Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem fogadjátok el egymást?

Wiggle kérdése:

Miért nem fogadjátok el egymást?

Figyelt kérdés

miért nem mindegy az embereknek, hogy a másik miben hisz, vagy milyen elveket vall? miért gondolja minden ember úgy, hogy ő tudja az egyetlen igazságot?

nekem teljesen mindegy, hogy te keresztény, hindi, buddhista, muszlim, mormon, ateista, sátánista, vagy agnosztikus vagy. azért mert egyáltalán nem számít és mert tisztellek, egyszerűen elfogadom a nézeteidet anélkül, hogy megpróbálnám rád erőltetni a sajátomat. miért nincs itt egyetlen egy ember sem aki hasonlóképp tenne? a vitakeltés, gyalázkodás, "térítés", szarkazmus és gúnyolódás, becsmérlés, vagy csak mások kinevetése nézeteik miatt, ezek mind az erőszak alfajai. nincs egy békés ember? aki nem akar senkire sem ráerőszakolni semmit?

tényleg nem jöttetek még rá, hogy mennyire hasztalan és értelmetlen a vita? hogy egyáltalán nem biztos, hogy nektek van igazatok? nem jöttetek még rá, hogy nem biztos, hogy bárkinek is igaza van? nem jöttetek rá, hogy egyáltalán nem számít kinek van igaza?

egy dolog számít csak, hogy szeressük és elfogadjuk egymást. én elfogadlak titeket olyannak amilyenek vagytok és csupán remélem, hogy egy napon majd ti is elfogadjátok egymást.

2013. okt. 19. 00:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat, hasznosak voltak.
2013. okt. 19. 18:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Én elfogadlak titeket, ezért is nem szoktam a potenciálisan vitagyanús kérdésekhez hozzászólni. Van véleményem, ha valaki érdekel, el is mondom, ha az illető nem ért egyet, nem haragszom.

Erre a kérdésre is csak azért válaszoltam, hogy tudd, ilyen is létezik, mint a magamfajták. Csak nem irkálnak ide, épp azért, mert elfogadják a többieket. Azon nincs mit leírni, hogy "Én így is elfogadlak, ez a te dolgod." A hallgatás kb. ugyanezzel ér fel.

2013. okt. 20. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!