Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nincs semmi becsületem, mit...

Nincs semmi becsületem, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
As munkámban rossz vagyok, már 6 éve dolgozom itt, csak GYES-en voltam, a kislányommal. Nagyon béna voltam, pedig diplomás vagyok, bár egyetértek azzal, hogy a diplomával nem osztanak észt...Most egyedül nevelem a kislányomat, és járok be dolgozni egy olyan helyre, ahol már alig köszönnek, ha többen vannak és beszélgetünk és elkezdek valamit mondani, akkor rámnéznhek, de közben másnak kezdenek el magyarázni, kit érdekel, hogy én is mondani szeretnék valamit. De ez mondjuk a játszótren és más közösségben is igy van. Sehol nem becsülnek, nem hallgatnak végig, ha végig is hallgatnak, már fél füllel másrta figyelnek éps oda válaszolnak... Az önbizalmam romokban és nagyon magányos vagyok... Barátnőm, férjem nincs, rokonaink nem nagyon vannak, anyukámat leszámitva, be vagyunk zárkózva a kislányommal, mert már annyifelé próbálkoztam ismerkedni, de mindig a fenti lett az eredmény. Ha áthivok valakit, az biztos nemet mond, minket meg soha nem hivnak sehová. Lúzer vagyok, aki már annyira elfelejtett beszélgetni, hogy ha mégis lehetne, csak makogok, nem megy ez már nekem. Én vagyok a melkőhelyen a csicska, az irattáros, a hozd-ide, vidd-oda, de mondjuk az anyukám is ilyen volt. Én pedig mindig lázadtam, azt hittem, én nem leszek olyan, mint ő. Félek, a kislányom is csak a lúzerséget tanulja meg tőlem... Már ott tartok, hogy sirok, ha be kell mennem a melóhelyre, mert ott nap, mint nap éreznem kell, hogy egy nulla vagyok, nem érek semmit. Ebédidőben (jó, tudom, sokaknak még az sincs, bocsi érte)mindenki kimegy valakivel, engem sosem hivnak, én évek óta egyedül megyek ki, velem nem illik, nem kell kimenni. Menjen csak egyedül. Lelkileg kivagyok, depressziós, ami rányomja a bélyegét az itthoni hangulatomra is. Legyerk pozitiv? Ennyi kudarc és lúzerség után hogyan? Váltsak munkahelyet? Ebből el tudom tartani a gyermekemet és valamennyire biztos állás, de tönkremegyek bele... SEGITSÉG!!
2013. júl. 31. 06:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Először rá kellene jönni, hogy mi lehet ennek az oka? Akkor tudsz változtatni.

Az írásod ezerszer jobb, mint az itteniek 90%-ának (a hibák nagy részét elgépelésnek vettem), szóval annyira buta csak nem vagy...

2013. júl. 31. 07:15
 2/10 anonim ***** válasza:
37%

...felteszed a kérdést, mintegy máris elutasítva a lehetséges választ, hogy "legyek pozítív"?"

..a probléma abban rejlik, hogy te kívülről, az emberektől várod a megerősítését önmagadnak, pedig azt csakis önmagadban találhatod meg...

...ha önmagadról "lúzerként" gondolkodsz, miért várod el, hogy a világ másként nézzen rád, hiszen ezt üzened tudat alatt mindenkinek: rúgj belém, vess meg, mert én is megvetem magam...

...talán nem ártana valamilyen személyiségfejlesztő könyvet olvasnod, vagy tanfolyamra jelentkezned...arról nem is beszélve, hogy gyermekedbe is ezt írod bele (ez tudat alatt működő)

...kíváncsi lennék arra, te miképpen nézel másokra?...kevesebbnek, avagy többnek hiszed öket magadnál?...és persze miért?...

...egy kicsit kényeskedő kérdésnek érzem inkább, amit föltettél, mint őszinte kérdésnek, mert erre lehet hivatkozni, depresszióskodni (és az is figyelemfölhívásnak számít, önmagadra)de vajon jó ez neked?...és mégegyszer mondom, "a hiba az ön készülékében van"...

2013. júl. 31. 07:25
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
A második hülyeségeket írt, ne figyelj rá, annyi empátia van benne, mint egy felingerelt rotweilerben :D Abban az egy dologban van igaza, hogy amíg te ilyen félénk, ilyen megadó vagy, addig ki fogod provokálni az emberekből ezt a fajta lenéző viselkedést, szóval hiába is mennél másik munkahelyre, sőt, újként beilleszkedni még nehezebb lesz. Valahogy tanulj meg kiállni magadért, keress (akár a neten) önsegítő könyveket, olvass a viktimológiáról is, ha úgy érzed, akár egy pszichológust (nem pszichiátert!) is felkereshetsz, ha egyedül nem tudsz lépni, megerősödni. Ne hagyd magad elnyomni, de főleg ne érezd magad kevesebbnek másoknál!
2013. júl. 31. 07:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerünk. Hogy nézel ki? Megjelenés? Mosoly? Öltözködés? Képzettség? ........1001 kérdés lenne egy közelitö szo elött. Azt a nyamvadt LUZER szot pedig felejtsd el! Magyarul az nem jelent semmit. (Tudod olyan mintha azt mondanád büdös vagy. Hol? Mikor? Ugy-e nem mindegy?) Nos én hivlak! Gyere beszélgessünk! (Priviben)
2013. júl. 31. 09:40
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

Pedig egyáltalán nem biztos, hogy a 2.-nak nincs igaza. Egyáltalán nem biztos, hogy az ilyen depizős és szenvedős embereknek, mint a kérdező, empátiára van szükségük.

Sokszor az az érzésem, inkább egy jó nagy pofon kellene nekik. És ezt nem szemétkedésből írom, hanem mert látom, hogyan lovalják bele magukat az önsajnálatba. A saját érdekük lenne, ha valaki végre kirángatná őket belőle. A lelkizés pedig - tapasztalat - nem segít, hanem ront a dolgon.

2013. júl. 31. 10:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 vok. Ugy tünik hiába hivtalak. Nem irtál. Hogyan is értelmezzem ezt?
2013. júl. 31. 11:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Úgy értelmezd Kedves, hogy dolgoztam, és még nem netes a telefonom (na nem is kőbunkó azért : ), meg nem is lehetett ránézni a netre, mert nálunk nincs. Na szóval, csak most tudok irni. Kérdés volt, hogy külső, mosoly? milyen? Én úgy érzem, hogy a koromhoz képest 30 feletti vagyok, jól nézek ki (! Hol itt az önbizalomhiány? kérdezhetnétek, de én sosem éreztem azt, hogy értem, hogy ha valaki jól néz ki, az miért veszi saját sikerének ezt a tényt. Ez adottság, ezt el kell fogadni vagy örülni neki, de semmiképp nem önbizalomnövelő tényező. Szerintem. A tettek azok, megy az eredmények, amik azzá válhatnak)Szóval nem vagyok bányarém, CSAK az ember arcára ugye kiül a lúzerség, a szomorúság, a magány, stb. Egy jó csaj vagyok, rohadtul negativ kisugárzással... Szoktam mosolyogni, kedves vagyok az emberekkel egyébként, de sokdszor csak erőltetem és ez is látszik. A belső béke nem fakad belőlem, ez érezhető kivülről... Diplomás vagyok, van angol középfokú végzettségem és sokmindent csináltam már. Ahol béna vagyok, az a közigazgatás. Nem szoktam még meg, hogy lassan a WC papirt is be kell iktatni, mert ha nem, az iktatós megy és feljelent a vezetőnél, hogy jujj, a kedves kollegina de béna, nem iktatta be, stb... Mindenhol ezzel találkoztam. Ez a fontos. Mint a birka, hajts végre, iktass, fektess, stb... Ebben tényleg béna vagyok. Csak az a baj, hogy nem tudok váltani, mert a gyerekemet ebből tartom el, másdból nem tudom. (Virágkötő voltam 7 évig, amig nem volt gyermekem, frankó volt, de hát ott hétvégén is dolgozni kell, kb. 80.000 Ft-ért...) Ez a hobbim, de oda nem fogok visszamenni. Itt meg már annyira beskatulyáztattam magam a 0 kategóriába, hogy onnan már nem tudok visszamászni. Elbuktam és a kedves kolleginák áttaposnak rajtam... Belegondolok, milyen lesz a személyxiségem, ha még 20 évet itt kell dolgoznom? A szőnyeg alatt fogok közlekedni? Örülök, ha a boritékolást rám bizzák??? Igen. A mai világban örülni kell ennek is. És akinek gyereke van, az ne nyavalyogjon, tudom. Csapdahelyzet ez az egész.
2013. júl. 31. 16:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ez nem a te hibád. Valószínűleg túl intelligens vagy azokhoz az emberekhez képest, akik ezen élik ki magukat, mert a buta emberek szórakozása az, hogy kiszolgáltatott embereken élik ki magukat. Vagy csak nekik is szar életük van és ezzel próbálják kompenzálni, hogy beléd rúgnak, mert hagyod magad. Ismerem ezt a típust, én is nap mint nap találkozom sajnos ilyenekkel, de én leszarom őket, mert tudom, hogy buták és a saját hitvány életüket próbálják ezzel kompenzálni :)
2013. júl. 31. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

...nincsen semmi becsületed, ez nem csoda, hisz te aki mindent és mindenkit lenézel, csodálkozol, hogy eztkapod vissza?!

...ne feledd el soha, a világ tükör, s te vagy aki belenéz!...vagyis a világban (ami körötted van) önmagad lelkületét láthatod tükröződni...és ha nem tetszik a látvány, csakis te tehetsz ellene...ez a MINDENSÉG TÖRVÉNYE, amelyet Isten azért állított, hogy az emberi lélek megjavulhasson...így a tied is...mindenkié...

...ne az édes szavaknak higyj, hanem az igaz szavaknak, amelyek lehet nem mindig édesek, de gyógyulást hordoznak, mint a gyógyszer is amelyet fájdalmainkra , kínjainkra beveszünk...

...nem te vagy a hibás abban, hogy ezt tapasztalod meg, de gyötrelmed amelyet a világtól elszenvedsz, segít téged abban, hogy keresd annak ellenszerét, gyógyszerét, amely nem más mint a világ működésének megértése, amelyben segítségedre lehetek...inkább mint az aki édes szavakat suttog a füledbe, arról hogy "szard le a világot"...így ha gondolod privát!!!!

2013. aug. 1. 08:42
 10/10 anonim válasza:
51%

Kedves kérdező,nézd el nekem,hogy válaszom Arjunához intézem mert teljes mértékben egyetértek az általa leírtakkal...

erről eszembe jut az a tétel,hogy majdnem mindegy mivel de valamivel azonosulnia kell az egonak,még ha az egy "lúzer imaege" az se baj,csak rá tudjam mondani ez vagyok én: egy örök vesztes...

legalább van okom sajnálni magam,megvan az identitásom,mégsem senki vagyok,hanem tudom ki vagyok hol a helyem...

ettől menekül fejvesztve mindenki,hogy senki legyen,akkor már inkább leszek egy balfék,még az is százszor jobb !!! csal legyen identitásom,tudjak azonosulni egy szereppel,mert akkor tudom ki vagyok,tudom,hogy VAGYOK egyáltalán

ahogy írtad is neki nem az a legfontosabb,hogy az emberek hogy viszonyulnak hozzám,hanem én hogy viszonyulok a világhoz,az emberekhez...

valószínű,hogy Őt egyáltalán nem érdekli a többi ember,leginkább magával van elfoglalva...

mert ha ezren is körül rajonganak de bennem nincs igazi érdeklődés,tisztelet irántuk akkor is magányosnak,kirekesztettnek fogom magam érezni...

az is lehet,hogy az önsajnálat a kábítószere,szereti a szenvedést,csak nem tud róla

írtad paradigmaváltásra volna leginkább szüksége....de ahhoz lehet,hogy kéne neki tényleg egy két kiadós pofon, hogy észhez térjen,mert a sok nyálas sajnálkozó dumától csak még jobban fogja magát sajnálni...

2013. aug. 2. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!