Ha tizenéven keresztűl azt tanitottam a gyereknek, hogy ne legyen előitéletes, legyen elfogadó, udvarias, akkor mit tegyek ha őt ezen viselkedése miatt/okán. Megszabaditják a telefonjától és még tettlegességre is sor kerül. Mit tanitsak neki ezentúl?
Előitéletesség kontra tapasztalat
az elkövetők roma származásra utalóan néztek ki, először normálisan beszélgettek a fiamékkal, majd egyszerűen lenyúlták a telefont és mikor kérték vissza, összeverekedtek és elfutottak.
Hiába rendörség, semmit sem fognak tudni tenni...
Kedves 11:27-es!
Azért mondtam, hogy ne válaszolj, mert úgyis tudom mi lenne a válaszod és mert ez egy költői kérdés volt.
Mellesleg hogyha nem a bőrszínük alapján ítélnéd meg őket, akkor nem cigányokról beszélnél, max. cigány származású emberekről. ÉS nem ítélnél el minden cigányt, csak azért, mert köreikben az átlagnál nagyobb a bűnözés
Köszönöm mindenkinek, voltak hasznosak és kevésbé. természetesen azonnal letiltottuk...rendőrségre is mentünk (ahol mellesleg fél4re értek be a fiúk és féléjfélkor már haza is mehettünk mire mindent elintéztek és azzal "biztattak, hogy igazán semmi eredményre ne számitsunk).
a legszörnyűbb, hogy a bizalmatlanságot nem akartam neki tanitani (jól lehet én alkalmazom ezt vezetés közben). Nem jó, hogy bizalmatlannak kell lennie, nem lehet barátkozni, jobb elkerülni...de igy hogyan küzdjük le az elő/utóitéleteket??? Igy sose mer majd közeledni másokhoz, akik egy kicsit is mások mint ő!?
nem akarok naiv lenni, de valahogy azért meg kéne tenni az első lépéseket...persze mindkét oldalnak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!