Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is jó lenne ha...

Szerintetek is jó lenne ha épülnének felhőkarcolók Budapesen?

Figyelt kérdés
Indokoljatok is lécci. Egyébként azért jutott eszembe,mert december 2.án adják át a Burj Dubai nevű tornyot Dubaiban, ami a maga 818 méterével világrekorder. Összehasonlitásként a parlament 100 méter a WTC pedig kb 400 méter volt. Nekem tetszenek az ilyen épületek és szívesen látnám őket Budapesten
2009. okt. 28. 22:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem meg nem Budapesttel kellene már annyit törödni mert vidéken a városok falvak el vannak hanyagolva!Erről ennyit!
2009. okt. 31. 17:04
 22/28 anonim ***** válasza:
84%

Hát igen, lenne más fontosabb tenni való is az országban minthogy bp-nek is legyen egy felhőkarcolója.

például forgalmas főúton ne legyen olyan út, hogy biciklivel kerülgetni kelljen a kátyúkat, olyan mélyek és sok van belőlük. ezt sem tudják, nem akarják megvalósítani, semmi szükség felhőkarcolóra.

2009. okt. 31. 17:30
 23/28 anonim ***** válasza:
32%

"Én nem örülnék, ha Budapesten felhőkarcoló épülne, mert az abszolút nem a mi stílusunk lenne."

Áruld már el nekem, hol van már a "mi stílusunk"? Az már a rendszerváltáskor eltűnt, amikor bejöttek a b*zi McDonaldsok és eltűntek az utcai sültgesztenye-árusok...

Sőt, tovább megyek, lehet, h már a századfodulónál eltűnt... akkor még volt kultúra...

Stílusa, mint olyan, olyan országoknak van, ahol nem adnak el mindent megfelelő pénzért.

2009. okt. 31. 19:08
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem lenne jó.
2010. ápr. 1. 20:28
 25/28 anonim válasza:
70%

Budapesten, nem csak nem lenne baj, ha épülnének, hanem egyensen KELLENÉNEK is.

a városvezetés saját magát fosztja meg bevételtől azzal, ha nem engedélyezi az x emeletnél magasabb házak felhúzását.

A felhőkarcolók ugyanis nem ok nélkül épülnek, ahol az van, ott befektetés is van, ami pedig pénzt jelent.

Persze nem kell rögtön egy Empire State Building-méretűre gondolni, de meg lehet nézni Londont, vagy hogy egy még közelebbit említsek: Bécset.

Helyszínnek pedig ott lenne az angyalföldi Duna-part környéke (Árpád híd), vagy esetleg a Petőfi-Lágymányosi híd közti rész.

2010. máj. 16. 19:53
 26/28 anonim válasza:

Szerintem nagyon jó lenne, ha épülnének felhőkarcolók Budapesten! Sokkal modernebb hatást keltene az egész. Mondjuk nem a parlament mellé, hanem a város külsőbb

részeire. Indult is egy project, Dunacity Budapest néven ahol egy vadonatúj magasházas park irodákkal, és 300.000 új lakással. Valamint a zsarupalota mellé is terveznek egy raiffeisen tornyot. És még ez nem minden! A 2020as olimpiai pályázati tervben a két új stadion, 2 uszoda, és egy teniszpálya mellett, szerepel még 4, 50 emeletes felhőkarcoló, ami a sportolók elszállásolására épül, és később eladják őket lakásként. Tehát nagy terveket szőnek amiket én nagyon támogatok.

2011. szept. 18. 15:05
 27/28 anonim ***** válasza:
A jóisten mentsen meg azoktól bennünket, amiket az előző válaszoló említett. :)
2011. szept. 23. 22:01
 28/28 Csak Peti válasza:

Mindenki azt írja hogy: nem illik a városképbe meg hogy nincs hely:

Hely: Észak-Csepel

Ha csak egy pl. 50 emeletes van akkor az nyilván nem illene a városképbe de szerintem j lenne ha Észak-Csepelből egy felhőkarcoló negyeded építenének. Megmaradna a régi szép épületek de valamivel távolabb de mégse kint a városból lenne egy modern, új negyed.

2014. dec. 3. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!