Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy érezhettek ekkora ellensz...

Hogy érezhettek ekkora ellenszenvet, utálatot azok iránt akik külföldre mennek élni?

Figyelt kérdés

Mielőtt azt írnátok irigy, féltékeny vagyok, nem vagyok az. Nem érdekel mennyit kereshetnek, számomra nem a pénz körül forog a világ.

Lehet a túlzó hazaszeretetemnek köszönhetően( de igazság szerint nem tudom), de taszítanak ezek az emberek, ahogy az általuk hőn áhított NAGY kinti élet is.

Távol áll tőlem, hogy egy idegen országban más anyanyelvét beszéljem, kultúrájukat, történelmüket a magaménak tulajdonítsam. Úgy érzem hátat fordítanak az életüknek, hisz itt hagyják a családjukat, rokonaikat, barátaikat, és bár másoknak legutolsó a sorban: a hazájukat.

Ennek ellenére próbálom őket megérteni, de valahogy nem megy...

2013. nov. 14. 16:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nincs semmi gondom azzal, ha valaki a szarban akar maradni hazaszeretetből, és nem utálom, nem zavar. De nekem meg jogom van eldönteni, hogy a számomra lehető legjobb életet szeretném élni, ha már egy életem van. Nem fogom hazaszeretetből elvesztegetni... nem ad nekem semmit a haza...a dicső történelmünkből nem tudok majd egy családot etetni. Egyébként ez a tipikus idegengyűlölő, barátságtalan és egymás fölött ítélkező tipikus magyar mentalitás is hozzájárul ahhoz, hogy alig várom, hogy elmenjek innen. Köszi, hogy megerősítettél az elhatározásban.
2013. nov. 14. 23:42
 12/19 anonim ***** válasza:
11: pont azért döntöttem a lelépés mellett amit írtál. Nekem nem is a pénz volt a fő motivációm, mert otthon is jól kerestem, egyszerűen az otthoni légkört nem bírtam.
2013. nov. 15. 01:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Fejtegesd csak a magyar társadalmat, Kérdező :) 19 évesen még én is sok mindent másképp láttam/értelmeztem. Azért ne légy gyáva egyszer kint is megmérettetni magad, hasznos a személyiség fejlődése szempontjából. Én Németországban élek és nagyon jól érzem itt magam. Remélem hamarosan születik egy félig német gyerekem akit a legnagyobb örömmel fogok Németországban felnevelni a német apukájával, akit imádok :) Majd kéthavonta Magyarországra látogatunk, a nyári szünetben meg elküldöm a nagyszülőkhöz :) Ez dunsztig elég.
2013. nov. 15. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
Miért kellett az 1. választ lepontozni? Teljesen igaza van!
2013. nov. 15. 17:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért Előző, mert persze hogy ha valaki külföldön él, akkor valamilyen szinten beolvad, alkalmazkodik a társadalomhoz, ez teljesen normális dolog. Most ragasszam ki a mellkasomra a pöttyös túrórudit, kenjek magamra erőspistát, a hátamra meg biggyesszem hogy 'MAGYAR VAGYOK' miközben végigmegyek Berlinben az utcán, vagy mi?:D röhejes
2013. nov. 15. 18:02
 16/19 anonim válasza:
#15 - Úgy-úgy. Legalább vannak egyesek, akik veszik az adást.
2013. nov. 15. 18:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettétek. Szerintem ő úgy értette, hogy ha valakinek muszáj menni, akkor azt megérti, de azt nem, ha valaki úgy megy ki, ha itthon megfelelően meg tudna élni. Attól még ha valaki akár véglegesen is kiköltözik, még nem kéne elfelejteni, hogy ő valamikor magyar volt, még akkor sem, ha a hazája nem tudta megteremteni neki a szükséges dolgokat.
2013. nov. 15. 18:42
 18/19 anonim ***** válasza:

Honnan tudod hogy valaki mikor felejti el hogy magyar??:D:D:D olyan vicceseket írtok. Honnan a fenéből mutatkozik az meg, hogy valaki 'nem felejti el' kint hogy magyar? :D mit kell ahhoz tenni? hogy kell viselkedni?

Aztán már meg ne haragudj, hogy valaki azért költözik máshová mert a másik ország kultúrája neki nagyon tetszik. Hiába tudna itthon is megélni, vonzza annak az országnak a kultúrája. Ebben mi a rossz? Ti komolyan visszasírjátok amikor a határok le voltak zárva egyes országokba és nem lehetett szabadon mozogni ???! És ti tartotok a fejlődés felé?! pfff..Arról már akkor nem is beszéljünk, hogy amikor valaki magyarként (pl mint én) más nemzetiségű párral rendelkezik akivel családot alapít, akkor a kettő közül valamelyik ország mellett dönteni kell. Vagy majd nem azt is megakarjátok szabni, hogy az ember a párjával csakis!! Magyarországon telepedhet le?!

2013. nov. 15. 19:29
 19/19 anonim válasza:
#17 - Ne legyél már értetlen. Itt te vagy az, akinek nem tágul a felfogása, úgyhogy olvasd el a válaszainkat annyiszor, ahányszor szükséges és talán megérted.
2013. nov. 15. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!