Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapestiek van 1 percetek SOS?

Lovelyne kérdése:

Budapestiek van 1 percetek SOS?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok a párommal(26)Bajáról költöznénk Budapestre a jobb élet reményében,mert itt semmi lehetőség normális jól fizető állást találni.A PÁROMNAK SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI LOGISZTIKUS VÉGZETTSÉGE VAN!Egyik ismerősünk felajánlotta,h segít másfél hónapig lakhatunk nála, annyi idő alatt remélem munkánk is lesz.X.kerületbe költöznénk!Ha tudtok esetleg munkalehetőséget arra fele, h hol érdemes megpróbálni, vagy gyárak nevét nagyon megköszönném!Érdekelnek infók,h milyen arra lakni,üzletek,boltok,közlekedés,mit érdemes megnézni, sok-e a cigány arrafelé... Előre is köszönöm!
2011. jún. 24. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Az életeteket senki nem fogja megoldani helyettetek. Az álláskeresésnek meg az a módja, hogy olvasol hirdetéseket és jelentkezel. A többit az ismerősöd megmondja.
2011. jún. 24. 12:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz segíteni, inkább ne írj semmit!^^
2011. jún. 24. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A tizedik kerületben jártam hajdanám gimnáziumba, de nem ott lakom. Szóval ez a kerület lakótelepek és kertes házak egyvelege. Régen volt sok gyár volt, de mostanra már itt is kevesebb van. Az üzletek és közlekedés szempontjából jó. Cigányok vannak ! Ott éltem át a 9-es buszon életem eddig legrémísztőbb élményét amikor szóváltás után egy cigány elővette a pengéjét és meg akart ölni egy másik cigányt, mert az szidalmazta az anyját. Erre leállt a busz és vártunk a rendőrökre...és mindenki hallgatott, mert nem akarta, hogy az az "őrült" nekimenjen a borotvapengéjével.

Szerintem a böngésszétek szorgalmasan a netet, hátha találtak már azelőtt, mielőtt Pestre jönnétek. Minden info fenn van.

2011. jún. 24. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
A X. keruletben van a legtobb cigany
2011. jún. 24. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:
szia,én ott lakok. jó környék, mert zugló mellett van,parkos,fás,bölcsi,ovi,van minden. viszont van a 10.ker-nek olyan része is,ami nagyon putri és ahol a cigány is sok.úgyhogy attól függ melyik részére költöztök
2011. jún. 24. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

"Ha nem tudsz segíteni, inkább ne írj semmit"

Szerintem igen korrektül leírta a válaszoló.

Munkát itt senki nem fog ajánlani - cégvezetők nemigen járnak ide /kolopele kivételével/ - , a környék milyenségét meg az ismerősöd tudja, mível nem írtál pontos címet.

2011. jún. 24. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Tudnád konkretizálni, hogy a X. kerületen belül hova költöztök? Elég nagy területről van szó.
2011. jún. 24. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Én 10.kerületben lakok. Éltem lakótelepen, és most kertvárosban. Olyan lakótelepen laktam (újhegyi), ahol 1 db cigányt nem láttam 14 év alatt, és itt kertvárosba sincs 1db se.

Itt másabb mint lakótelepen volt...nem jobb, vagy rosszabb, csak más. Annyi a jobb, hogy családi ház.

2011. jún. 24. 13:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 9. kerületben élek. Tapasztalatból mondom, hogy addig szépen maradjatok otthon, amíg nem találtok Pesten munkát vagy legalábbis több tucat állást amire jelentkezni tudtok és esetleg be is hívnak! Maradjatok szépen otthon, csak 2-3 napra utazzatok fel Pestre állást keresni, hirdetésekben, ügynökségeken, újságokban, bárhol... Ha már vagy 40 helyre beadtátok a jelentkezéseteket és jönnek visszajelzések, hogy interjúra kéne menni, na akkor már költözhettek. (bár én biztosra mennék, és csak akkor költöznék, ha valamelyikünk találna fix helyet)

Másfél hónap kevés idő. Ne ugorjatok azonnal. Ha van aki segítsen Pesten, akkor nyilván két hónap múlva is lesz. A környékről ő tud mesélni, a szállítmányozással foglalkozó cégekről pedig biztosan találsz infót neten.

Egy jó tanács, mielőtt saját lakásba költöznétek, mindenképpen nézzétek meg jól, akár kérdezősködjetek szomszédoktól is, járjátok körbe jó nagy sugárban a környéket, nézzétek meg milyen a közlekedés, stb.

Volt olyan ismerősöm, aki vakon hitt az eladónak, majd kb két nap múlva jöttek rá, hogy egy utcányira akkora putri van, hogy minden este ordibálás, egyebek... Eladni persze a lakást lehetetlen, mert a pestiek ismerik a környéket, vidéki balféket meg nehéz kifogni, aki hozzájuk hasonlóan elhisz mindent.

2011. jún. 24. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!