Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti nem érzitek úgy néha, hogy...

Ti nem érzitek úgy néha, hogy totálisan kiábrándultatok abból a világból, ahol élünk? Mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a világ?

Figyelt kérdés
Növekszik a bűnüzés, drog, pedofilia. Az emberek azért élnek, hogy dolgozzanak, ha tudnak mit. A média tökéletes barmokat gyárt az emberekből. Tiszetelet a kivételnek! Legszivesebben elköltöznék egy lakatlan szigetre vagy a civilizációtól minél távolabb.

2013. okt. 24. 16:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
vagyis 7-nek bocsi
2013. okt. 24. 17:13
 12/19 anonim ***** válasza:

"Abban viszont tökéletesen egyetértek, hogy a civilizációnk sokkal több rosszat hoz magával, mint amennyi jót ad. "

Jó, én inkább élek a mai "hú de rossz világban", minthogy most egy barlangban fagyoskodjak, 3 égő gally mellett, közben rettegjek, hogy éjjel ne zabáljanak fel a farkasok és hogy holnap mamut kergetés közben nem kapok el egy mezei mandulagyulladást, amibe belehalok 2 héten belül.

2013. okt. 24. 17:21
 13/19 anonim ***** válasza:

"Akkor szerinted az ember pusztulásra van itélve?"

Szerintem igen.Ugyanis ha varázsütésre nem változtatnak az emberek az életmódjukon, akkor bizony mindent tönkreteszünk magunk körül, minket is beleértve.

2013. okt. 24. 17:30
 14/19 anonim ***** válasza:
Tehát vagy vesz az emberiség egy 180%-os fordulatot, vagy nekünk annyi.
2013. okt. 24. 17:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez a "magunkban kell elkezdeni a változást" közhely úgy, ahogy van, baromság.

Tudniillik, amikor azt látom, hogy a primitív barlanglakó őstulokja a kukától 20 cm-re dobja a szemetét, oda megyek, felveszem, és kidobom utána. Másnapra már ketten dobják szándákosan mellé. Amikor azt látom, hogy szegény hajléktalan éppen nem esik még össze az éhségtől, odamegyek, és pénzt adok neki, majd néhány perccel később cigarettával és sörrel látom. Amikor itthon azért fáradozok, hogy madáretetőket építsek télire, hogy az itthon rekedt szegény állatok túléljék a telet, majd a szomszéd puszta szórakozás gyanánt puskájával megöli őket.

Ahogy néhány hsz-el ezelőtt írtam, ez egy mocskos világ. Radikális lépésekre volna szükség környezetünk és az emberiség megmentésére, de ebben a dekadens világban mindenki pénzközpontú. Valaki leírta, amivel egyetértek, de egy kis módosítással én is leírnám: a gazdag gazdagszik, a szegény meg 'csakazértse' fog megváltozni mások kedvéért.

2013. okt. 24. 17:34
 16/19 Grielean ***** válasza:

"Jó, én inkább élek a mai "hú de rossz világban", minthogy most egy barlangban fagyoskodjak, 3 égő gally mellett, közben rettegjek, hogy éjjel ne zabáljanak fel a farkasok és hogy holnap mamut kergetés közben nem kapok el egy mezei mandulagyulladást, amibe belehalok 2 héten belül."

És úgy gondolod, hogy az életnek csak két formája lehetésges, EZ a társadalom, vagy az ősemberek közösségei?

2013. okt. 24. 17:49
 17/19 Mirk ***** válasza:
Szerintem ő arra gondolt, hogy ez a társadalmi berendezkedés és életforma, amelynek eredménye a tömeges állati és növényi fajkihalás, végső soron pedig az emberiség bukása lesz, nem a legjobb irány. Nem a kezdetekhez kell visszatérni, hanem ha már ilyen "nagyon sok" esze van ennek az emberiségnek, változtatni kellene a módszereinken a gyökerektől kezdve. A gyökér pedig maga a társadalom, a társadalmak melyekre a civilizációnk épült.
2013. okt. 24. 17:55
 18/19 A kérdező kommentje:
Nos 3 év után sem mellett pozitívabb. :)
2016. aug. 6. 19:02
 19/19 anonim ***** válasza:
A világ nem fog megváltozni. Tele van buta, gonosz emberekkel, meg ordibáló és röhögéstől fuldokló barmokkal. Ezeket jobb elkerülni. A mai világ nekik kedvez, meg a bűnözőknek. A törvények is mind a bűnözőket támogatják. Ezt hozta az a hőn áhított rendszerváltozás. Inkább maradtunk volna a szocializmusban, az legalább a jó felé törekedett.
2016. okt. 1. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!