Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is jó lenne ha...

Szerintetek is jó lenne ha épülnének felhőkarcolók Budapesen?

Figyelt kérdés
Indokoljatok is lécci. Egyébként azért jutott eszembe,mert december 2.án adják át a Burj Dubai nevű tornyot Dubaiban, ami a maga 818 méterével világrekorder. Összehasonlitásként a parlament 100 méter a WTC pedig kb 400 méter volt. Nekem tetszenek az ilyen épületek és szívesen látnám őket Budapesten
2009. okt. 28. 22:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Épp 1 felökarcolót nem mert egyszerűen nincs hely 1 ilyen épülettnek, de a modern épületeket nem ellenzem mert Budapest nem skanzem.
2009. okt. 28. 23:21
 12/28 anonim ***** válasza:
94%
attól függ, hogy hol? hogy mekkora? hogy milyen?
2009. okt. 29. 01:23
 13/28 anonim ***** válasza:
45%
Semmi szükség ilyen nevetséges hivalkodó giccsekre. Teljesen jellemző, hogy ezeket a förmedvényeket Dubaiban, az analfabéta milliárdosok földjén építik, meg az olyan ultratahó újgazdag helyeken, mint a kínai tengerparti városok. Az ilyen felhőkarcolók kb. úgy árulkodnak egy város fejlettségéről, ahogy egy ukrán maffiózó aranyfoga a tulajdonosa igényességéről.
2009. okt. 29. 05:07
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Lényegében igaza van az előttem szólónak. Például ott van Párizs, ahol szintén nem engedélyezik a felhőkarcolókat. Rontana az összképen, valamint ott értenek a "széphez".

Én nem örülnék, ha Budapesten felhőkarcoló épülne, mert az abszolút nem a mi stílusunk lenne.

Egyébként nem azt mondom, hogy az összes felhőkarcoló ronda, mert New Yorkban van egy pár igen szép is, ami nem csak üveg, hanem valódi építészeti elemek is vannak rajta.

2009. okt. 29. 09:02
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"nem azt mondom, hogy az összes felhőkarcoló ronda, mert New Yorkban van egy pár igen szép is"

New York a felhőkarcolók városa, ez neki a védjegye, még jó, hogy tele van felhőkarcolókkal. Ráadásul azok szépek is időnként. Szemben a neotahó dubaji óriásfukszokkal.

2009. okt. 29. 10:34
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

nagyon nem illenének felhőkarcolók a városképbe.

na és gondolj bele, milyen remekül megoldanák a rengeteg útlezárást, elterelést, miközben épülnek ezek a monstrumok... a dugók megbénítanák a közlekedést.

2009. okt. 29. 10:39
 17/28 anonim ***** válasza:
90%
Kis ország, kis épületek... így van ez jól:)
2009. okt. 29. 12:49
 18/28 anonim ***** válasza:
84%
Jaj, gondolj már bele, hogy nézne az ki... Képzeld el a Parlamentet felhőkarcolók társaságában. Én nem vagyok az a típus, aki kimegy mindenért tiltakozni, de ha felhőkarcolót építenének Budapestre biztos kimennék, nagyon rontaná az összképet.
2009. okt. 29. 15:18
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

"Azt áruld el, hogy hova építenéd? Így is kevés már a zöld terület a fővárosban."

Szerintem ez rossz indok.

A felhőkarcoló alapterülete talán akkora, mint 3-4 sima ház, te mivel magas, ezért sokkal többen elférnének benne, így ez még jobb is a zöld területek szempontjából.

De az más kérdés, hogy tényleg hülyén nézne ki, meg szerintem így jó Bp. ahogy van (bár szerintem jobban nézne ki, ha a 10 emeletesek nem úgy néznék ki ahogyan, de így sem rossz)

2009. okt. 31. 11:13
 20/28 anonim ***** válasza:
88%
11:13 - Én még a 9. emeleten se érzem jól magam. :-)
2009. okt. 31. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!