Szerintetek is jó lenne ha épülnének felhőkarcolók Budapesen?
Hát igen, lenne más fontosabb tenni való is az országban minthogy bp-nek is legyen egy felhőkarcolója.
például forgalmas főúton ne legyen olyan út, hogy biciklivel kerülgetni kelljen a kátyúkat, olyan mélyek és sok van belőlük. ezt sem tudják, nem akarják megvalósítani, semmi szükség felhőkarcolóra.
"Én nem örülnék, ha Budapesten felhőkarcoló épülne, mert az abszolút nem a mi stílusunk lenne."
Áruld már el nekem, hol van már a "mi stílusunk"? Az már a rendszerváltáskor eltűnt, amikor bejöttek a b*zi McDonaldsok és eltűntek az utcai sültgesztenye-árusok...
Sőt, tovább megyek, lehet, h már a századfodulónál eltűnt... akkor még volt kultúra...
Stílusa, mint olyan, olyan országoknak van, ahol nem adnak el mindent megfelelő pénzért.
Budapesten, nem csak nem lenne baj, ha épülnének, hanem egyensen KELLENÉNEK is.
a városvezetés saját magát fosztja meg bevételtől azzal, ha nem engedélyezi az x emeletnél magasabb házak felhúzását.
A felhőkarcolók ugyanis nem ok nélkül épülnek, ahol az van, ott befektetés is van, ami pedig pénzt jelent.
Persze nem kell rögtön egy Empire State Building-méretűre gondolni, de meg lehet nézni Londont, vagy hogy egy még közelebbit említsek: Bécset.
Helyszínnek pedig ott lenne az angyalföldi Duna-part környéke (Árpád híd), vagy esetleg a Petőfi-Lágymányosi híd közti rész.
Szerintem nagyon jó lenne, ha épülnének felhőkarcolók Budapesten! Sokkal modernebb hatást keltene az egész. Mondjuk nem a parlament mellé, hanem a város külsőbb
részeire. Indult is egy project, Dunacity Budapest néven ahol egy vadonatúj magasházas park irodákkal, és 300.000 új lakással. Valamint a zsarupalota mellé is terveznek egy raiffeisen tornyot. És még ez nem minden! A 2020as olimpiai pályázati tervben a két új stadion, 2 uszoda, és egy teniszpálya mellett, szerepel még 4, 50 emeletes felhőkarcoló, ami a sportolók elszállásolására épül, és később eladják őket lakásként. Tehát nagy terveket szőnek amiket én nagyon támogatok.
Mindenki azt írja hogy: nem illik a városképbe meg hogy nincs hely:
Hely: Észak-Csepel
Ha csak egy pl. 50 emeletes van akkor az nyilván nem illene a városképbe de szerintem j lenne ha Észak-Csepelből egy felhőkarcoló negyeded építenének. Megmaradna a régi szép épületek de valamivel távolabb de mégse kint a városból lenne egy modern, új negyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!