Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is (fölösleges)...

Frigg kérdése:

Szerintetek is (fölösleges) butaság lenne?

Figyelt kérdés

Az egyetemen szociális munkát tanultam. Azért említem ezt meg, mert nagyon empatikus vagyok, és bennem van az, hogy szeretnék az embereken segíteni. Ami tőlem telt, eddig is megtettem. Volt/van egy régi nagy álmom: Afrikába kijutni (a direkt erre szervezett lehetőségek között) fél-egy évre, hogy segítsek az ott rászorulókon, ahogy tudok. De eddig szinte mindenki leszólta az ötletemet, főleg a családom. Mondva, hogy vagy megerőszakolnak, lemészárolnak, vagy megöl valami vadállat, vagy amúgy sem tudnék érdemben segíteni. Én továbbra is úgy érzem, hogy ez nem lenne teljesen fölösleges, de kíváncsi vagyok mások véleményére is.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 15. 14:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

23 éves múltam. A családon pedig a szüleimet, nagyszüleimet értem. Bátyámmal nem beszéltünk a dologról, elég ritkán találkozunk, az ő véleményét nem tudom.

Jelenleg Amerikában élek.

Amúgy ha ne adj isten, tényleg valami történne velem, vagyok olyan érett, és tudok gondolkodni, hogy mit szabad és mit nem, mik a lépések. De mint említettem, ez egyelőre elméleti kérdés csak.

2013. nov. 15. 14:58
 12/19 anonim válasza:
67%
Van kinek segiteni itthon is, just saying.
2013. nov. 15. 14:59
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Igen, tudom hogy kapnak oltást. Egy barátnőm most megy ki, szintén Afrikába. De azok az oltások harmatgyengék, és az AIDS röhögve túljut rajtuk. Ez nem vicc. Barátnőmnek is ugyanezt elmondtam, menjen ki, de utána vállalja a következményeket.
2013. nov. 15. 14:59
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Ha neked megéri ez a hatalmas kockázat, akkor hajrá. :)
2013. nov. 15. 15:01
 15/19 anonim ***** válasza:
a kérdésedben felsorolt opciók sajna nem választhatók, de lehet, hogy mind megúszod
2013. nov. 15. 15:05
 16/19 anonim ***** válasza:
17%

JAJ! Ne riogassátok már a kérdezőt. Hülyeségeket sem kell írnotok. Az aids nemi úton terjed. Vagy úgy hogyha a kérdezőnek van nyílt sebe, és egy aids beteg vére belekerülne a nyílt sebbe. De aki kint dolgozik az mindig felkészült a biztonságra. Naponta több védőkesztyűt fog viselni mint amennyit egy orvos a kórházban..

Malária elleni oltás meg Magyarországon nagyon jó.

Amerikában meg főleg, és mivel a kérdező Amerikában él, így ott a lehető legfrissebb védőoltásokat kapná meg.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok amerikai katona, orvos, nővér dolgozik Afrika különböző területein..

nem érdeke senkinek hogy megbetegedjen.

Kedves kérdező.. Én csak azt nem értem, hogy 23 évesen miért váltogatja az ember ennyire a terveit??

Júniusban költöztél ki Amerikába, Augusztusban a házasság volt a fontos, szeptemberben még nem volt munkavállalási engedélyed, így nem dolgoztál.. Most novemberben már Afrikába mennél?? A férjed mit szólt ehhez?? Vagy az anyós-após akik befogadtak?????

2013. nov. 15. 15:07
 17/19 A kérdező kommentje:

Öhm, miért is váltogatnám a terveimet? Nem értem. Igen, júniusban jöttem ki, férjhez mentem, és intézzük a szükséges papírokat ahhoz, hogy végre vállalhassak munkát is. Ez az ötlet, Afrika, nem most fogalmazódott meg bennem, hanem évekkel ezelőtt. Csak időnként újra és újra eszembe jut, gondolkodok rajta. Lehet, hogy egyszer sikerül, lehet sosem jutok el oda. Ezért is írtam, hogy jelenleg ez csupán elméleti kérdés, hogy más hogy vélekedik róla, semmi sincs még betonba ágyazva.

Az igaz, hogy szeretek új dolgokat találni, elég pörgős vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy most azonnal mindent hátrahagyva megyek az "új dilim" után. Csupán érdeklődtem, hogy Ti, mások, hogy látjátok ezt a kérdést :) Lehet tényleg soha nem jutok el, lehet 3 év múlva, vagy 10 év múlva. Eddig férjemnek egyszer említettem meg, megcsóválta a fejét, hümmögött, és ennyi volt a hozzászólása. anyósomékkal nem beszéltem erről, mert még nincs is értelme. :)

2013. nov. 15. 15:12
 18/19 anonim válasza:
63%

Remélem azt, azért tudod hogy az AIDS-től nemvéd meg semmilyen oltás...

Szerintem hallgass a szüleidre, tényleg nemjó ötlet kimenni afrikában az ottani országok rendszerint háborúznak, illetve tényleg elég sok aberált ember van ott, de náluk ilyenek a törvények.

Könnyen megölhetnek ott illetve megis erőszakolhatnak.

Segíteni itthon is tudsz de sztem ne nagyon éld bele magad az ilyenekbe, részben azért mert az ilyen munkák rendszerint önkétes, ha meg fizetős akkor is éhenhalsz. Emellett kihasználják az ember jóságát. Szted a vöröskeresztnek küldött csomagok mind célba érnek?

Rendszerint rostáznak ott is és a jobb dolgokat megtartják maguknak, nincs ezen mit szépíteni. Fiatal vagy, ne tedd tönkre az életed, ha szeretsz másokon segíteni akkor menj el ápolónak vagy ovónőnek.

2013. nov. 15. 15:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon meg tüdőrákot kapsz a szmogtól, elüt egy autó, szétmarcangol egy kóbor kutya, vagy felfal egy elszabadult óriás Milka csoki.

Ez egy nagyon szép és proszociális cél, jó látni, hogy vannak még ilyen emberek. Ha ez az álmod, valósítsd meg.

Ha én a helyedben lennék, mégis inkább valami hasonlóképp hasznos, viszont olcsóbb és kevésbé macerás életcélt tűznék ki magam elé, mondjuk idősek otthonában vagy más szociális intézményben (akár önkéntes) segítségnyújtást vállalni, ételt osztani télen a hajléktalanoknak stb. Nagyon szép és értékes cél a tiéd is, de én úgy gondolom, hogy amíg idehaza is van lehetőség a segítésre, addig inkább idehaza segítek, pusztán azért, mert egyszerűbb és olcsóbb, viszont ugyanolyan hasznos és ugyanolyan nagy szükség van rá.

2013. nov. 15. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!