A Mensások tényleg nagyképűek?
> Vártam, hogy „beugrik valaki”.
Úh, de tré ez a "csak kíváncsi voltam, hogy figyeltek-e" duma... :-)
> Miért nincs koherenciában az értelem és a helyesírás?
Miért, nincs koherenciában az értelem és a helyesírás?
Szerintem nálad kb. "koherenciában vannak" – jelentesen ez bármit is az értelem és a helyesírás közötti kapcsolatot illetően... (mert elég fura szó ide a koherencia, de sebaj, legyen)
Az utolsó két mondat feldolgozásához pedig kevés vagyok, belátom... (De nem is akarok beleszólni abba, hogy ki ír nagyobb hülyeséget. Mindenesetre erős rajt-cél győzelem van kilátásban... :-)
Hát én mondtam...
(Még szerencse, hogy a te megszólalásaidban nyoma sincs az int... pardon, arroganciának:
„Értelmes vagy? Akkor az "és" előtt miért teszel vesszőt? Hol az IQ?”
„Szerintem az a hülyeség, amit te írsz.”
Ehhez képest olyan a fogadjisten, amilyen – ha ebben a tükörben nem vetted észre a gerendát, akkor többet mit tehetek?...
Az „ironikus” pedig, ó, Mester, rövid o-val írandó, bármennyire is hosszúval mondod ki helyesen(?), az ugyancsak helyes gondolataiddal megfelelőségben.)
"Vártam, hogy " beugrik valaki ". "
Ezt nekem írtad, csak valaki válaszolt, és pont ugyanazt írta, mint amit én is akartam. Vártad, hogy beugrik, vártad a francokat, csak beugrottál (hogy a Te kifejezéseddel éljek) egy nyelvi babonának, ami ugyanolyan, mint hogy a "hogy" előtt mindig vessző áll, hogy "és"-sel, "hát"-tal nem kezdünk mondatot, hogy nem lehet "de viszont"-ot mondani, mert ellentétes jelentésű kötőszó, stb. Feltéve, hogy tudod, mi az a nyelvi babona. És a helyesírás, úgy gondolom, azért nem áll az intelligenciával kapcsolatban, mert azt meg kell tanulni. Bizonyos szabályokból áll. Pl. ha valakinek nagyon rosszul tanították, vagy nyelvtan órán folyton az irodalom órai lemaradást pótolta a tanár, simán előfordulhat, hogy rossz a helyesírása, de amúgy okos. Te sem tudtad OHM törvényét, amíg meg nem tanultad, mert ezt megtanulni kell. Olyan, mint a műveltség, hogy attól nem fogod automatikusan tudni, ki volt El Greco, csak mert magas az IQ-d, hanem utána kell nézned, hogy megtanuld, vagy művészet törit kell tanulnod, stb. És nyomatékosan megkérlek, ne pontozz le, csak mert nem értesz egyet velem, mint ahogy az előbb tetted, mert nem az van odaírva, hogy lájkolod-e, tudod ez nem a Facebook, hanem az, hogy HASZNOS-E a válasz, és ez már értelmi képesség. Amúgy ajánlom Mérő László Észjárások és Érzelmek logikája könyveit, hogy utána olvass, hogy az IQ-tesztek sem mindent mutatnak úgy, ahogy gondolják az emberek.
Köszönöm kedves 17-18-as gondolataidat. Sokmondenben egyetértünk, abban mindenképp, hogy az IQ tesztek nem adnak teljes képet az egyén értelmi képességeiről, inkább egyfajta bizonyosságot, hogy saját képességeit nagyjából el tudja helyezni. Az " Észjárások" megvan, érdekes és hasznos könyv. De nagyon jó a " Mindenki másképp egyforma " is. Amúgy a különböző irányú
tesztek más eredményeket hoznak. Úgy olvastam, hogy akár 20-25 pontos eltérések is lehetnek. Mivel az intelligencia rendkívül összetett, nem hiszem, hogy pontos képet lehet kapni a személy intelligenciájáról, főleg számokban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!