Utáljátok ti is az ünnepeket?
Figyelt kérdés
Holnap okt 23, semmi sem lesz nyitva, utálom. A karácsony meg az iszonyatos pénzköltésről szól, ha meg nincs miből akkor az kellemetlen, a húsvét sem jobb.2013. okt. 22. 18:06
1/10 anonim válasza:
Én szeretem őket. Holnap munkaszüneti nap, egy csomó közös programot csinálunk a párommal. A karácsony estéjét szintén együtt töltjük, fát díszítünk, sütit sütünk, mézeskalács házikót gyártunk, ha szép idő van, sétálunk, stb. Másnap a családhoz megyünk, finomakat eszünk, beszélgetünk. Húsvétkor szintén családi körben vagyunk, akkor tojásfestés, sonkafőzés, meg hasonló jó dolgok kerülnek sorra. Ajándékozni általában saját készítésű ajándékot szoktunk valami apróságot: tortát, saját magunk által kreált díszt, vagy hasonlót. Én mindig várom az ünnepeket.
2/10 anonim válasza:
Mi nem utáljuk az ünnepeket, mert nem vagyunk konzumidióták. Van egy kis idő együtt lenni, beszélgetni, olvasni, és másra is, amire nem jut elég idő a hétköznapokon.
3/10 A kérdező kommentje:
annak jó, akinek van családja ahol az emberkék kreatívak, optimisták és anyagilag stabilak. az én családom szanaszét.. a szüleim elváltak..
2013. okt. 22. 18:25
4/10 A kérdező kommentje:
és munkanélküliek vagy ha nem akkor is spórolás megy
2013. okt. 22. 18:26
5/10 anonim válasza:
Az a nap ünnepnap, amit mi magunk azzá teszünk. Ha ilyen van, azt szeretem.
6/10 anonim válasza:
Azt a részét én sem szeretem, hogy nincs nyitva semmi, de azt nem csak az ünnepekben, hanem egy mezei hétvégében sem. Minden egyéb, a szabadnap, a családdal tölthető idő, az "ünnepi menü", azokat ki ne szeretné?
7/10 anonim válasza:
1-es vagyok, az én családom nem áll jól anyagilag. Anyukám munkanélküli, apukám rokkantnyugdíjas, egy ideje én is munkanélküli vagyok, a férjem pedig egy gyárban dolgozik és nagyon keveset keres. Tartunk néhány állatot, abból bejön egy kis plusz, de nem sok. Viszont így mindig van otthon tojás, méz, egy kis hús, zöldséget, gyümölcsöt is rakunk el télre, úgyhogy mindig tudunk egy kis sütit sütni, főzőcskézni ünnepekre. A díszek készítéséhe sokszor nem kerül nagy összegekbe, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Szerencsére itt az emberek azért segítőkészek, összetartóak, pl. karácsonykor egy ismerőstől még a fenyőfát is nagyon olcsón be tudjuk szerezni. De ha nem így lenne, akkor kérnénk valahonnan egy csomó fenyőágat és azt díszítenénk. :)
8/10 anonim válasza:
Az állami ünnepeket már unom. Pedig mindegyik évente egyszer van, és még csak 31 éves vagyok.
Az egyházi és a családi ünnepekkel már nincs ez így.
A karácsonynak sem a pénzköltésről kellene szólnia, hanem a szeretetről. A húsvétnak sem csak arról, hogy locsolsz, vagy meglocsolnak. Te nem szeretsz jókat enni, pihenni, találkozni a rokonokkal?
9/10 A kérdező kommentje:
a megélhetés és a 'jókat enni' jelenleg problémás nálunk..
2013. okt. 22. 22:05
10/10 A kérdező kommentje:
úgy értem, általában mindig ugyanaz a menü van mint bármely más hétköznap. mindegy. minden vágyam, hogy én majd a gyerekemmel és a párommal egy olyan közeget teremtsünk meg ahol az ünnep tényleg élvezetes. az én szüleimnek ez nem sikerült.
2013. okt. 22. 22:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!