Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi olyan szörnyű a Szcientológ...

Mi olyan szörnyű a Szcientológiában?

Figyelt kérdés
2009. okt. 31. 21:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
64%

L. Ron egy sci-fi író...

Eg yXenu nevű lényben is hisznek, aki a galaktika ura, 75 millió évvel ezelőtt pedig hidrogénbombával felrobbantott egy vulkánt, ezzel pedig több milliárd űrlényt semmisített meg. Ezek a lelkek, a thetánok az evolúció során emberi lelkekké váltak...

Na, és valaki hisz ebben a történetben... Ez a gáz a szcientológiában. Hogy egy sci-fi történeten alapul...

A római katolikusok azért jobb "mesével" álltak elő, és a Biblia egy része is megtörténhetett. De ez az űrlényes f@szság... Star Warsra is lehetne vallást építeni...

2010. jan. 31. 21:05
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
Másfél mázsa egoizmus.
2010. ápr. 30. 07:53
 13/30 anonim ***** válasza:
80%
az hogy elhitetik veled hogy űrlények lelkei lakoznak benned,aztán 3 millió forintért kiveszik őket belőledxdxdxdxd
2010. szept. 8. 19:13
 14/30 anonim ***** válasza:
43%

amugy valamikor 1994-ben alakult.

ja és valami Amerikai pénzes cég alapitotta vagy ilyesmi.

látszik hogy hatalmat akarnak mint a keresztények.

csak erről már lekéstek :)

2010. nov. 14. 18:56
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az a szörnyű benne, hogy "gonoszul" arra tanít, hogy a magad ura légy és még segít is, hogy miként legyél önálló... és ezt ugye nem mindenki szeretné...

A másik szörnyűség, hogy egyesek Szcientológusoknak mondják magukat, miközben totálisan félreértik az egészet. És így az egész egyházról rossz képet festenek. Több ilyennel találkoztam sajnos: nem azt csinálták, amit az eredeti anyagokban meg volt adva.

2010. nov. 21. 18:06
 16/30 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy ezen az oldalon mindenki annyira képben van. Én szcientológus vagyok. Magam választottam, utánajártam, olvastam, ismerek sok embert az egyháztól. Még ellenzőket is. Még az vezetőket is személyesen. Én nem találkoztam olyan dolgokkal, amiket ide írtak a kommentezők, akik közül egyik sem volt tán még az egyház közelében sem. Nekem hasznomra vált. Sőt, nem egy embert láttam, akinek az életét tette sínre. Köztük édesanyámét is. Ha a szcientológia nem lenne, tán már anyám sem lenne.

Xenu? Mi van? Soha nem hallottam vagy láttam leírva az alatt a közel 10 év alatt, amióta először léptem kapcsolatba a Szcientológiával.

Anyagias? Pénzt kér az egyházon belüli tanfolyamokért. Minden szervezet ezt teszi. Viszont vannak önkéntesek rengetegen az egyházon kívül, akik nem kérnek semmit.

Javaslom, hogy magad nézz utána. Senki sem fog megenni. Ha valami meg nem szimpatikus, akkor nem csinálod meg. Majd' mindenhol így van: bemész egy boltba, nem tetszik, nem veszed meg és kimész. Rosszabb esetben van panaszkönyv. Az egyházban is leírhatod, ha valami nem oké. Csak írd le. Én is volt, amit jeleztem, és meg lett változtatva. De ha csak megírják valami újságban homályosan, az nem segít.

Objektivitás a lényeg.

2011. febr. 14. 19:34
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

18:06

"arra tanít, hogy a magad ura légy és még segít is, hogy miként legyél önálló..."

Többek között "megtanítja", hogy az önállóság felé vezető egyetlen út: elvégezni tanfolyamokat, megvenni könyveket és előadás-felvételeket, és így több százezer forinttal gazdagítani a $zcientológia egyházat :DDD

2011. febr. 14. 23:02
 18/30 anonim ***** válasza:
87%

19:34

"Objektivitás a lényeg."

"Én szcientológus vagyok."

Hát ha az objektivitás a lényeg, te meg szcientológus vagy, akkor sajnos nem tudom figyelembe venni a dumádat, mivel ugye az objektivitás a lényeg, te meg tagként nem lehetsz elfogulatlan külső szemlélő. Hát ez van.

"Milyen érdekes, hogy ezen az oldalon mindenki annyira képben van."

Csak te nem, mert pl. még Xenuról sem hallottál.

Mit mond egy szervezetről az, hogy a tagjai kevesebbet tudnak róla, mint a kívülállók?

2011. febr. 14. 23:06
 19/30 anonim válasza:
10%
nekem a szüleim szcientológusok és én semmi féle rossz tapasztalatot nem tudok mondani:) ha szerintetek agymosás akkor nézzetek át a keresztényekhez. az még ennél is nagyobb baromság a pápára elég ránézni 20 tonna arany figyel rajta... aza nem mindegy szerintem. a tanfolyamok költségesek az lehet de nem muszáj egyből az összeset megcsinálni :) drága jó anyám majd' 1 év alatt csinált meg 2-t. nem vagyunk tele pénzel elhihetitek. szerintem mindenki döntse el maga mit akar ha nem tetszik nem kell vele foglalkozni azt kész.
2011. márc. 20. 22:23
 20/30 anonim válasza:
0%
"agymosás és lehúzás magas fokon" van ennél nagyobb agymosás is. Való Világnak meg Éden hotelnek hívják. és az összes többi értelmetlen sz*r amit a TVben nyomnak. de hát ez kell az embereknek nyomják magukba nagy kanállal...
2011. márc. 20. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!