Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha az utcán brutális dolgokat...

Ha az utcán brutális dolgokat mond a feleségének a férfi, lekever neki egy pofont és megrúgja, erkölcsi kötelessége e az utca emberének közbeavatkozni vagy ez magánügy?

Figyelt kérdés
2013. dec. 24. 15:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én sok ilyet láttam már. Igaz, cigányok voltak az illetők. Én nem avatkoztam közbe...mondhattok előítéletesnek, de én szerintem amelyik pár egymásnak esnek az utcán, kikerülve a kulturált probléma megoldást, akkor szerintem az a két ember tényleg "egymásra talált".

Az más kérdés, ha az egyik fél (pl. a nő) kiszolgáltatott helyzetben van, illetve ő az "áldozat". Ilyen szempontból Min. verbálisan megpróbálok közbeavatkozni. Fizikailag nem szeretnék, mert nagy valószínűséggel "jogilag" én kerülnék bajba.

2013. dec. 24. 17:39
 12/15 anonim válasza:
Kösz, hogy lepontoztatok, de akkor sem érdekel más emberek magánügye! Nem az én dolgom rendet tenni két ismeretlen között akkor sem, ha ölik egymást.
2013. dec. 24. 17:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Ilyenkor van az ,hogy a békítő vagy segíteni próbáló embert közös erővel veri meg a párocska ,aztán a rendőrségen azt mondják hogy te támadtál rájuk. Hiányzik ez valakinek ,de komolyan?

Az ilyen nők direkt bunkó agresszív párt keresnek maguknak ,mert azt élvezik ha alázzák őket. Hidd el, ha kiütnéd az őt verő fószer fogát ,akkor a nő ordítana veled ,hogy hogy merészelted bántani a szeretett párját és te kerülnél bajba! Ez már nem a lovagkor ,ébredjünk fel.

2013. dec. 24. 19:03
 14/15 A kérdező kommentje:

Talán ebben azt nehéz eldönteni, hogy ez náluk egy átlagos hétköznapi "vita" ami után egymás nyakába borulnak vagy épp határozottan akarata ellenére bántalmaznak egy nőt. Lehet, hogy érdemes megkérdezni: "kedves hölgyem, ez maguknál beszélgetés, vagy szüksége van segítségre?".

Csak nem könnyű látni más fájdalmát, kiszolgáltatottságát...

2013. dec. 24. 19:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az utca emberének nem dolga mások felett ítélkezni, szóval ha nincs életveszélyben a feleség (ilyenkor állampolgára kötelezettsége a segítségére menni) a legtöbb amit tehet, hogy lefilmezi az esetet és értesíti a rendőrséget.
2013. dec. 24. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!