Miért nagyképűek a Budapestiek?
Hát nem tudom...
Az egyik osztálytársam is budapesti volt. Most ide jár Kaposvárra suliba és azt mondja hogy nem érti hogy mit beszélnek az emberek...-.-"
mert nem tudják, hogy nekünk nehezebb, és csodálkoznak, hogy bénázunk az árvízzel
meg hát a szmog az agysejteknek is káros...
Tudod, a tolerancia fontos dolog.
Te furának tartod a Budapesten született embereket, nekem meg az fura, hogy egy tanyán felnőtt gyerek, fél a metrón, vagy a villamoson.
Mégsem mondom azt, h a vidékiek milyen félősek, meg furcsák.
Elfogadom őket olyannak amilyenek, és ha kérik segítek nekik a szülővárosomban, mint egy jó házigazda.
Egy budapesti.
hallod, nem akadok ki, mert az túlzás, h. kiakadok,vmi gyökéren, aki ilyet feltételez, de hogy a peecsába mondhatod néhány tapasztalatod alapján majd' 2 millió emberre, h. nagyképű, bunkó stb ???
Én itt élek születésem óta ,szeretek is itt élni, mert kozmopolita , változatos, rengeteg a szép hely, sok party lehetőség adott, számos kapcsolatra lehet szert tenni(mindenféle tekintetben) és még sorolhatnám; meg aztán, ha nem lenne Budapest, akkor ez az ország kb. még a jelenleginél is sz@arabb lenne - már ha ez lehetséges -, legalábbis gazdasági szempontból mindenképpen, meg , ha egy turista aki az országba jön, akkor nem miskolc, debrecen, szolnok stb. lesz az első célpontja, hanem értelemszerűen Budapest, arról nem én tehetek, h. ez az ország ennyire visszamaradott, főváros-centrikus , de ez mégiscsak tény...bár lehet feleslegesen koptattam most a klaviatúrám ,mert ősztől úgyis győri lakos leszek, legalábbis főiskolai tanulmányaim alatt...:D
Miért van a nem budapestieknek kisebbségi érzésük?
Eddig nem is tudtam, hogy nagyképű vagyok. Éppen a nem budapestiektől hallom gyakran, hogy csak Budapesten éri meg élni, máshol semmi nincs.
Érdekes a kérdésed. Sokáig jártunk egy Tisza parti kis faluba nyaralni, ott lakott a barátnőm. Nagyon sok fővárosi vett ott öreg parasztházat nyaralónak. Sajnos azok is pont úgy viselkedtek, mintha nélkülük a falu nem is létezne. Napszámba vágatták a füvet e kertben, hogy mindig rend legyen, hétvégekre lejártak, vagy 1-2 hétig folyamatosan ott voltak. Viszont semmi sem volt jó nekik. Kis falu-kis bolt. Semmi flancos cucc, és ők be sem tették a lábukat, mert az a bolt csak a vidéki parasztnak jó. Inkább autóztak 30-40 km-t. Mivel szemétszállítási díjat nem fizettek, kukájuk nem volt, és a szemetüket nylon kukazsákban a bekötő úton dobálták ki az autójukból. Azt már nem vitték el a városig. Lehet, hogy a fővárosban ők a 103-dik senkik, de vidéken játsszák az eszüket.
De általánosítani sem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!