Mi ez az érzés?

Figyelt kérdés

Nagyon de nagyon megtetszett/megszerettem a kínai kultúrát. Ami a legjobban érdekel az egészben, az a harcművészet.

Igazából nem csak a kultúrájukat hanem magukat az embereket is szeretem. Annyira hogy is fejezzem ki magam... szerethetőek. :)

Ez az egész úgy indult, hogy megnéztem egy filmet - már korábban is mutattam érdeklődést a kínai kultúra felé - A film után mint a lavina úgy megindult az érdeklődésem a kínai kultúra és az emberek felé. Már-már furcsának érzem, mintha nem csupán érdeklődés hanem egyfajta "szerelem" volna ez az egész. Sokszor vagyok depressziós, hogy nem tudok eljutni oda - sajnos nem vagyok gazdag - hogy megengedhessek magamnak egy ekkora kaliberű utazást.

De célom az, hogy összespóroljak rá annyi pénzt, hogy legalább egy hónapot eltudjak ott tölteni 2015 nyarán.

Megfordult már a fejemben, hogy nekivágok gyalog. De sajnos közeleg a tél és eléggé húzós volna. De meglenne bennem az akarat és szerintem képes volnék rá. Az az érdekes, hogy "Egyszer ismeretlen távolba vágyom, máskor megriaszt egy álom".

Kínai zenéket hallgatok, füstölőt használok, amit lehet azt pálcikával eszem...

A legrosszabb, hogy itt a környéken ahol lakom nincsen Kung Fu oktatás így az egyik álmom, így teljesen elérhetetlenné vált.

Szóval tényleg fogalmam sincs, hogy mi ez? ennyire hirtelen jött és ennyire megfogott, fogalmam sincs mit kezdjek ezzel az egésszel.

2013. nov. 5. 17:47
 1/9 papagenou ***** válasza:
előző élet maradványa lehet a rajongás.
2013. nov. 5. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Amúgy mit szeretsz rajtuk annyira?
2013. nov. 5. 18:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Azt, hogy máshogy állnak hozzá az élethez, dolgokhoz mint mi. Létezik náluk az a fogalom, hogy becsület - nem mondom azt, hogy ott nincsenek rossz emberek, mert rossz emberek mindenhol vannak -. Az, ahogy hozzáállnák a dolgokhoz.

Tetszik az, ahogy gondozzák a kultúrájukat. Az, ahogy tisztelik egymást. Rengeteg dolgot tanultam tőlük, rengeteg kínai harcművészetről szóló filmet néztem, köztük az Ip Man filmeket. Nem is tudom, amióta ismerem a kultúrájukat, mintha nyugodtabb volnék - ezelőtt sokszor idegeskedtem, apró dolgokon felhúztam magam - nem mondom azt, hogy teljesen "kiöltem" magamból ezeket a "vonásokat" de sokat javult. Továbbá régebben rengeteget trágárkodtam, ezt is sikerült valamennyire "kiölnöm" magamból.

Elvállaltam olyan munkát, amit soha nem vállaltam volna el... de muszáj mert kell a pénz. De szívesen csinálom, mert tudom, hogy a munka nemesít és hogy nem szégyen. Ip Man filmből tanultam ezt is. Ott is elvállalt egy bizonyos munkát, mert nehéz idők jártak és szüksége volt a pénzre.

Megtanultam, hogy vannak olyan helyzetek, hogy félre kell tenni a büszkeséget, stb.

Ezért szeretem annyira a kínai embereket, mert ők másabbak mint mi - és nem a bőrszínre, szemre gondolok -.

2013. nov. 5. 18:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Sosem volt még ilyen velem.

Tudom, hogy szégyen de ennyire még a saját hazámhoz sem ragaszkodom. Ha tehetném, kimennék Kínába és ott élnék. Segítenék az ottani embereken.

2013. nov. 5. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem akarom lerombolni benned ezt a képet, de nagyon el vagy tájolva Kínával kapcsolatban :(
2013. nov. 5. 19:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor világosíts fel, légy szíves.
2013. nov. 5. 19:41
 7/9 anonim ***** válasza:

"Megfordult már a fejemben, hogy nekivágok gyalog."

Ezt gyorsan felejtsd el :D kb 150000 Ft a repjegy (retúr), és ott vagy 1 nap alatt. Gyalog eltartana vagy egy hónapig, és a többszörösét kéne kiperkálnod szállásra, kajára, meg minden egyébre.

Amit kezdeni tudsz:

1. Spórolsz.

2. Beiratkozol egyetemre/főiskolára, és tanulsz kínai nyelvet/kultúrát.

2013. nov. 5. 19:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem kell feltétlenül az egyetem/főiskola, nem? elég ha tanulom a nyelvüket, kultúrájukat, vagy az kevés?
2013. nov. 5. 19:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem kevés - ha jó helyen tanulod.
2013. nov. 5. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!