Mi a véleményetek az Alföldi rendezte István a király-ról?
Borzalmas.
Sosem szerettem Alföldi műveit
21/F
Egy szóval jellemezve: Fos.
Énekileg is messze elmaradtak a 84-estől, rendezésileg meg katasztrófa. Ez a modern stílusban való feldolgozás önmagában nagyon nem passzol szerintem ehhez a darabhoz, de akkor legalább tartottak volna ki mellette, nem az hogy pl. kaszákkal és vasvillákkal harcolnak de gépfegyvertűzre esnek össze, csak hogy egy példát említsek.
Én ismerem a régit, számtalanszor láttam.
Szerintem jó lett, sok újdonságot raktak bele, ami tetszett.
- Rékának jóval több szerepe lett, sokkal több jelentetben szerepel
- Asztrik már nem az a jóságos főapát, hanem a keménykezű hittérítő
- Külföldről luxusautón jön a királynő, ez egy nagyon impozáns és érzékletes kép
- Géza fejedelem is szerepel, méghozzá fejedelemként és krónikásként is
- Trabanttal érkező Varga Miklós és Nagy Feró
- Sokkal jobban érzékelhetően a kontrasztok a két tábor között
Szerintem sok újdonságot hozott, és nekem bejött.
25/F
Nekem nagyon tetszett. Nem idealizálta a kort és a szereplőket, hanem sokkal realistábban állt hozzá a történethez. A karakterek sokkal mélyebbek, hihetőbbek, és együtt lehet velük érezni.
Az énekhang valóban elmarad az eredetihez képest, viszont ne felejtsük el, hogy itt színészek játszottak ott pedig énekesek énekeltek.
Igazából Alföldi színdarabként nyúlt a darabhoz, nem szimplán vizuális keretet adott a daloknak. Mindenesetre elgondolkodtató volt az egész, tartalommal, mondanivalóval feltötltve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!