Elfogadnal egy fogyatekos beteg embert havernek/baratnak/parnak vagy szegyellned magad mellette?
00:40-es vagyok. 16:25-ös teljesen egyetértünk.Főleg az utolsó mondatoddal.
Az pedig,hogy egy egészséges nem tudna így élni az nem biztos.Biztosan sokkal nehezebb egészségesből baleset vagy bármi más miatt testi sérültté válni,de az emberben elég nagy a túlélési ösztön és olyan csodákra is képes,amit addig nem is gondolt magáról.Van egy ismerősöm,aki sport ember volt,aztán amputálni kellett a lábát,hosszú történet,hogy miért.Évekig tartott,de ma már boldog és új élete van,nyelveket tanít.Korábban a sport volt a mindene,beutazta a fél világot,nem gondolta volna és mi sem hogy ha ez elveszik,akkor mihez kezdene és most mégis látszik,hogy meg tudta csinálni.Csak azt akartam mondani,hogy az ember sok mindenre képes,amire nem is gondolna.
helló, minek ez a durva hangnem?
finoman miért nem lehet?
23:13-as tökéletesen világos.Mindenesetre nem értünk egyet,ami nem baj,de kifejtem én is,hogy mire gondolok.Aki most úgy érzi,hogy egy fogyatékos nem egyenrangú és ő maga azzá válna,valószínüleg összetörne,sőt tuti! DE!Itt pontosan használható a mondás: "Megszoksz vagy megszöksz". Vagy felakasztod magad vagy hosszú idő után,de nekiállnál élni,úgy,ahogy csak lehet.Ha az életet választod elöbb-utóbb kikerülhetetlen,hogy boldog akarj lenni.Azt pedig másképp nem lehet,minthogy a helyzetedből kihozod a legjobbat.Még mindig tartom,amit mondtam,az ember nem tudja mire képes,amíg nem kerül olyan helyzetbe,hogy kénytelen lesz megoldani a gondjait.
Remélem sosem kerülsz ilyen helyzetbe és a gyereked,férjed,családod tagjai sem! De biztos vagyok benne,hogy képes lennél szeretni őket,ha mégis és neked fájna a legjobban,ha más kevesebbnek tartaná őket,mert az történt velük,ami.Magadat pedig úgyszintén.Ebben biztos vagyok,de tényleg nem akarom,hogy az élet bebizonyítsa neked!!!
A válaszom mindenképpen igen!
A legjobb barátnőm születésekor oxigénhiányos volt, anyukája nem tudott teherbe esni, különböző gyógyszerekkel tömték, ezért a barátnőm nehezen beszél, tanul, stb.
Nála nyiltszívűbb, hűségesebb barátom nincs is!
10 éve jóban-rosszban együtt vagyunk, most mindketten más középiskolába megyünk, nagyon nehéz lesz az elválás. :(
Normális óvodába, általános iskolába járt, a 2,5-3-as átlagot mindig hozta, testnevelésből meg elnézőbbek voltak vele a gerincferdülése miatt. Szegény kancsal is, sokan bántották a suliban, de én mindig megvédtem mert nagyon szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!