Ti nem érzitek úgy néha, hogy totálisan kiábrándultatok abból a világból, ahol élünk? Mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a világ?
Azt hiszed, régen szent emberek éltek?
Tény, hogy most sok helyen a rossz irányba mennek a dolgok, de régen sem volt ez másként...
Egyébként pedig de, én is szoktam ilyet érezni. De néha látok jót is az utcán, a metrón, a buszon, az iskolában, a világban.
Ez ellen semmit sem lehet tenni. Egy ember semmit sem tehet. De még 100, vagy 100 ezer sem. Ehhez az összes embernek meg kellene változnia. De ez nem fog megtörténni. Elvégre emberek vagyunk...
De szoktam így érezni és (néha) én is szívesen laknék a civilizációtól távol.
A bűnözés, drog, pedofília mindig is jelen voltak, csupán a népesség növekedése miatt nő az esetek száma. Az emberek mindig is küszködtek az életben maradásért, csak most a többségnek nem a földet kell túrnia, vagy mást kiszolgálnia, hanem gyárban, vagy akárhol máshol kell robotolni.
A média előtt is az volt a célja a mindenkori hatalomnak, hogy az embereket butaságban tartsa. A modern média csupán egy eszköz amellyel oly módon lehet butítani a népet, hogy ők azt örömmel fogadják.
Mindenkinek vannak elképzelései az idilli világról, de a civilizációnk így fejlődött ki, ezen vagy egyáltalán nem, vagy nagyon lassan és nehezen lehetne változtatni.
Rajtad,rajtunk mulik hogy mennyire élünk a világnak.
Hogy mennyire vagyunk befolyálolhatóak a média által.
És a vágyainkat akarjuk-e kiszolgálni,vagy megelégszünk a szükségessel.
"Még pár száz évvel korábban, pedig gyakorlatilag halálra botoztak, ha nem mentél el misére."
Nem kell annyira messzire menni, pár hete köveztek halálra Pakisztánban egy nőt, mert vett egy mobiltelefont.
"Egy ember semmit sem tehet."
Szerintem ez nem jó hozzá állás,azt gondolom a változást,a változtatást mindig magunkkal kell kezdeni.
Azt nem mondanám, hogy annyira növekszik, régen is voltak elég sötét korszakok. Abban viszont tökéletesen egyetértek, hogy a civilizációnk sokkal több rosszat hoz magával, mint amennyi jót ad.
Hogy mit lehetne tenni, amire reálisan van is esély, na ez egy jó kérdés. De ha van ötleted, támogatlak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!