Szerintetek is jó lenne ha épülnének felhőkarcolók Budapesen?
Lényegében igaza van az előttem szólónak. Például ott van Párizs, ahol szintén nem engedélyezik a felhőkarcolókat. Rontana az összképen, valamint ott értenek a "széphez".
Én nem örülnék, ha Budapesten felhőkarcoló épülne, mert az abszolút nem a mi stílusunk lenne.
Egyébként nem azt mondom, hogy az összes felhőkarcoló ronda, mert New Yorkban van egy pár igen szép is, ami nem csak üveg, hanem valódi építészeti elemek is vannak rajta.
"nem azt mondom, hogy az összes felhőkarcoló ronda, mert New Yorkban van egy pár igen szép is"
New York a felhőkarcolók városa, ez neki a védjegye, még jó, hogy tele van felhőkarcolókkal. Ráadásul azok szépek is időnként. Szemben a neotahó dubaji óriásfukszokkal.
nagyon nem illenének felhőkarcolók a városképbe.
na és gondolj bele, milyen remekül megoldanák a rengeteg útlezárást, elterelést, miközben épülnek ezek a monstrumok... a dugók megbénítanák a közlekedést.
"Azt áruld el, hogy hova építenéd? Így is kevés már a zöld terület a fővárosban."
Szerintem ez rossz indok.
A felhőkarcoló alapterülete talán akkora, mint 3-4 sima ház, te mivel magas, ezért sokkal többen elférnének benne, így ez még jobb is a zöld területek szempontjából.
De az más kérdés, hogy tényleg hülyén nézne ki, meg szerintem így jó Bp. ahogy van (bár szerintem jobban nézne ki, ha a 10 emeletesek nem úgy néznék ki ahogyan, de így sem rossz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!