nagyobb városban is-- voltak ilyen csavarhó csoportok és tolvajok, mert a szülőket vagy elhurcolták vagy meghaltak a házakat lebombázták. aztán megnyíltak az állami intézetek és begyűjtötték a csavargó árva gyerekeket- de addig eltelt vagy 5-6 esztendő ők pedig addig loptak, kunyeráltak esetleg idősebb valakinek épp lakásában megbújtak.
Amikor én intézetbe kerültem az osztályom 70 százalékban ilyen gyerekekből tevődött össze. Ugy hogy 4-5 évvel idősebekkel jártam egy osztályba, mert ők addig nem jártak iskolába se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!