Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Alföldi...

Mi a véleményetek az Alföldi rendezte István a király-ról?

Figyelt kérdés
Légyszi a korotokat is írjátok a válaszhoz!
2013. aug. 20. 23:44
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

Kifejtenétek nekem, miért sérti ez a vallásos embereket? Én nem vagyok az, ezért nem értem, hogy mire gondoltok...

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2013. aug. 21. 10:33
 22/45 anonim ***** válasza:
71%
Max a XI. századi papokat sérti...
2013. aug. 21. 10:46
 23/45 anonim ***** válasza:
57%

Megmondom őszintén, kicsit félve ültem le megnézni. De kellemes csalódás ért. Nekem tetszett!

El is mondom, hogy miért: Az István, a király kérdései,mondanivalója, ma is érvényes. Szerintem teljesen jól sikerült átültetni ezt a "mába".

A modern feldolgozásokból nem mindig szokott minden egyértelmű lenni, nem mindig lehet mindent érteni benne. De szerintem itt minden szimbólum, utalás stb. teljesen egyértelmű volt, ezért is lett ilyen jó!

A zárókép, amikor a Szent Koronában állnak, ami egyben egy börtön is, az mindent elárult és szerintem a legütősebb ötlete az egész darabnak! Mindent elmond.

Olvastam egy kritikát, aminek betenném egy mondatát, minden kommentár nélkül:

"Alföldi Róbert jubileumi rendezésének is elég volt a híre, hogy felhorgadjanak az ilyenkor szokásos indulatok. Mégpedig éppen azok, amelyekről az előadás szól."

2013. aug. 21. 11:15
 24/45 anonim ***** válasza:
"István, a király most olyan lett, mint a magyar foci. Na, nem minőségben. Csak ezt hozta ki az emberekből. Mindenki ért hozzá! Pedig csak bele kéne nézni abba a bizonyos tükörbe, amit elénk tartottak…"
2013. aug. 21. 11:21
 25/45 A kérdező kommentje:
Linkelnétek nekem ezeket a kritikákat, nem nagyon tudom hol keressem, de érdekelne...
2013. aug. 21. 12:32
 26/45 anonim ***** válasza:
14%

[link]

Ez a legjobb kritika a rendezésről. Így talán fény gyúlik az agymosottak sötét agyában is.

2013. aug. 21. 13:37
 27/45 rajcziz ***** válasza:
100%

Csak azt nem értem, miért akarják sokan mindenáron belemagyarázni a rendezésbe Orbánt.

Az pedig, hogy a Himnusz szól a végén, nem tudom miért felháborító. Tudniillik, hogy az része a műnek, "csupán" az eredeti felvételből maradt ki (érthető okokból). Viszont a lemez vagy épp kazettakiadáson már szerepel.

2013. aug. 21. 13:44
 28/45 A kérdező kommentje:

Hát lehet nem értek a politikához, de hogy nekem eszembe nem jutott Orbán Viktor a darab alatt az teljesen biztos...

Nem lehet, hogy akik ezt szűrték le ebből, azoknak minden másról is ez jut az eszükbe?

És még mindig nem magyarázta meg senki nekem azt sem, hogy miért mondják egyesek, hogy ez sérti a vallásos nézőket?

2013. aug. 21. 13:55
 29/45 anonim ***** válasza:
keresztény hittérítőket mindvégig napszemüveges maffiózók és kommandósok védelmezik, a vörösen világító keresztek fegyverré válnak, s azzal szúrják, kínozzák halálra a szerencsétlen népet. többek között
2013. aug. 21. 14:05
 30/45 anonim ***** válasza:

"vörösen világító keresztek fegyverré válnak, s azzal szúrják, kínozzák halálra a szerencsétlen népet. többek között"

Mert ez akkoriban nagyjából így is volt. Német segítséggel, erőszakkal megtérítették a magyar népet, aki nem állt melléjük azt meg kivégezték. Rengeteg ember esett anno áldozatul ennek a háborúnak és ezt Alföldi tökéletesen be is mutatta.

2013. aug. 21. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!