Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Véleményem szerint manapság...

Véleményem szerint manapság rettentően fel lett fújva a szalagozó bál, úgy nagy általánosságban! Szerintetek?

Figyelt kérdés
A mi időnkben (40 éves vagyok), elmentünk a suliba ünneplő ruhában, és az egész évfolyamból 1 db összeválogatott csoport eltáncolt 2-3 táncot. Ehhez képest ma minden szerencsétlen botlábú balfácán gyerekre ráerőltetnek egy esküvői ruhát, táncórákat kell vennie, stb. A szülők nagy része jelen pillanatban nem áll valami fényesen anyagilag, az iskolák meg csak adják a lovat a gyerekek alá, hogy minél nagyobb költsége legyen ennek az egyébként is jóformán teljesen értelmetlen rendezvénynek. Az külön katasztrófa, amikor olyan iskola szervezi agyon a szalagozót, ahol minden évben 50%-os a diákok lemorzsolódása. Röhej, hogy totál sötét,12. -es létükre is katasztrofálisan műveletlen diákok ünneplik, hogy "elvégezték" az iskolát! Végig bukják, csalják, puskázzák a sulit, aztán jól megünneplik, hogy mekkora nagy ászok az utolsó osztályban. A körítés meg végképp megbotránkoztató, apukával tánc. Hátha fater is kinőtte az öltönyét, lehet annak is venni egyet. Ha nincs párja a gyereknek, akkor külsős embert szerezni, akinek szintén fizetni kell a ruhát, meg a tánctanárt. Csak azt nem értem minek ez a nagy felfordulás? Akkor minek van a ballagás? Kétszer ünnepeljük meg, hogy végzett a gyerek? Van még valakinek erről hasonló véleménye?

2013. nov. 18. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Tökéletesen igazad van. De vannak pénzes szülők, akik ezt kitalálták, hogy legyen mire költekezni. A diákok mára már megszokták, hogy lehet többet bulizni.
2013. nov. 18. 10:10
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Gondolom, nincs a közeledben olyan fiatal, akinek volt-lesz szalagavatója. Mert , ha lenne, tudhatnád, hogy mennyire várja a legtöbb fiatal. NEKIK ez az alkalom egyszeri és megismételhetetlen.A körítés már az érintettek dolga. Megegyezni a közösségnek, mit vállalnak, mit nem.
2013. nov. 18. 10:20
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze, hogy várják, mert pl. a lányok menyasszonyi ruhában koronás fejdísszel parádézhatnak, miközben nincs olyan vers amiből két sort tudnának idézni... Szerinted ki nem várná?

Attól, hogy egyszeri, meg várják, még nem muszáj családokat anyagi csődbe hajszolni. Ennyi arővel minden héten lehetne valami parádés ökörséget szervezni, mert várják a gyerekek (aki már ekkorra nem is gyerekek).

Másrészt kérdezem, MINEK AKKOR A BALLAGÁS?

2013. nov. 18. 10:25
 4/8 klopusz ***** válasza:
76%

Szia!

Mit vársz akkor, amikor már az óvodai "ballagás"-ból is világeseményt csinálnak? Általános iskola elvégzésekor megy tobbtízezres kütyüt adnak a gyereknek?

Én megmondtam a nagylányomnak, hogy kap pár szál virágot a ballagására, ha leérettségizik akkor majd egy csokorral, a diplomaosztóján meg állva tapsolok :-)

Messze van még a szalagavató/ballagás kör, de már előre félek... Az én szalagavatómon sem volt semmi extra. Minden osztály táncolt ugyan, de például mi, magunk csináltuk a koreográfiát és csak az vett részt benne, aki akart.

Egyébként meg egyetértek Veled. Az én időmben is elég volt a ballagás, a szalagavató csak egy alkalom volt a bulira. (44 éves vagyok)

2013. nov. 18. 10:39
 5/8 anonim válasza:
100%

Szánalmas az egész.A nagyobbik fiam tavaly esett át ezen a vesszőfutáson.Ő eleve kijelentette nem hajlandó táncolni:-)Próbálták persze befírolni.A legjobb szállodába volt a vacsora,na onnan mielőbb leléptek osztályostól. Ballagásra cserepes muskátli kért.Megkapta.

Lehet ezt lazán is kezelni.Tele van az ország éhező-fázó emberekkel,szétszakított családokkal.De a kirakati rongyrázást bele kell plántálni a fiatalokba...

2013. nov. 18. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
leginkabb csak a lanyokat erdekli a szalagavato.. nekem most lesz es mar kivan vele a f is
2013. nov. 18. 10:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled. Azok a készülések, táncórak, nagy hajköltemények, több tízezres ruhák, tiszta röhej. Én megmostam a hajam, eltáncoltam, amit el kellett, aztán elmentem a haverjaimmal iszogatni. Tökéletesen jól éreztem magam, és még több tízezerbe sem került. 22/L
2013. nov. 18. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt időről-időre megkérdezi valaki, és én mindig beírom, hogy igen, igazad van, a szalagavató tényleg baromság, pénzkidobás, agyrém, be kéne szüntetni. Én nem is táncoltam anno, mert kijelentettem, hogy nem vagyok cirkuszi majom, és eszem ágában sincs ilyen idióta bohóckodásban részt venni.

Azt, hogy a szalagavatót csak a lányok várják, kijavítanám arra, hogy a szalagavatót csak a feltűnési viszketegségben szenvedő lányok várják. Nálunk egy ilyen volt az évfolyamon, állandóan jelenetet rendezett, hogy neki az a ruha, amit mindenki más kiválasztott, nem elég puccos, hanem legyen az a másik, amelyik kétszer annyiba kerül, mert azon több a csipke, vagy tudom is én. Aztán persze a többség leszavazta.

2013. nov. 18. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!