Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fordítanak le mindent a...

Miért fordítanak le mindent a magyarok? Mármint történelmi arcokat?

Figyelt kérdés

Pl. III. Alexandrosz - Nagy Sándor.

Mi Szerbiában Alexandrosz néven tanultuk és mindenkinek az eredeti nevét tanultuk, itt meg Magyarországon nem tudok semmit se, mert nem tudom kiről van szó. Nagyon sokáig tart rájönnöm, hogy ki az az ember és nem tudom memorizálni a neveket.

Azt nem értem mért kell lefordítani az illető nevét? Az olyan, mintha egy szerb lefordítana valakit.

Pl: Džon Golden( Dzson Golden) (Nagyszalonta, 1817. március 2. – Budapest, 1882. október 22.) magyar költő, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és főtitkára.

Irodalmi pályafutása 1845-ben Az elveszett alkotmány című szatirikus eposszal kezdődött, de igazán ismertté az 1846-ban készült Тoldi tette.

Ez ugye, hogy felháborító? Amúgy Arany Jánosról van szó, ezt csak azért írom hátha valaki nem ismerné Toldi művét.

Lehettek mérgesek, de ez az igazság. Ha Dzsonként említeném egy ideig gondolkodnék rajta. Remélem Tito-nak nincs magyar neve:(

#történelmi nevek lefordítása
2013. szept. 16. 15:45
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Tudom ez csak vicc volt. Mi otthon Aranynak ejtjük, de Beográdban Árány. Amúgy szláv nevek többségét kibírjátok ti is mondani csak ugye eltér az írásmód, mivel nálatok a "s" betűnem sipkás. A "sz" nálunk írásban "s", de "sz"-nek ejtjük... A "z" és "zs" meg pont fordítva van. Amúgy igen csak vicc volt, bár ilyesmivel nem nagyon illik viccelni. Amúgy abban egyet értek, hogy a Petőfi jobb, mint a Petrovics.
2013. szept. 17. 19:02
 22/23 A kérdező kommentje:
Amúgy meg köszönöm szépen a hosszú és érthető választ. Ment a zöld kezecske! :D
2013. szept. 17. 19:03
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, több választ nem kell írni mindenre kaptam választ. Köszönöm nektek :9
2013. szept. 19. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!