Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van akinek ez lesz az utolsó...

Van akinek ez lesz az utolsó karácsonya? Milyen érzés?

Figyelt kérdés

2013. nov. 24. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Annyira tág fogalom a kérdés, hogy nem lehet megválaszolni.

Egy adott helyen, egy adott korban, egy adott életben értve vagy hogyan?

2013. nov. 24. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Mégis honnan lehetne azt előre tudni, hogy ez az utolsó?
2013. nov. 24. 13:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Bármilyen értelemben/helyen/korban/szituációban az utolsó karácsonyra vonatkozik és, ha valaki úgy érzi, hogy a jelen körülményeire ez igaz akkor tőle várok választ.
2013. nov. 24. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát én tökre nem értem a kérdést...

Halálos betegekre gondolsz?

2013. nov. 24. 13:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem lehet sohasem biztosra tudni lesz-e még egy karácsonyod, de az utolsó minden téren a legmaradandóbb, miért ne lehetne minden egyes karácsonyt úgy megélni és átérezni úgy, hogy az lesz az utolsó?
2013. nov. 24. 13:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Van, akinek meg ez lesz az első, másnak meg sosem volt és sosem lesz.
2013. nov. 24. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem. Csak tényleg nagyon súlyos, halálos betegeknél merülhet fel, hogy talán ez lesz az utolsó karácsony. Valószínű, ilyen helyzetben nagyon szomorúan telne a betegnek is, a családnak is, még ha próbálnának is vidámságot erőltetni magukra.

Megmondom őszintén, mikor apukám pont az egyik karácsony előtt lett rákos, minket nem is érdekeltek az ünnepek, de őt sem. Tartottuk ugyan a karácsonyt, de csak olyan tessék-lássék, nem is emlékszek, hogy mi volt. Azt hiszem, egy rövid családi vacsora és kész. Nem is szeretünk rá emlékezni.

2013. nov. 24. 13:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezzel megélhetnénk minden napunkat úgy hogy ki tudja nem-e ez lesz az utolsó.
2013. nov. 24. 13:49
 9/9 anonim válasza:
Nekem már megvolt az utolsó, és nem volt borzasztó. Talán egy kis hiányérzet volt eleinte, de mára semmi ilyesmi. Én nem ünneplem meg a karácsonyt már, ennek csupán az az oka, hogy számomra nem ünnep - vallási okokból. Ettől függetlenül a család összegyűlik, ajándékot kapnak, de Jézusnak nincsen jelentősége nekem december vége felé. :)
2013. nov. 24. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!