Mit tehetnék ezzel?

Figyelt kérdés

Rájöttem, hogy eddig mindig, minden társaságban, közösségben, ahol vagyok, én vagyok a kívülálló. Társasági vagyok, szervezkedős, de azért, mert félek, hogy egyedül maradok, ezért mindig én keresem előbb az embereket, mint ők engem (nagyon ritkán teszik ezt meg mások). Akármelyik társaságot veszem alapul, sehol sincs "párom", vagy ha lenne, abban sem lennék biztos, vagy az olyan "ha nincs ló jó a szamár is" dolog, vagy a részemről vagy a másik részéről. Mielőtt megismernének az emberek, egy nagyon társasági, nyitott, érdeklődő, viccelődős szerepet veszek magamra (mindenkinek van ilyenje, nem játszom meg magam, de mindenki mutat valamit az elején). És ha már kialakuilnak a bizalmasabb kapcsolataim, visszahúzódóbb, csendesebb, lustább, irigyebb leszek. Nem zavarok sehol, viszont nemigen tűnik fel az embereknek hogyha ondjuk nem vagyok ott valahol. Nem érzem, hogy kibeszélnének (hogy olyan mély benyomást keltek az emberekben). Sokan mondják, hogy lebecsülöm magam, és aki tudja hogy azt hiszem hogy nem kéne ott lennem valahol, az nem reális, és hogy nagyon leértékelem magam. Azt mondják különleges vagyok, érett, egyáltalán nem felszínes, elmélyült, érzelmes, egyedi, stb. de én mindig egyedül érzem magam...

15L

2013. júl. 30. 00:43
 1/5 anonim válasza:

szerintem nem kell ezt ilyen negativan látni.pl. èn is igy voltam sok idejig aztán rájöttem,hogy mit kell tenni.a lényeg az hogy nem a társasághoz kell viszonyulni,hanem valami olyatt kell csinálni hogy õk figyeljenek rád.én pl.gitározom és èneklek ès ha tetszik amit csinálok máris jobban fogom érdekelni õkett ès több az esèly hogybez igy is maradjon.ja még egy jó tanács:egy lánynak nemszabad lustának lennie:)

16/f

2013. júl. 30. 01:23
 2/5 anonim válasza:
ja és ha valamiben tudok segiteni csak szolj.ok?;)
2013. júl. 30. 01:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Te elsősorban kishitű vagy önmagaddal szemben, aminek jó részét a korod magyarázza.

Ebben a korban nem rendkívüli, ha valakinek nincs "párja", semmiről nem maradtál még le.

Ami pedig a társaságban elfoglalt helyedet illeti, nagyobb önbizalommal rájönnél, hogy alaptalanok az elvárásaid (vagy legalábbis nem egyformák másokkal és magaddal szemben). Ha olyan vagy, amilyennek írod, akkor ezt tartsd meg a bizalmasabb időszakokban is. Ha kellően odafigyelsz másokra, látni fogod a visszajelzéseket az egyes cselekedeteidről, viselkedésedről. És ha ezt mértékkel figyelembe veszed, minden rendben. Ha mégis a sorból kilógónak érzed magad, lehet, hogy a sor van rossz helyen. Van ilyen is.

2013. júl. 30. 12:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem a pszichológiát, és tudom hogy mi miért van, és tudom hogy kishitű vagyok, meg mindenki ezt is mondja, de akkor is. Van 2 legjobb barátnőm, vannak közeli barátaim, haverjaim, nem vagyok egyedül, sőt, szerintem akik kevésbé ismernek egy nagyon népszerű, bulizós csajnak látnak (mert szoktam járni), de ugye mindenkinek megvan a "sötét oldala+:D
2013. júl. 30. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez sokban függ a közösségtől is. Egy olyan közösségben, amelyet pl. a közös bulizni járás köt össze, sokkal lazább a kohézió, mint egy olyanban, amelynek a tagjait valami közös cél fűzi egymáshoz (pl. egy sportcsapat esetében). Azon csoportokban, ahol az emberek pusztán "együtt lógnak", nem pedig együtt dolgoznak valamilyen közös célért, nagy a fluktáció, az ilyen csoportokban természetes az, hogy a tagok jönnek-mennek, a ranglétrán elfoglalt helyük napról napra változik. Bár majdnem minden ember tagja ilyen jellegű közösségeknek is, a közös cél által összekötött közösségek erősebbek, hatékonyabbak, így ha tartós közösséget szeretnél magadnak, inkább ilyet keress.

A közös cél ugyanis háttérbe szorítja a tagok egyéni érdekeit, így az önzetlenség, az összetartás, egymás segítése sokkal inkább jelen van. (Ezek a kvalitások számos közösségből teljességgel hiányoznak, hiszen a legtöbb esetben a közös cél indukálja őket.)

Keress magadnak tehát egy olyan közösséget, amelyet nem csak a közös időtöltés köt össze, hanem valamilyen cél, vagy próbálj közös célt, célokat adni a már meglévő közösségeidnek. Ez időlegesen akár egy evezős túra vagy más, csak közösen végrehajtható projekt is lehet, de a legjobb, ha a cél hosszútávú, és minden tag aktív részvételére szükség van a végrehajtáshoz.

2013. júl. 30. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!