Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted melyik a "jobb"?...

Szerinted melyik a "jobb"? Lovag vagy szamuráj?

Figyelt kérdés

Külön fegyver szerint, és külön az eszme szerint.

Még annyival kiegésziteném hogy a lovagnak hosszú kard (másfél kezes, lovag kard, fattyú kard, mind hasonló kategoria). A szamurájnak meg egy katana van. (Nincs másik, se wakizashi)

2009. nov. 10. 15:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A lovag védelme túl masszív, valszeg a szamuráj nem tudná feltörni.

A szamuráj viszont gyorsabb, így a lovag túl lassú lenne, nem találná el.

Ha mégis lenne egy adandó alkalom, akkor szerintem lenne egy torkonszúrt és egy kettéhasított hullánk...

2011. febr. 28. 18:21
 12/14 anonim válasza:
100%
De egy közép kori lovag iszonyatos erővel tudott oda zúzni a szamuráj nem tudta volna kivédeni, viszonylag könnyű fegyverzetel rendelkező szamuráj össze roskadt volna a vágás alatt, vagy eltörik a katanája vagy ki ejti a kezéből.
2011. márc. 26. 21:32
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó, látszik hogy nem értesz a keleti hadviseléshez. Egy szamuráj sohasem állna bele frontálisan egy támadásba, inkább kitér és elvezeti azt. A lovag így kibillenne az egyensúlyából, és akkor már könnyű levágni. Eleve erre épül fel a szamuráj harcmodor, a katanát nem arra tervezték, hogy 'akkor most gyere kardozzunk' mert simán eltörik. Egy vágás egy halál.

De amúgy igen, ha lenne olyan hülye hogy megpróbálja simán blokkolni a csapást akkor a lovag kettéhasítaná

2011. márc. 26. 21:52
 14/14 Khorr válasza:
0%

Szerintem a szamuráj győzne, mert igen, a lovagnak sok a páncélja, ez látszik abban, hogy a legnagyobb lovag 180 centi magas volt, míg egy magas rangú szamuráj ősei 180 centi főlé nőttek, tehát kevesebb páncél is jó, nem kell mindenhova rakni, ami lovagnak se ment, pajzsa a szamurájnak úgymond "nem volt", de a karjára ha akartak, tettek több "páncél" réteget, ami a pajzsa volt, a szamuráj az ügyességében, az ütések elhárításában bízik, a lovag a nagyobb erőben, és téved az, aki azt hiszi, hogy a lovag olyan lovagias volt, mert nem, kiraboltak mindenkit, aki gyengébb volt náluk, és volt elég pénze, a szamuráj nem volt bérgyilkos, ha nem tisztelted őket, a te fejedet is lecsaphatta volna, és ez senkinek nem tűnt volna fel, mert a japánok számára akkor ez mindennapos volt

Szerintem harcban a szamuráj győzne, és mivel olvastam valamennyit a bushidó-ból, a szamurájoknak a halál semmit se jelentett, ha harcba mentek, akkor azt gondolták "Ma meghalok!", tehát szerintem itt is a szamuráj a jobb, mivel teljesen más az ottani kultúra, mint itt pl. Magyarországon

2019. szept. 28. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!