Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Normális gondolkodásom van?

Normális gondolkodásom van?

Figyelt kérdés
rövidre tervezem az életem, nem szeretnék sokáig élni.Egy nagy tervem van, csak azt szeretném véghezvinni, ha az nem sikerül, akkor öngyilkos leszek, ha sikerül akkor is öngyilkos leszek, csak kicsit később. Engem nem érdekelnek a hétköznapi, átlagos dolgok. Művészi beállítottságú vagyok, imádok írni és olvasni, szeretem a zenét és a festészetet.A saját világomban élek, és nem igazán szeretem az embereket, mert ők nem igazán értenek meg engem. Tudom, hogy vannak jó emberek, de a legtöbbet utálom, mert olyan felszínesek,kétszínűek stb.Semminek se tudok igazán örülni és már semmi sem tud igazán elszomorítani.Egy álomvilágban élek, mert igazi élettől félek és nem is szeretem.Elég magányos vagyok, mert nem tudok azonosulni senkivel, főleg a korosztályomból nem.Viszont nagyon megértem, a verseket, könyveket stb. tehát azonosulni tudok a költők lelki világával.Múltkor pl. olvastunk egy Ady verset és nagyon meghatódtam, mert olyan volt, mintha én írtam volna, és tudom, hogy az osztálytársaim nem úgy éreztek mint én. Sokszor úgy érzem, hogy nem vagyok normális és szeretnék olyan lenni mint a többi ember,de közbe szeretném jobbá tenni a világot.Sajnálom ha kicsit érthetetlen lett.
2009. nov. 22. 11:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb embernek nincs célja. Ha van célod, akkor ne add fel akkor sem, ha látszólag nem sikerül; bízz abban, hogy véghez tudod vinni!
2009. nov. 22. 11:34
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Hány éves vagy, 16?
2009. nov. 22. 11:38
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Te vagy Yagami Light?
2009. nov. 22. 11:46
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
mi a terved?
2009. nov. 22. 11:49
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

"és tudom, hogy az osztálytársaim nem úgy éreztek mint én"

Tessék, biztos én is felszínes vagyok de rögtön kiláttam a 20 sorból azt az egyet amiből kitűnik, hogy egyszerűen csak nagyképű vagy.

2009. nov. 22. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Előző válaszolónak:

"rögtön kiláttam a 20 sorból azt az egyet amiből kitűnik, hogy egyszerűen csak nagyképű vagy"

Röviden így van.

Kedves kérdező: amit ideírtál, abban semmi rossz nincs. Sőt, kb. minden 16-17 éves így gondolkodik, szóval ezek átlagos és hétköznapi gondolatok. Egy dologban tévedsz: hogy azt hiszed, hogy az eseted különleges. Valójában a 16-17 éves emberek szükségszerűen hajlamosak így gondolkodni, ez fejlődéspszichológiai közhely. Ez egy éretlen, kamaszos gondolkodásmód. Az arcod pedig tényleg nagy egy kicsit, aminek két oka lehet. Az egyik, hogy tényleg kimagaslasz a környezetedből, csupa hülyével vagy körülvéve. Majd ha egyetemre kerülsz, ez a helyzet igencsak meg fog változni. A másik oka az lehet, hogy bizonytalan vagy önmagadban, ezért nem mered megismerni a többi embert, és távol akarod tartani magad mindattól, amivel ők foglalkoznak, mert attól félsz, hogy kiderül, hogy nem is vagy annyival nagyszerűbb, mint ők. Tehát távol tartod magad a külvilágtól, hogy megvédd a kivételességed mítoszát. Ez azért butaság, mert két eset lehetséges. Az egyik, hogy átlagos képességű vagy, mint bárki más. Ebben az esetben túlzott ambícióid csak fölöslegesen kínoznak. A másik lehetőség az, hogy tényleg tehetségesebb, okosabb stb. vagy az átlagnál. Ebben az esetben meg nem kell félni a világtól, hanem részt kell venni benne, mert az egy csomó sikert hozhat neked. Mivel fogalmad sincs arról (önmagáról ezt senki sem tudja), hogy átlagos vagy-e vagy tehetséges, ezért nincs értelme most "terveket" megfogalmaznod vagy öngyilkosságot tervezned.

Egyébként sokan mondják, hogy a fiatal évek a legjobbak az ember életében, és a felnőttkor a munkával stb. meg nehéz - szerintem nem így van. Szerintem a felnőtt élete jobb, mert az embernek csak valós bajai vannak. Nemlétező problémákon, mint a kérdezőé, a felnőtt már nem kénytelen agyalni.

2009. nov. 22. 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Mindne közösségben van egy lúzer akinek nincsenek barátai,müvésznek képzeli magát ,öntelt,esetleg wow-ozik is.

Haggyáááál

2009. nov. 22. 12:52
 8/14 anonim ***** válasza:
75%

nem "normális" a gondolkodásmódod, de van ilyen. én nagyon hasonló voltam mindig, hiába mondták, hogy csak a kamaszkori nonkonformizmus beszél belőlem, tudom, hogy nem fog elmúlni. legfeljebb 4 évet élek még, nekem is egy tervtől függ. a magányosság érzetét viszont kinőttem 14 évesen, elfogadtam, hogy más utakat járunk, elfogadom az embereket is úgy, ahogy vannak, ők is részei a végtelennek, éljenek boldogan. én is gyakran találom meg magam zenében, műalkotásokban, olyanok, mintha nekem szólnának, vagy én alkottam volna - ezzel semmi baj, sokan vannak így, azt jelenti, azonosulni tudtál vele. szerintem ne kis világba gubózz, hanem találd meg a körülötted lévő végtelen világban a Te világod nyomait, mert ott vannak! engedd el a problémáidat, ne foglalkozz azzal, mi normális és mi nem, mások miért olyanok és Te miért vagy amolyan, inkább koncentrálj a célodra, arra figyelj, honnan jössz és hová mész. ne érezd többnek vagy kevesebbnek magad másoknál: mindenki más, mindenkinek van joga saját értékrendet teremteni. ha nem problémázol ezen, hanem elmélyedsz a világ jelenségeiben, hamarosan meg fogod találni atz, aminek örülni tudsz, ezzel együtt azt is, ami elszomorít: mert minél magasabbra megyünk, annál mélyebb mellettünk a szakadék.

20/L

2009. nov. 22. 12:53
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Ez nem hangzik valami eredetien.
2009. nov. 22. 13:05
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

"ha az nem sikerül, akkor öngyilkos leszek, ha sikerül akkor is öngyilkos leszek, csak kicsit később"

just do it...

mire öngyi lennél,már kimegy az emo a divatból ;)

2009. nov. 22. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!