Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Normális gondolkodásom van?

Normális gondolkodásom van?

Figyelt kérdés
rövidre tervezem az életem, nem szeretnék sokáig élni.Egy nagy tervem van, csak azt szeretném véghezvinni, ha az nem sikerül, akkor öngyilkos leszek, ha sikerül akkor is öngyilkos leszek, csak kicsit később. Engem nem érdekelnek a hétköznapi, átlagos dolgok. Művészi beállítottságú vagyok, imádok írni és olvasni, szeretem a zenét és a festészetet.A saját világomban élek, és nem igazán szeretem az embereket, mert ők nem igazán értenek meg engem. Tudom, hogy vannak jó emberek, de a legtöbbet utálom, mert olyan felszínesek,kétszínűek stb.Semminek se tudok igazán örülni és már semmi sem tud igazán elszomorítani.Egy álomvilágban élek, mert igazi élettől félek és nem is szeretem.Elég magányos vagyok, mert nem tudok azonosulni senkivel, főleg a korosztályomból nem.Viszont nagyon megértem, a verseket, könyveket stb. tehát azonosulni tudok a költők lelki világával.Múltkor pl. olvastunk egy Ady verset és nagyon meghatódtam, mert olyan volt, mintha én írtam volna, és tudom, hogy az osztálytársaim nem úgy éreztek mint én. Sokszor úgy érzem, hogy nem vagyok normális és szeretnék olyan lenni mint a többi ember,de közbe szeretném jobbá tenni a világot.Sajnálom ha kicsit érthetetlen lett.
2009. nov. 22. 11:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%
mindenesetre az eddigi válaszolóknál normálisabb vagy
2009. nov. 22. 16:29
 12/14 anonim ***** válasza:
93%
nem vagy különlegesebb, vagy 30 ilyen embert ismerek a környezetemben. az igazi művészek nem nyavalyognak azon, hogy nem fogadják el őket, hanem ezt tényként kezelik. az igazi művészek fel sem tesznek egy olyan kérdést, hogy normális-e a gondolkodásuk, hiszen nem érdekli őket a külvilág. manapság szinte minden 15-16-17 éves művészléleknek képzeli magát meg húdekülönlegesnek egyéni gondolkodásmóddal. csak azt nem veszik észre, hogy pont így lesznek tucatok.
2009. nov. 22. 17:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Jól hangzik! 3-4 év múlva csömört kapsz ettől az érzéstől. Aztán csak nevetsz. Ó, mindenki egyedül van ezen a világon! Hidd el! Csak most még furcsa, aztán megszokod, és a magány érzésén túl megtanulod, hogyan, milyen mértékben lelhetsz társakat.

Az élet hosszával vigyázz! Csak addig tervezed rövidre, amíg távolinak hiszed a végét. Ezért az egyik durva válaszadónak igaza volt: Most? - Egy kicsit hisztisnek tűnsz. Tanulj meg küzdeni az életért!

Nyilvánvaló, hogy ha tényleg olyan vagy, mint amilyennek gondolod magadat, akkor könnyedén találhatsz magadhoz hasonlóakat, ha megtanulsz másokra figyelni, de ha igazán alkotni szeretnél, akkor a magányt mindig természetes körülménynek kell hinned, különben feloldódsz a fogyasztók társadalmában.

Képzeld el, hogy a hozzád hasonló korúak között sokaknak volt már tartós fájdalmuk, betegségük, elhagyatott családi helyzetük, amelyeken senki sem segíthetett. Ők sosem gondolták át a magányukat, adott volt, észre sem vették. Veled is többször előfordul még az életben, hogy valódi kínok ébresztenek rá a magányra, nem csupán egy osztály társasága. Észre sem veszed, és a magány elfogadásától felnőtt leszel. Hosszú élet során fog kiderülni, hogy erős lesz-e az a felnőtt. Lesz egy szakmád, egy vagy több családod, amelyeken keresztül megismerheted a világot, elveszíted azokat, akiket most nem becsülsz sokra. Nagy kaland! Mindig változik, más és más lesz.

2009. nov. 22. 21:58
 14/14 anonim válasza:

Én is kiírtam múltkor ilyet,eléggé nagyképűnek tűnt az írásom,és le is irták keményen a véleményüket a többiek.

Ám,h bevalljam télleg nagyképűnek tűnik az írásom xD

De azért együttérzek veled.

2010. jún. 8. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!