Mit tegyek? Hogyan változtathatnám meg a hozzáállásást anyukámnak? Hogy értessem meg vele, hogy így nem fognak maradni barátaim?
Nagyon szeretem anyát, de rendkívül szigorú! Sötétedés előtt hazaérni, stb...16 éves vagyok, méis megértem, nincs még barátom, és nem a legbiztonságosabb környéken lakunk, tény és való. De! Ma mentem volna találkozni 2 barátnőmmel délután, őket bármeddig engedik a városba, én fel is vállaltam, hogy csak 6ig lehetek kb. Meg is beszéltük, mindenki örült neki. Múlt héten megígértem anyunak, hogy nem rágom a körmöm, de annyi stressz ért, hogy már észre sem vettem. :( És ezért nem mehetek el délután. Ezt nem mertem megírni a barátnőimnek, mást írtam helyette ( ettől függetlenül nagyon jó barátaim) !!!
A másik, hogy nekem mindig suli után itthon kell lennem, mert én vagyok a hugommal.Anya pedig azt ígérte, hogy többet fog foglalkozni velünk, és ez mégsem teljesen így van...
Figyelj. Nem bántás ként, de anyudnak igaza van. amennyiben nem biztonságos környéken laksz inkább érj haza időben. Lehet a barátokkal sötétedés előtt is találkozni és remek programokat szervezni. Főleg, hogy egyre hosszabbak a nappalok. Ez hozzáállás kérdése.
Inkább maradj ki pár dologból, mint egyszer kapj egy hatalmas pofont az élettől. Egy lánynak főleg a te korodban sok a veszteni valója főként még ha csinos is vagy.
Anyud nem véletlenül félt. Mi lenne, ha ne adja az ég de a nem biztonságos környéketeken egy részeg, drogos vagy csak szexuálisan kiéhezett egyén, egyének elkapnak és órákon keresztül erőszakolnak? Az hogyan befolyásolná a jövődet?
Nem akarlak bántani de van a Gyilkos elmék Című sorozatnak egy elég idevágó része. Ajánlom nézd meg. 7. évadban van a pontos résznek utána kell néznem.
A lényeg, hogy hidd el anyukád nem akar rosszat neked. A barátokra, bulikra meg ráérsz 19-21 évesen, amikor jobban meg tudod majd védeni magad!
Lehet úgy érzed, nem fogok értelmeset mondani, mert még fiatal vagyok, mindenesetre próbálok jó tanácsot adni...
Teljesen megértem édesanyádat, ha olyan veszélyes a környék, nem csodálkozom, hogy nem enged. Engem néha még biztonságos helyekre sem enged. Na jó, egy dolog, hogy még fiatal vagyok, de ha mondjuk a barátnőmhöz mennék, nem lakik olyan messze, nem enged. Ráadásul nem is fenyeget veszély sehol. Mérges leszek egy ideig, majd elfújom a mérgem, és teljesen normálisnak tartom, ha nem enged.
De mindenki más...
Anyukád mondjuk így akar rászoktatni, hogy ne rágd a körmödet: ha nem csinálod, enged, ha csinálod, nem enged... Én még másodikos koromban is teljesen gyerekes voltam, volt egy rossz szokásom (bár azt most nem írnám le, mi...), anyukám is hasonlóképpen akart rászoktatni...
Mondjuk kérhetnéd apukád segítségét. Ha apukád sem akar nagyon engedni sehová, kérd a legjobb barátod/barátnőd segítségét, vagy valamelyik megbízható rokonok segítségét. Ennál többet már én sem tudok...
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!