Élnél-e Amerikában?
12:55
Az lehet, hogy itt mindent sokkal részletesebben tanulnak, de nem gondolom, hogy az átlag magyar sokkal többre emlékszik az anyagból, mint amennyire egy átlag amerikai emlékszik a saját tanulmányaiból... Biztos vannak ilyen felmérések, hogy az anyag hány százalékára emlékeznek érettségi után az emberek itthon. Sajnos én most ennek nem néztem utána, de nem hinném, hogy abból a rengeteg dologból sokminden megmaradna. Én már évek óta nem foglalkozom matekkal, és tudom, szégyen, de ma már csak az alapműveletek elvégzésére mernék vállakozni. Pedig anno 5-ösre éretségiztem. (Na jó, ez nem teljesen igaz, attól azért többre emlékszem. De nincsen rá szükségem, nem használom, tehát elfelejtem.)
ööö, ez embertől függ.
egy amerikai matematikus egyértelműen jobban emlékszik a matekra, mint mitom én pla földrajzra.
Egy francia irodalomtudós meg sokkal több verset és költőt tud fejből mint egy átlagos amerikai FELNŐTT.
(Ez a mondatod nem emberfüggő volt,hanem képzettségfüggő)
És itt a válasz az egészre.
OTT MÁS AZ ÁTLAGKÉPZÉS.
Mint ahogy előttem említették a matematikát,és a történelmet.
Ha egy amerikai Európában tanul egész életében nyilván nagyobb képzettsége és tudása lesz mint egy átlagos amerikainak.Ez nem attól függ hogy ki mit jegyez meg,ha egyszer a nemzetközi követelmények sokkal magasabbak és erősebb az oktatás,már akár egy európai és amerikai amnéziást is a tábla elé állíthatnánk,átlagban így is az európai tudna többet.(Csak egy durva szemléltető példa.Ne tessék belekötni)
Íme :D :D :D
Bemutatjuk...
AZ AMERIKAI
E.G.Y.E.S.Ü.L.T. Á.L.L.A.M.O.K.!!!
PÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZTEHETSÉGPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZOKTATÁSPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZERKÖLCSPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZVALLÁSPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZKÓRHÁZAKPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZBÉKEPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZMÁSORSZÁGOKPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZMŰVELŐDÉSPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZEMBEREKPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZJOGOKPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZIGAZSÁGPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZSZABADSÁGPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZSZERETETPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZPÉNZ
04-04 21:15
Valamiből élni kell, nem?
2010-10-13 16:29
Mondjuk számomra kérdés, hogy egy nagy műveltségnek van-e értelme akkor, ha azt nem használod ki a munkád során. Pl. könyvelő vagy, de anno meg kellett tanulnod a világirodalomtól kezdve a fizikán át a dél-amerikai őshonos állatokig mindent akkor is, ha éppenséggel nem voltál szobatudós. Mire fel, hogy ha ebből mondjuk jó, ha csak egy kis részét használod a munkád során?
Öntelt, buta, rosszindulatú emberek a műveltek között is vannak, és a kevésbé tanultak között is vannak jószándékúak és kedvesek, akik jó munkát végeznek még attól, hogy nem tudnak mondjuk Emily Dickinsont idézni. Az alapokat szerintem Amerikában is megtanítják (ír, olvas, számol, némi földrajz, töri, irodalom...) ma meg már nem nagy kunszt bárminek utánanézni a neten, ha valakit érdekel. Vagy ha az nincs, akkor egy könyvtárban.
Egyébként csomó amerikai mesébe beleépítettek elemeket, amik tanítják is a gyerekeket, műveltséget adnak. Hát ez nem olyan, mint itt nálunk, hogy gebedj meg a föcikönyv felett addig, amíg a száraz szöveget be nem magolod, az igaz... De tanulni nemcsak úgy lehet, hogy közben lerohad az agyad. Én legalábbis így gondolom; a tanulás ne legyen feltétlenül szenvedés azoknak, akik más tanulási módokon tudják jobban befogadni az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!