Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan változtathatnám meg...

Hogyan változtathatnám meg ezt a tulajdonságomat?

Figyelt kérdés

Ez eléggé a személyiségtípusom gyökeres része, tehát nem csak egy szokás, de szeretném megváltoztatni.

Az az alap, hogy a múltbeli énemre úgy tekintek, mint egy amatőr, tudatlan, nem elég jó, rosszul teljesített, elbukott/sikertelen, szánalmas, éretlen emberre. A jövőbeli énem pedig sikeres, kiegyensúlyozott, érett, megfontolt, elérte a céljait, jó döntéseket hozott. A jelenre pedig mindig egy átmeneti időszakként nézek, ami "annyira nem fontos", átmeneti időszak, nagy változások, új célok, tervek, önmagam javítgatása, elemezgetése.

A legkisebb dolgokra is ki lehet ezt vetíteni. Pl. egy kép ami még csak 1 hónapja készült vagy 1 éve, az "nem is én vagyok", csúnya, más, szégyellem. Viszont a jövőben már lefogytam, teli vagyok márkás ruhákkal és minden pasi utánam ácsingózik. A jelenben pedig úgy tekintek magamra (hol ledegradálóan nuku önértékeléssel hol beképzelten emelt fővel sétálok az utcán, hiún, stb., szépnek érezve magam, de tényleg.), azt tervezgetem hogyan lehetnék még ennél is szebb.. Vagy pl. a tehetségem-színészként... Szeretnék a színművészetire jelentkezni, ott sikeres színész vagyok akit nem is gondolták de felvették, régen egy kis senki voltam most meg izzít a vágy hogy az legyek.. de most hogy felvettek egy színi csoportba, kezdek félni, hogy talán ez nem nekem való és mindenki más jobb lesz nálam.

Tehát, szeretném befejezni amit elkezdtem. Szeretnék elérni egy kitűzött célt, és nem csak tervezgetni. Szeretnék egy kiegyensúlyozott énképet , mert hol én vagyok a legszebb, legjobb, hol a legcsúnyább legrosszabb legsikertelenebb. Nem szeretném hogy az énképem ennyire befolyásoljon a döntéseimben (pl. mégsem jelentkezek-úgysem lennék jó). Nem akarom ennyire szélsőségesen látni a múltam-jövőm.

16L

2013. nov. 7. 16:59
 1/1 A kérdező kommentje:

Illetve nem tudok a jelenben cselekedni. Pl. nagyon ngyon szeretnék egy komoly kapcsolatot. Viszont az van erősen a fejemben, hogy majd a jövőben valamikor, amikor már nem lesznek hibáim, és "megjavítottam" magam, és tökéletes leszek, akkor minden könnyedén fog menni, és lesz egy csodás pasim. Viszont ha a jelenben lépnem kéne akkor elszáll az önbizalmam, h nem vagyok még elég jó, és majd később itt lesz az idő, és ezért nem történik semmit...

Nem akarok várni az életre hogy elkezdődjön, vagy a sorsra, hogy cselekedjen, mert nekem kell, de nem értem hogyan léphetnék én előbb minthogy megvárjam hogy akörülmények sodorjanak valahová..

2013. nov. 7. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!