Butaság lenne pótnagymamát keresnünk? Egyáltalán akadna ilyen jelentkező?
Nem is olyan lehetetlen a dolog, mint hinnéd. Sok évvel ezelőtt valamelyik női magazin indított egy mozgalmat pont ilyen célból tehát idős, egyedülálló idős embereket próbáltak meg összehozni olyan kisgyerekes családokkal, ahol sajnos már nincs nagyi egyik oldalról sem.
Úgy emlékszem, hogy elég jól sültek el a dolgok.
Szerintem adj fel egy hirdetést valami olyan társkereső oldalon, ahol idősebbek ismerkednek vagy vannak nyugdíjas klubok oda kitehetnél egy hirdetést aztán elbeszélgetés útján kiválasztanál valakit.
A nyugdíjas klubbokban keresgélni nagyon jó ötlet.
Egyébként szerintem egész biztosan lenne jelentkező. Sok magányos, gyermektelen idős ember van sajnos, egész biztosan találnátok olyat, aki illik az elképzeléseitekhez és kölcsönösen kedvelitek egymást :)
És mi van, ha kiválasztotok valakit, megy is a dolog úgy egy évig, és akkor kezd kibontakozni a nagyi igazi oldala, vagy a gyerekeké, vagy a tiétek, vagy egyszerűen csak elfogy a türelme a nagyinak a gyerekekhez...Vagy ami még rosszabb. Nem egy, hanem négy év múlva, amikor már mindenki biztos a dologban, úgy gondoljátok, hogy ez megy, a nagyi el is adhatja a házát, mert úgyis tuti a dolog, mindenki szeret mindenkit, majd két év múlva borul a dolog, a nagyi elkezd rigojás lenni a korából fakadóan. Akkor hova megy a nagyi? Az utcára? Vagy együtt éltek tovább, csak már rossz szájízzel? Vagy hogy ne az utcára kerüljön, megy egy otthonba? Pedig még el tudja látni magát, épp csak már nincs meg a háza.
Ez esetleg csak összejárási szinten jó ötlet szerintem, de úgy,hogy oda is költözik, úgy nem. Ha össze jártok, az jó gondolat, mert a gyerekeknek van nagyijuk, van aki esetleg vigyáz rájuk ha kell, a nagyinak van kit szeretni, van kit várni a hétvégén...
Pont a napokban hallottam egy "pótnagyi" nyilatkozatát a rádióban. Nálunk ez még nem elterjedt, de már vannak erre "szakosodtt" emberkék. Ők gyakorlatilag nem az igazi szülők szerepét akarnák átvenni, hanem tényleg a család segítségére lennének, amely során kialakulhat egy normális emberi kapcsolat. Butaságnak nem gondolnám, 3 gyerek mellett jól jön a segítség! Találtam egy honlapot: www.potnagyiszolgalat.hu
Esetleg ti is adhattok fel hírdetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!