Véleményem szerint manapság rettentően fel lett fújva a szalagozó bál, úgy nagy általánosságban! Szerintetek?
Persze, hogy várják, mert pl. a lányok menyasszonyi ruhában koronás fejdísszel parádézhatnak, miközben nincs olyan vers amiből két sort tudnának idézni... Szerinted ki nem várná?
Attól, hogy egyszeri, meg várják, még nem muszáj családokat anyagi csődbe hajszolni. Ennyi arővel minden héten lehetne valami parádés ökörséget szervezni, mert várják a gyerekek (aki már ekkorra nem is gyerekek).
Másrészt kérdezem, MINEK AKKOR A BALLAGÁS?
Szia!
Mit vársz akkor, amikor már az óvodai "ballagás"-ból is világeseményt csinálnak? Általános iskola elvégzésekor megy tobbtízezres kütyüt adnak a gyereknek?
Én megmondtam a nagylányomnak, hogy kap pár szál virágot a ballagására, ha leérettségizik akkor majd egy csokorral, a diplomaosztóján meg állva tapsolok :-)
Messze van még a szalagavató/ballagás kör, de már előre félek... Az én szalagavatómon sem volt semmi extra. Minden osztály táncolt ugyan, de például mi, magunk csináltuk a koreográfiát és csak az vett részt benne, aki akart.
Egyébként meg egyetértek Veled. Az én időmben is elég volt a ballagás, a szalagavató csak egy alkalom volt a bulira. (44 éves vagyok)
Szánalmas az egész.A nagyobbik fiam tavaly esett át ezen a vesszőfutáson.Ő eleve kijelentette nem hajlandó táncolni:-)Próbálták persze befírolni.A legjobb szállodába volt a vacsora,na onnan mielőbb leléptek osztályostól. Ballagásra cserepes muskátli kért.Megkapta.
Lehet ezt lazán is kezelni.Tele van az ország éhező-fázó emberekkel,szétszakított családokkal.De a kirakati rongyrázást bele kell plántálni a fiatalokba...
Ezt időről-időre megkérdezi valaki, és én mindig beírom, hogy igen, igazad van, a szalagavató tényleg baromság, pénzkidobás, agyrém, be kéne szüntetni. Én nem is táncoltam anno, mert kijelentettem, hogy nem vagyok cirkuszi majom, és eszem ágában sincs ilyen idióta bohóckodásban részt venni.
Azt, hogy a szalagavatót csak a lányok várják, kijavítanám arra, hogy a szalagavatót csak a feltűnési viszketegségben szenvedő lányok várják. Nálunk egy ilyen volt az évfolyamon, állandóan jelenetet rendezett, hogy neki az a ruha, amit mindenki más kiválasztott, nem elég puccos, hanem legyen az a másik, amelyik kétszer annyiba kerül, mert azon több a csipke, vagy tudom is én. Aztán persze a többség leszavazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!