Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ennyire segítőképtelenek...

Miért ennyire segítőképtelenek a magyarok?

Figyelt kérdés
Történt most is hogy egy szerencsétlen srác, aki nem cigány, és nem is bűnöző kinézetű, egy annyira nem forgalmas piacnál 75 forintot próbált kérni. Hozzám is odajött, de mivel KP nem volt nálam, ezért nem adtam neki. Sztem buszjegyre vagy vmire kellett neki, de mondom magyar srác volt meg normális kinézetű, és odament szerencsétlen sok emberhez, és egyik se volt képes adni neki 75 forintot, szörnyű volt látni hogy ennyire nem tudnak segíteni máson.
2013. szept. 29. 11:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyáltalán nem elítélendő. A pénz olyan dolog, hogy ha valaki nem ad csak úgy, azt nem vetheted az illető szemére. Ha összeesne, és senki nem megy oda, hanem hagyják meghalni, akkor az szégyen, de a pénz az nem.
2013. szept. 29. 11:30
 2/14 A kérdező kommentje:
De nem ezreket kért, hanem 75 forintot, abba belehalt volna? Csórikám még lehet mindig ott ácsorog mert nem tud elindulni.
2013. szept. 29. 11:32
 3/14 anonim ***** válasza:

Én a legtöbb esetben szoktam adni az olyanoknak akiken látszik,hogy nem piára kell a pénz.

Mindenki megdolgozik a pénzéjért az biztos,de hát nem lehet szemet húnyi az olyan dolgokra amelyek ,,megkövetelik,, a segitséget.

Emberek vagyunk.

2013. szept. 29. 11:47
 4/14 anonim ***** válasza:
Te miért nem adtál neki?
2013. szept. 29. 11:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
az ilyenek 90%-a az apjának gyűjti a pénzt hogy piát vagy cigit vehessen.
2013. szept. 29. 12:01
 6/14 A kérdező kommentje:
Én azért, mert csak kártya volt nálam, KP nem. Büdös lepukkant cigánynak én se adok, de ez egy totál normális kinézetű srác volt.
2013. szept. 29. 12:19
 7/14 A kérdező kommentje:
Már bőven volt 18, szal nem az apjának gyűjti.
2013. szept. 29. 12:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom melyik városban volt mindez. Én sokszor járok Budapesten, és teljesen megdöbbentem, hogy mennyi ott a koldus. Kb. 5 percenként belebotlasz egybe. Nem tudsz úgy elmenni egy pár sarokra lévő boltba, hogy ne menne oda hozzád legalább egy. Körülbelül úgy éreztem magamat, mint egy szegény afrikai országba csöppenő nyugati turista, akit csapatostul megrohannak az éhező gyerekek.

Kezdetben még szoktam adni egy-kettőnek, de hamar meguntam. Ha minden kéregetőnek csak 100 forintot adnék, egy hosszabb úton az már több ezres nagyságrendre rúgna. Nem beszélve arról, hogy elvileg Budapest a leggazdagabb város Magyarországon, ott a legnagyobb az egy főre jutó GDP, ott a legtöbb munkahely, és mégis folyton ők kéregetnek tőlünk vidékiektől. Ez azért már pofátlanság. Nehogy már én tartsam el a fél fővárost.

Most már ott tartok, hogy ha Pesten járok, már messziről igyekszem elkerülni a koldusokat, és nem adok senkinek. Függetlenül attól, hogy hogy néz ki, milyen korú, nemű, színű, szagú és halmazállapotú.

2013. szept. 29. 13:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, szóval azt akarom mondani, hogy ha nap mint nap nagy tömegben találkozol a koldusokkal (mint pl. Pesten, vagy akárhol, ahol sok van belőlük), akkor egy idő után érzéketlenné válsz az ilyesmire. Az elsőt még meghallgatod, pénzt is adsz neki, aztán mikor már a huszadik zaklat téged aznap, akkor eleged lesz, és elküldöd a francba: "Hagyjál békén, nem érdekel, dögöjjé' meg!" Pedig lehet hogy pont az a huszadik a legnormálisabb, aki valóban rászorul, de addigra már nem tud érdekelni.

Valószínű a kérdésben szereplő srácnak is ezért nem adott már senki.

2013. szept. 29. 13:56
 10/14 anonim ***** válasza:
Első megfogalmazta a lényeget, mi jogon kéne másnak adni a sajátomból csakúgy? Ráadásul elisszák az egészet. Nekem 100 forint is pénz. Ráadásul ha látják hogy adsz akkor vérszemet kapnak és megrohamoznak, vagy másnap direkt téged fog keresni.
2013. szept. 29. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!