Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem szeretnek az osztály...

Miért nem szeretnek az osztálytársaim? (Vagy én nem szeretem őket? )

Figyelt kérdés

Elsőtől hatodikig egy eléggé elit suliba jártam, nagyrészt újgazdag szülők gyerekeivel. Negyedikig szerettem de egyre szétbomlott a közösség, hiába volt sok barátom, minket hívtak szó szerint "nyomorékoknak".

Így aztán elmentem abba az iskolába ahova a bátyám járt, és fogalmam sem volt mi vár rám ott. Először volt egy-két szimpatikus ember, de aztán kiközösítettek, és onnantól féléven át féltem iskolába menni, mert csúfoltak. Aztán, hiába hagytak már békén évvége előtt három hétig nem voltak barátaim. Következő évről sok jó emlékeim maradtak, és mehettem volna gimnáziumra is tovább ebben az iskolában, de nem tettem; mert továbbra is ott maradtak volna azok a gyerekek, akik berúgva jöttek be órára (úgy ahogy próbáltam figyelmen kívül hagyni az ilyeneket, de azért elég zavaróak voltak), a zsidózók stb. Na igen, persze nem mindenki volt ilyen, de a borzasztó tanárokkal már elég volt (pl. hagyta, hogy megdobálják kupakkal, vagy egy ilyen suliban ötször többet követelt a normálisnál, de az utóbbiak voltak a legszerethetőbbek, ja, és némelyiket egyszerűen túlkiabálták).

Aztán most állítólag az ország legjobb szakközépébe járok. Csupa olyan gyerekek vannak itt, akik közgazdászok akarnak lenni, vagy anyagi szempontból nagy céljai vannak...

Az igaz, hogy eléggé zárkózott vagyok, és más mint a többi (régebbi zenét hallgatok stb.), de nem értem mi a problémájuk velem, mert már szemetek is, és kezdem úgy érezni, hogy én vagyok a hibás, én vagyok a szerencsétlen, hogy egy közösségnek sem lehetek normális tagja.

2009. nov. 17. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem légy határozott, és a másságodra (pl.: régi zenék, stb.) légy büszke, vágj fel vele, hitesd el, hogy az a jó, amit te szeretsz, amit te csinálsz, amilyen te vagy. Szerezz legalább egy barátot, és onnantól mindenki elfogad. Bár nekem nem voltak ilyen gondjaim, de kilógtam a sorból; nem ittam, nem fűveztem, nem drogoztam, mégis elfogadtak, sőt általában hozzám jöttek tanácsért. A közösség komoly/lazája lettem :). Ilyen profil kialakítását javaslom neked is ;) Sok sikert!
2009. nov. 17. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:

(az első vagyok)

... de egyébként azzal sincs baj, ha egyedül vagy. A lényeg, hogy ne érezd magad magányosnak ...

2009. nov. 17. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt már elbuktad, én is így voltam. Ha egyszer bekerülsz az osztály bénája körbe már nem fogsz onnan kimászni. Felesleges sablonos tippeket adnom, mert nincs értelme. Valahogy bírd ki, csak erősebb leszel tőle és sokkal élet tapasztaltabb. Ők se jobbak nálad, csak rajtad kompenzálják a saját hibáikat, ez van. Sajnállak, tudom milyen.
2009. nov. 17. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Én valahogy mindig támogattam az osztályomban az "elesettebb", csúfolt embereket, és miután összebarátkoztam velük, a többiek is befogadták. Az emberek sablonosak, a viselkedések sablonosak, majdnem minden sablonos a világban, akkor egy sablonos tipp is megállja a helyét.
2009. nov. 17. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:
első voltam
2009. nov. 17. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.