Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Itthon is működött olyan...

Itthon is működött olyan tolvaj banda abba az időben mint amibe Twist Olivér csöppent a regényben?

Figyelt kérdés
itt Magyrországon is működött az 1800as évek elején-közepén olyan zsebtolvaj "úri rabló" banda mint a Twist Olivér történetben Londonban? ez időtájt tudom volt itthon a betyárkorszak de az más jellegű volt teljesen ilyen kifinomult nagyvárosi bűnbandára gondolok mint amibe Olivér csöppent ilyen is volt itthon is pl. Buda, Pest, vagy nagyobb városokban?
2013. szept. 30. 15:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Minden olyan állam ahol nagy a szegénység és az otthontalan sajnos megteremtheti a csavargók és tolvajok bandáját is.

A II. világháború végén, Budapesten de biztos másik nagyobb városban is-- voltak ilyen csavarhó csoportok és tolvajok, mert a szülőket vagy elhurcolták vagy meghaltak a házakat lebombázták. aztán megnyíltak az állami intézetek és begyűjtötték a csavargó árva gyerekeket- de addig eltelt vagy 5-6 esztendő ők pedig addig loptak, kunyeráltak esetleg idősebb valakinek épp lakásában megbújtak.

Amikor én intézetbe kerültem az osztályom 70 százalékban ilyen gyerekekből tevődött össze. Ugy hogy 4-5 évvel idősebekkel jártam egy osztályba, mert ők addig nem jártak iskolába se!

2014. febr. 5. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!